Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kiderült a Fidesz titka - Sajnálkoznak az elemzők
2010-05-26 08:31
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kiderült a Fidesz titka - Sajnálkoznak az elemzőkAz elemzők nagy részét meglepte az e héten megvitatásra kerülő kormányprogram konkrétumokat nem tartalmazó koncepciótlansága. A programról kedden a Parlamentben vitatkoznak, a STOP által megkérdezett szakértő szerint viszont kiderült: nincs és nem is volt valós programja a Fidesz-KDNP szövetségnek.

 

 

 

"Nem teljesen egyedülálló Európában, hogy egy kormányzásra készülő politikai erő még a választások után sem áll elő konkrét elképzelésekkel" - kezdi Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatásvezetője. Az elemző szerint ennek fő oka, hogy a globalizáció és a felgyorsult világ miatt olyan ütemben változik a világgazdasági helyzet, hogy sok értelme nincs a hosszú távú programalkotásnak. Azt viszont szokatlannak nevezte Novák, hogy jóformán egy az egyben a választási célkitűzéseit másolja át kormányprogrammá egy politikai erő. "Ilyenre nem tudok európai példát idézni" - mondja.

Az a felvetés, mely szerint van a Fidesz fiókjában konkrétumokat is tartalmazó program, csak a párt titokban tartja a terveit, Novák Zoltán szerint most megdőlt. "Ha lenne ilyen programja a Fidesznek, biztosan előjött volna azzal." Úgy véli, mostanra kiderült: a kormánypárt(ok)nak nincsen konkrét koncepciója a folytatásról. Szerinte a Fidesz úgy számol, hogy a nemzeti konzultáció beindításával, a szakmai munka elkezdésével majd kialakul egyfajta irányvonal. A kutatásvezető valószínűsíti, hogy például az is menet közben fog eldőlni: egykulcsos áfa vagy családi adózás lesz-e a jövőben.

Arra a kérdésre, meddig tarthat ilyen körülmények között a befektetők bizalma a kormánypártok iránt, Novák megemlíti azt a két gesztusértékű elemet a 87 oldalas kormányprogramban, amely a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével korábban köttetett, ám konkrétumokat e két dokumentum sem tartalmaz. Pedig a választások előtt érzékelhető volt a piaci szereplők kormányváltás iránti elkötelezettsége, mostanáig viszont nem sok kézzelfogható eredményét láthatták a változásnak, a tervek szintjén sem.

Arra, hogy meddig tarthat ki az új kormány iránt a bizalom, Novák Zoltán szerint az adja meg a választ, milyen konkrét lépéseket tesz a felálló kabinet, azok a lépések veszélyeztetik-e a gazdasági stabilitást, illetve az új grémium egyeztet-e a gazdasági élet szereplőivel, kikéri-e, és ha igen, beépíti-e elképzeléseiket a programjába. Ha a kormány nem lesz konszenzusképes és izomból kíván politizálni, belátható időn belül elveszítheti a belétáplált bizalmat.

Petschnig Mária Zita közgazdász, kedden reggel a Klub rádióban már most is a leendő kormányoldal erőfitogtatásáról beszélt, úgy vélte, a konkrét gazdasági elképzelések hiánya méltatlan a Fideszhez, tiszteletlenség a parlamenttel és a társadalommal szemben.

Eközben a Parlamentben

Orbán Viktor a programját a Parlamentben mutatta be. A kijelölt miniszterelnök beszédében - amelyet az egyik páholyból meghallgatott Sólyom László államfő is - hosszan értékelte az elmúlt húsz évet, az "átmenet korszakát". Szerinte mivel sem a rendszerváltoztatáskor, sem azután nem született társadalmi szerződés, nem sikerült lezárni az átmeneti korszakot egészen mostanáig. A beszédet bővebben elolvashatja itt.

Rétvári Bence, a KDNP vezérszónoka kedden a kormányprogram vitájában kiemelte: a dokumentum a társadalmat belülről építő program. Véleménye, hogy a program nem paternalista, hanem a cselekvő emberek közösségére épít. A szónok kiemelte, hogy az állam és egyház egymás partnerei, az államnak az eddigi korlátozó szerep helyet együttműködést kell kínálnia.

A vitában Mesterházy Attila szocialista frakcióvezető úgy fogalmazott: az illuzionisták a cirkuszban szórakoztatóak, a parlamentben viszont életveszélyesek. Szerinte még mindig nincs kormányprogram, a beterjesztett írás egy "szimpla frázisgyűjtemény".

Vona Gábor, a Jobbbik frakcióvezetője szerint unos-untalan elismételt paneleket tartalmaz a leendő kormány programja, amelyet "közhelyparádénak", "üres kívánságlistának" nevezett, és a vitában hiányolta, hogy nem beszéltek Simon Perez izraeli miniszterelnök három évvel ezelőtti kijelentéséről, amely szerint felvásárolják Magyarországot.

Az LMP szerint a Fidesz téved, amikor a választásokat forradalomhoz hasonlítja. Schiffer András frakcióvezető azt mondta, hogy az nem kormányprogram, ahol nem világos, hogy a kitűzött célok hogyan érhetőek el. Megkérdezte, hogyan lehet majd számon kérni, hogy a kormányprogram hogyan fog teljesülni. Hozzátette, nincs gazdasági program cél nélkül és nincsenek célok számok nélkül.

 

C-PRESS - STOP

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk