Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Két Molotov után azt kiabálták: "meghaltok büdös cigányok."
2010-05-27 08:38
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Két Molotov után azt kiabálták: "meghaltok büdös cigányok." Térfigyelő kamera működik a helyszínen, ezért lehetnek információk, sőt akár már a tettese is kézre kerülhetne a hatvani Molotov-koktélos támadásnak -vélik a helyi romák, akik nem értik: a rendőrség miért késlekedik a tájékoztatásukkal és „tartja bizonytalan félelemben" őket. A rendőrségnél azt mondják: a sikeres nyomozás érdekében nem kívánnak több információt nyilvánosságra hozni.

 

 

 

„Nem merünk beszélni, félünk, megölnek” – többnyire ezzel a mondattal hárították el először a beszélgetést azok a hatvani romák, akiket a Roma Sajtóközpont (RSK) megkeresett, miután arról értesült: körükben az a feltételezés terjed, hogy helyi befolyásos szülők gyerekei lehetnek az elkövetői a szombat hajnali Molotov-koktélos támadásnak.

Ennek az elképzelésnek az alapját azzal magyarázta a Roma Polgárjogi Mozgalom Heves megyei elnöke: a megtámadott háztól mintegy száz méterre térfigyelő kamera működik, ezért gondolják úgy a romák, hogy a rendőrök már tudhatják, kik az elkövetők, de mert befolyásos a családjuk, nem hozzák nyilvánosságra a személyüket. Oláh Csaba, aki egyedül vállalta a nevét elmondta: a romák egy pár évvel ezelőtti, hasonló történet megismétlődését vélik felfedezni a mostani esetben. Akkor egy befolyásos szülői háttérrel rendelkező fiatal társaság döntötte be egy három gyerekes roma család házának oldalát úgy, hogy az lakhatatlanná vált. A család kártérítést nem kapott, azóta is szükséglakásban él, a bíróság pénzbírságra ítélte illetve megrótta a tetteseket – emlékeztetett a polgárjogi aktivista. A sötétben kivehető alakok, és a hangjuk alapján a mostani Molotov-koktélos támadás elkövetői is fiatalok lehettek – vélik a félelemből nevüket elhallgató szemtanúk. Elmondásuk szerint a következőket látták és hallották: egy kisebb csoportnyi ember mászott fel a megtámadott ház előtti tégla-beton kerítésre, onnan dobtak be az udvarra szerintük két Molotov-koktélt, miközben azt kiabálták: „meghaltok büdös cigányok.”

A megyei polgárjogi aktivista emellett még úgy értesült: állítólag valaki betelefonált a helyi rendőrségre azzal, hogy az ügynek még nincs vége. Ezt azonban a Heves megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője nem erősítette meg. Soltész Bálint azt mondta: „nincs információjuk fenyegető telefonhívásról”. A szóvivő hozzátette: kiemelten foglalkoznak az esettel, amelyről azonban a sikeres nyomozás érdekében nem adnak több információt, viszont rendszeresen járőröznek a tetthely környékén az ott lakók nyugalma érdekében. A romák ellenére félnek, feszültek és találgatnak a bizonytalanság miatt. Ezért a megyei roma polgárjogi vezető megnyugtatásul azt kérte tőlük: mindig legyen náluk telefon, és ha valami szokatlant észlelnek, hívják a rendőrséget és őt, és zárkózzanak be - írta a Roma Sajtóközpont.
 
C-PRESS - 168ora.hu
 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
  • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
    Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
  • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
    Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
  • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
    Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
  • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
    Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
  • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
    Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek