Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Árvíz: több milliárdos a kár, de nem fizetnek mindenkinek
2010-05-19 20:20
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Árvíz: több milliárdos a kár, de nem fizetnek mindenkinekMinden idők legnagyobb árvizét mérték a Bódván, a Hernádon, a Zagyván, a Tarnán, az Ipolyon és a Sajón. Kritikus a helyzet a Bódván, készültség van több folyón is. Több milliárdos a kár.

 

 

 

Edelényben az utolsó pillanatig kitartanak a töltések mentén, legyen az állami, önkormányzati létesítmény vagy magántulajdonban lévő rész - jelentette ki Kóthay László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium vízügyi szakállamtitkára a Borsod megyei településen kedden. Az államtitkár azért látogatott az észak-borsodi településre, hogy tájékozódjon az Edelényben kialakult árvízi helyzetről. Hangsúlyozta: ezeken a részeken semmilyen beavatkozást nem tehet senki önhatalmúlag, csak kizárólag egyeztetett módon. Rendkívüli időszak van, ehhez rendkívüli emberek kellenek, hogy megoldják ezt a problémát.

 

Ezek pedig azok, akik a gátakon, a töltéseken védekeznek, illetve az árvízi védekezést szervezik - közölte a tárca szakállamtitkára. Kifejtette: ennek az a lényege, hogy az egyéni érdekek hátrébb kerülnek, a közösségi érdekek előnyt élveznek. Minden egyes beavatkozás előtt a területileg kirendelt vízügyi szakértő véleménye és jóváhagyása szükséges. "Csak így lehet az egységes, rendszerszemléletű vízkormányzást megvalósítani". Ehhez azonban az is elengedhetetlen, hogy a védekezésben résztvevő szervezetek, hatóságok összehangoltan működjenek.

 

Ez a védekezés jó példája a szoros együttműködésnek - mondta. Azzal a vízkormányzással, amelyet Edelényben is alkalmaznak, azt akarják elérni, hogy a városnak minél kisebb részét érje a víz. Ilyen, ehhez hasonló beavatkozásokra az elkövetkezendő napokban minden bizonnyal még sor kerül, "nemcsak itt, hanem máshol is" - mondta. Hozzátette: 70-80 éve nem volt példa arra, hogy három-négy nap alatt leessen az éves csapadékmennyiség 20 százaléka, illetve, hogy az a ciklon, amely kiváltotta ezt a rekordesőt, háromszor pördüljön vissza a Kárpát-medencébe. "Nem lehet kizárni, hogy ez a ciklon a jövő héten ne forduljon vissza" - közölte.

 

Eső, mint kellemetlenség-stabilizátor

 

Arról is beszámolt, hogy a következő héten még egy 20-30 milliméteres csapadék várható, "a kellemetlenséget stabilizálja, de a helyzetünket nem" - fejtette ki, hozzátéve: Edelényben megfeszített a munka, hogy legyen esélyük megtartani a várost és a töltést. Felhívta a figyelmet arra: a romániai oldalon is megjelent a sok víz a medrekben, ami a Tisza felső szakaszán, a Túron, a Szamosban, és a legfrissebb jelentések szerint a Körösök-völgyében is árvízvédelmi készültség elrendelését igényli. Ebben az a baj, hogy ha ott is kialakul egy komolyabb védekezési igény, át kell csoportosítani az iderendelt erőket.

 

A rendkívüli készültségben, illetve a veszélyhelyzet kihirdetését követően a vízügyi tárca vezetője kormánybiztosként irányítja az ár- és belvízi védekezést, tehát nem mellérendeltségi, hanem fölérendeltségi körben végezheti a feladatát - jegyezte meg.

 

Károsultak kérik

 

Az Allianz Hungaria Zrt.-hez és az Aegon Magyarország Zrt.-hez is mintegy 5.500 kárbejelentés érkezett az elmúlt három nap viharai nyomán, de további bejelentésekre számítanak - közölték a biztosítótársaságok az MTI érdeklődésére kedden.

 

Beütött a ménkű

 

Az Allianz tájékoztatása szerint a bejelentésekből mintegy 3.450 viharkárra, 1.150 villámcsapásra, több mint 720 árvízi és elöntési kárra vonatkozik, 18 bejelentést pedig jégverés okozta károk miatt tettek. A legtöbb káreseményt Budapestről (605), Pécsről (383), Győrből (339), Veszprémből (184), Tatabányáról (140) valamint Miskolcról és környékéről (136) jelentették. Az eddig bejelentett károk kapcsán a várható kárkifizetés megközelíti a 360 millió forintot - közölte az Allianz.

 

Vizet csak forralva

 

Helyreállt a vízszolgáltatás Miskolcon, a város vízellátását biztosító társaság ugyanakkor arra kéri lakosságot, hogy fogyasztás előtt forralják fel a vizet. A Miskolci Vízművek (Mivíz) kft. kedden este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a napok óta tartó esőzés miatt a bükki víznyerő források jelentős részét kizárták a vezetékes ivóvíz-szolgáltatásból, ezért kellett Miskolcon vízkorlátozást elrendelni. Kedden a Szinva forrást ismét visszakapcsolták a hálózatba, és várhatóan a vízszolgáltatás az esti órákban Miskolc minden területen normális lesz.

 

Elsősorban Miskolc

 

Az Aegon tájékoztatása szerint kedd délelőttig mintegy 5.500 kárbejelentés érkezett hozzájuk. A becsült kárérték esetükben eléri a félmilliárd forintot, de a biztosító összesen egymilliárdnál nagyobb kifizetésre számít.
A legtöbben a viharok által leginkább sújtott Borsod megyéből jelentkeztek az Aegon társaságnál is, a bejelentések 10 százaléka érkezett innen, elsősorban Miskolc, Edelény, Sátoraljaújhely, Sárospatak térségéből, valamint a Tolcsva- és a Szinva-patak mentén fekvő településekről. A károk rendezését a biztosító társaságok megkezdték a bejelentést követően - közölték.

 

Apróbetűs rész

 

A CLB Független Biztosítási Alkusz friss elemzésében arra hívja fel a figyelmet, hogy évről évre nő azoknak a káreseményeknek a száma, amelyeket nem fizetnek ki a biztosítók az ügyfeleknek. Több ezerre tehető azoknak a száma, akiket a tavalyi viharok után nem fizettek ki a biztosítók, noha volt biztosításuk. Ennek elsősorban az az oka, hogy a szerződést kötők nem járnak el körültekintően akkor, amikor aláírják a megállapodást - közölte az alkusz cég. Példaként említi, a házak tetejét megrongáló viharok esetén igényelt kártérítésnél a szerződésekben gyakran az szerepel, hogy csak akkor fizet a biztosító, ha az egész tető megsemmisül, ám a kisebb sérülésekre nem terjed ki a biztosítás - hívja fel az érintettek figyelmét az alkuszcég.

 

Hoppon maradhatnak

 

Sokan nem tudják azt sem, hogy viharkár címén többnyire csak a 90 kilométeresnél nagyobb szélben megrongálódott tetőkre fizet a biztosító. Ezért hoppon maradnak azok is, akik hagyják, hogy a szerkezet amortizálódjon, arra számítva, hogy majd megbontja egy kisebb vihar, s a biztosítási díjból helyrehozzák. Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz értékesítési és marketing igazgatója úgy véli, hogy a megváltozott klimatikus viszonyok miatt érdemes minden lakástulajdonosnak egy biztosítási szakemberrel közösen átnézni a már meglévő szerződést.  Erre már csak azért is szükség lehet, mert az utóbbi néhány évben az esők következtében több mint háromszorosára nőtt a felhőszakadáskárokkal, s ötven százalékkal emelkedett a beázásokkal kapcsolatos lakásbiztosítási kifizetések száma. A felhőszakadásokból eredő kár után a vihar és a villámcsapások okozta rongálódás vált a leggyakoribbá, ám ezekre egy rosszul megkötött biztosítás csak részlegesen terjed ki - emlékeztetett a szakember.

 

Ha Haitira tellett...

 

Kétszáz forinttal segíti az árvízkárosultakat, aki szerda déltől hívást kezdeményez a 1749-es telefonszámra, vagy szöveges üzenetet küld arra. A Magyar Vöröskereszt sajtóirodájának keddi közlemény szerint a Vodafone és a Telenor mobilszolgáltató, valamint a Magyar Telekom lakossági márkái, a T-Mobile és a T-Home fogott össze az ítéletidő károsultjainak megsegítésére és az árvíz elleni védekezés, a helyreállítás támogatására.

 

Az 1749-es számot szerda 12 órától hívó, vagy az erre a számra az "ARVIZ" vagy "ÁRVÍZ" szót szöveges üzenetben küldő ügyfelek 200 forintot adományoznak, amely a Vöröskereszt közreműködésével jut el a mentési munkálatok céljaira és a kárt szenvedettekhez. A Vöröskereszt a beérkező adományok teljes összegét megkapja. A távközlési cégek semmilyen külön díjat nem számolnak fel az sms-ek, illetve hívások után. A segélyvonal a három mobilszolgáltató és a T-Home hálózatából hívható. Az akcióban résztvevő telefonszolgáltatók legutóbb a Haitit sújtó földrengés után indítottak közös gyűjtést, amelynek eredményeként 402 449 sms, illetve hívás érkezett, és közel 80,5 millió forintnyi adomány került a rászorulókhoz.

 

Favágó tűzoltók

 

Szombat óta 650 káresethez vonultak ki a Fejér megyei tűzoltók; ez csaknem ötöde egyévi bevetésüknek - mondta el a tűzoltóság ügyeletese kedden az MTI-nek. A legtöbb esetben fakidőlésekhez riasztották a tűzoltókat, s bár kedden kicsit csillapodott már a hétvégi, hétfői erős szél, még mindig száznál több bejelentést kaptak - tette hozzá Geiger Zoltán tűzoltó őrnagy. A bejelentések mintegy fele a székesfehérvári tűzoltóság működési területéről érkezett, főként Székesfehérváron és a Velencei-tó környéki településeken kellett fakidőlések miatti veszélyhelyzetekben beavatkozniuk - mondta el Bisztricz Anett, a székesfehérvári tűzoltóság szóvivője.

 

Bőnyön nem tágítanak

 

Bőnyön eddig 165 embert költöztettek ki az ár miatt otthonából, de sokan közölték: a veszélyek dacára sem mennek - tájékoztatta a Győr megyei katasztrófavédelem ügyeletese az MTI-t kedd este. Huszonhatan mondták, hogy nem hagyják el otthonukat, de öten végül meggondolták magukat; a többiek pedig aláírták a nyilatkozatot, hogy saját felelősségükre maradnak az épületben. A faluban két lakatlan vályogház hátsó fala nem bírta a terhelést és napközben ledőlt - közölték, jelezve, hogy a településen még valamelyest emelkedhet a kiáradt Cuhai-Bakony-ér vízszintje, ugyanakkor az elmúlt két napban legtöbb kárt elszenvedő Mezőörsön már folyamatos az apadás. A víz most a patak alsóbb folyásánál fekvő Győrszemerén okoz gondot a katasztrófavédelem közlése szerint. itt helyiek és önkéntes tűzoltók próbálják megvédeni a komolyabb károsodástól azt a néhány házat, amelynek padlóján már most is pár centis vízréteg áll. Rétalapon a helyiek védekeznek a települést veszélyeztető áradás ellen - külső segítséget egyelőre nem kértek.

 

Hajók a Balatonban

 

A továbbra is erős széllökések miatt leghamarabb szerdán kezdődhet meg a kárfelmérés a Balatonnál, miután hajókat süllyesztett el, illetve sodort homokpadra a vihar az elmúlt napokban - tájékoztatta Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője kedden az MTI-t. Egyelőre nincs teljes kép a veszteségekről, arról, hogy hány hajó, csónak tűnt el; több elsodródott, partra vetett vízijárművet még nem talált meg a tulajdonosa. Az elmúlt két napban nem volt szükség életmentésre, de újabb hajók kerültek bajba.

 

Kezdők kíméljék

 

Kedden délben kapott bejelentést a vízirendészet arról, hogy két személy Balatonszemesről Balatonlellére akart átvontatni egy vitorláscsónakot. A vontatott jármű elsüllyedt, majd a vontatást végző vitorlás kisodródott a homokpadra a szemesi kempingnél. A vízirendőrök megpróbálták visszahúzni a háromtonnás vitorlást a mélyebb vízbe, de addigra már megfeneklett. Mivel a partra sodródás kezdte veszélyeztetni a rendőrmotorost is, és senki sem volt életveszélyben, a vitorlást levágták a mentőkötélről; legénysége gyalog ért partot a derékig érő vízben. Horváth László az eset tanulságaként hangsúlyozta, hogy a 70 kilométer/órás széllökésekkel és másfél méteres hullámokkal járó viharos időjárásban - amely még napokig eltarthat még - csak a képzett hajósoknak szabad kimenniük a vízre

 

Minden idők legnagyobbika

 

Az elmúlt huszonnégy órában 2093-ról 1428-ra csökkent az árvíz miatt kitelepítettek száma. Több helyen jelenleg is akadozik a vasúti közlekedés, a közutakon 96 útszakasz van víz alatt. A Sajón már megkezdődött az apadás. Több mint 770 kilométeren tart a védelmi készültség, ebből 130 kilométeren - a Sajón és a Hernádon - rendkívüli a készültség mértéke - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium vízügyi szakállamtitkára. Kóthay László beszámolt arról is, hogy egyre nő a belvízzel borított területek nagysága, jelenleg 72 ezer hektár van víz alatt az országban.

 

Észak-Magyarországon soha nem tapasztalt áradás kezdődött. Minden idők legnagyobb árvizét mérték a Bódván, a Hernádon, a Zagyván, a Tarnán, az Ipolyon és a Sajón, ám az utóbbin már megkezdődött az apadás. Harmadfokú a készültségi fokozat 338 kilométernyi védvonalon: a Zagyván, a Tarnán és a Taktán. Másodfokú készültséget tartanak fenn a vízügyi szakemberek 234 kilométer hosszon, az Ipolyon, a Túron, a Lónyay főcsatornán és a Zagyva alsó szakaszán. Elsőfokú készültség csak a Bodrogon van 68 kilométeren.

 

Milliárdos árvízkár

 

Varga Zoltán ügyvivő önkormányzati miniszter elmondta: mintegy négyezren védekeznek a gátakon, a költségek megelőlegezésére 800 millió forint áll rendelkezésre. Az eddigi mintegy tízezer bejelentés alapján az előzetes becslések szerint összesen 4-6 milliárdos lehet az árvízkár - közölte Kisbenedek Péter, a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke.

 

Akadozó közlekedés

 

Továbbra is akadozik a vasúti közlekedés, sokfelé nem járnak a vonatok, illetve járatok maradnak ki kedden is; az erős esőzések miatt keddre az előző napinál is több, összesen mintegy száz útszakasz került víz alá.

 

Ezrek védekeznek Edelényben

 

Elképzelhető, hogy újabb városrészt kell kiüríteni Edelényben, a település északi részén. A helyi védelmi bizottság délután ül össze. Jelenleg négy-ötezer ember védekezik Edelény északi részén. Molnár Oszkár, a település független polgármestere, a helyi védelmi bizottság vezetője az MTI-nek azt mondta, hogy homokkal és zúzalékkal próbálják megerősíteni a töltést. A helyi védelmi bizottság délután ül össze, a megbeszélésen fontolóra veszik ennek a résznek az esetleges kiürítését is. A polgármester szerint közvetlen életveszély nincs. A helyben dolgozó vízügyi szakemberek az MTI-t arról tájékoztatták, hogy nagyon kicsi, körülbelül 3 centiméteres apadás tapasztalható a Bódván a reggeli órákhoz képest.

 

Nagyon kicsi apadás

 

A településen átvezető belvárosi híd alsó részét eléri a vízszint, ez visszaduzzasztja a folyót, és így a híd északi oldalát folyamatosan erősíteni kell. A szakemberek azt mondják a helyszínen, hogy talán egy nagyon kicsi apadás észlelhető. A fővárosból 45 tűzoltó érkezett, és hajnál 3 óta pakolják a homokzsákokat. Molnár Oszkár, Edelény független polgármestere az MTI-nek azt mondta, nagy szükségük van homokra, ezért fölhívták a lakosság, illetve más települések figyelmét, hogy amennyiben tudnak segíteni, jelezzék ezt. A város István király utcájában szintén megjelent a víz, a kastély felőli oldalon ugyanis megbontotta a folyó a töltést, és az utca irányában hömpölyög az ár. A helyi könyvtár raktárában szintén betört a víz, az ott dolgozók jelezték, hogy a kazán lekapcsolása is gondot okozott.

 

Rázós helyek

 

Már nem a viharkárok, hanem az árvíz okoz problémát az áramszolgáltatás visszaállításában; vannak helyek, ahol a katasztrófavédelem munkatársai kérték, hogy kapcsolják ki a szolgáltatást, mivel az veszélyeztette volna a munkálatokat - közölte Kutas István, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője.  Ahol lehet, ott kedd estére helyreáll a szolgáltatás. Kedd reggel még nagyjából kétezer szolgáltatónál nem volt áram, ez a szám délutánra néhány százra csökkent. A vihar által okozott egyik legnagyobb kár a szolgáltatásban Balatonőszödön történt, ahol mintegy negyven fa esett rá a vezetékre. Kedd estére azonban várhatóan itt is helyreáll az áramszolgáltatás - tette hozzá az E.ON szóvivője. Vasárnapra virradóra a Dunántúlon több mint százezer fogyasztónál nem volt áram. Az érintett területeken a kitört fák, kidőlt oszlopok, elázott transzformátorok, a felázott talaj és az erős szél jelentették a legnagyobb problémát. Az áramszolgáltató a dél-dunántúli régióban hétfő kora estig a vihar miatt keletkezett meghibásodások négyötödét kijavította.

 

Felduzzadt Szent László

 

A felduzzadt, áradó Szent László patak húsz lakóépületet veszélyeztet Bicskén; a 70 centiméter magas vízzel körülvett házakban lakó családokat kedden a Csokonai iskolába telepítették ki - mondta el a város polgármestere az MTI-nek. A Kanizsai utcából már hétfő este ki kellett telepíteni három családot - tette hozzá Tessely Zoltán (Fidesz- KDNP). A polgármester - aki maga is részt vesz a védekezésben - elmondta: a városban három utcában veszélyezteti a víz a lakóépületeket. Kritikus a helyzet a település határában húzódó, 28 hektáros Mányi halastórendszernél, az 1-es tó gátja szorul megerősítésre. Mintegy kétszázan dolgoznak a gát magasításán. A helyi lakosok segítséget kaptak a vám- és pénzügyőrségtől, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságtól, a bicskei kapitányságtól és a helyi vállalatoktól is. A helyzet azért kritikus, mert ha átszakadna a gát, a kiömlő víztömeg Bicskén három utcát, a Szent László patak völgyében pedig három települést veszélyeztetne.

 

Bevetett készenlétisek

 

Jelentős számú rendőri erő is segíti az árvízi védekezést Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Készenléti Rendőrség miskolci X. Bevetési Osztálya és a nyírbátori IX. Bevetési Osztály rendőrei segédkeznek a védekezésben - közölte Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel. A több mint kétszáz rendőr Szikszón, Sátoraljaújhelyen, Ócsanáloson és Gesztelyen dolgozik a folyók gátjain, homokzsákokat töltenek, magasítják a töltéseket. A tájékoztatás szerint az elkövetkező órákban a helyszínre újabb rendőri erők érkeznek, Szombathelyről elindult a Készenléti Rendőrség VII. Bevetési Osztálya száz emberrel, valamint a tűzszerész szolgálat búvárai két csónakkal.

 

Heves: délre át

 

Heves megye középső területén már levonult az árhullám, a megye déli részén viszont folyamatosan erősítik a töltéseket - mondta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kedden az MTI-nek. Heves megye déli településein folyamatosan a gátakon vannak a lakosok, a polgármesteri hivatalok, a katasztrófavédelem és a vízügy emberei. Erősítik a töltéseket - mondta Magyar Attila. A vízfolyások folyamatosan húzódtak vissza előbb az északi, majd a középső térségben, a megye déli részét még nem érte el az áradás - tette hozzá. Mint a szóvivő elmondta: nagyon magas a Zagyva vízszintje, ezért Hatvan környékén már átereszeket, műtárgyakat is homokzsákokkal vettek körül. Magyar Attila közölte: Heves megy középső 15-18 településén folyamatos a vízszivattyúzás, ezzel párhuzamosan megkezdődött a fertőtlenítés és az utak takarítása. A medrekben már 40-50 centiméterrel csökkent a vízszint - mondta. A szóvivő kitért rá, hogy Heréd községben már három napja szivattyúzzák az utakon és a település mélyebben fekvő részein álló vizet.

 

'Az egész tárkányi határ úszik'

 

- Egy centinél kevesebb csapadék várható a következő egy-két napban az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén - közölte a szervezet kedden az MTI-vel. A Marcal vízgyűjtőjén hétfőn még esőzött, másfél-két centiméternyi csapadék hullott, a Gerence patak akkor tetőzött, azóta kismértékben apadt. A vízszint Mórichidánál elérheti az elsőfokú készültség bevezetéséhez szükséges, 250 centiméteres szintet. Ugyanakkor a Dunán, a Rábán és a Répcén továbbra sincs érdemi vízszintváltozás - olvasható a közleményben. A Mezőörsöt és Bőnyt fenyegető Cuhai-Bakony-ér áradása a százévenként egyszer kiugró vízhozamot mutatja, a tárkányi önkormányzat beszámolója szerint "az egész tárkányi határ úszik", több ház veszélyben van. Intenzív árhullám alakult ki az Által-éren is, amely Tatabányánál hétfő este óta apad, az azt tápláló Galla-patak már hétfőn délben tetőzött, 135 centiméteres szinttel, most ennél hatvan centiméterrel sekélyebb.

 

Visszahúzódott Szentlélek

 

Apadnak a vízfolyások Nógrád megyében, újabb károkat már nem okoznak sem a patakok, sem az Ipoly folyó - mondta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kedden az MTI-nek. Ipolytarnócnál és Nógrádszakálnál is csökkent az Ipoly vízszintje, újabb homokzsákokra már nincs szükség, viszont a víz még áll a házak között - mondta Szeles Péter. Visszahúzódott a Szentlélek patak is, amelynek kiöntése vasárnap Szécsényben veszélyeztetett házakat, és nincs már veszélyhelyzet Bátonyterenyén sem, ahol a Kecskés és a Medve patak lépett ki a medréből - tette hozzá. A riasztások száma is csökkent, hétfőn még 79 helyre riasztották a tűzoltókat kidőlt fák eltávolításához, illetve pincék és lakóházak szivattyúzásához, kedden viszont már csak 14 helyre - mondta a szóvivő.

 

Úton a segítség

 

Gyorssegélyt juttat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árvízkárosultaknak a Baptista Szeretetszolgálat és az Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány (Adra). A közös akció keretében tartós élelmiszereket, ivóvizet valamint háztartási fertőtlenítőszereket oszt ki kedden Sátoraljaújhelyen a kitelepített rászorulók részére, a segélyosztásban a kelet-magyarországi speciális mentők és a Rescue24 tagjai vesznek részt - tartalmazza az MTI-hez eljuttatott közlemény. A speciális mentők egy másik csoportja Székesfehérváron segít a viharkárok enyhítésében. A tájékoztatás szerint az árvízkárosultak számára a KDB Bank 13555555-55555555-55555555 - "Árvíz 2010" számlaszámra lehet adományt küldeni.

 

Eresztik a Balatont

 

A Balaton vízállása 117 centiméter, ami meghaladja az engedélyezett szintet. Ezért az alacsony déli part érdekében a Sión keresztül tart a vízeresztés. A vihar a Balaton valamennyi hajózási jelét elsodorta, ezek helyreállítása a következő napokban kezdődik. Az elmúlt 24 órában az árvízi védekezésben csaknem 1.800-an vettek részt. A vízügyi védekezésre eddig mintegy 300 millió forintot fordítottak, de ebben az összegben nincsenek benne az önkormányzatok és a katasztrófavédelmisek költségei.

 

Ezernél több embert telepíthetnek ki

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság MTI-nek átadott jelentése szerint négy olyan körtöltéssel védett település van, ahol kitelepítést terveznek: Kiskinizsről 360, Ócsanálosról 280, Felsődobszáról 450, Hernádszentandrásról pedik 397 ember kimenekítése várható. Edelényben a gátak rossz állapota miatt - gátszakadás esetén - mintegy négyszáz kimenekítendő emberrel számolnak.

 

Elérheti az öt métert a Fekete-Körös

 

Várhatóan szerdán elsőfokú árvízvédelmi készültséget kell elrendelni a Fekete-Körösön - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság kedden az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a folyók romániai szakaszain a vízszintemelkedés tovább tart, sőt hétfő óta a vízoszlopok növekedése megkezdődött a magyarországi területeken is. A radarképek alapján szerdán a reggeli órákban a Fekete-Körös vízállása elérheti az elsőfokú (500 centiméter) vízállási szintet.

 

Plusz a belvíz

 

A térségben a hétfői héthez képest immár kilenc belvízvédelmi szakaszon van érvényben belvízvédelmi készültég. Közöttük másodfok mellett a réhelyi, a Kettős-Körös-jobbparti, a hosszúfoki, az Élővíz-csatornai, a mezőberényi és a Dögös-Kákafoki szakaszokon van életben másodfokú készültség, míg a többi területen a legalacsonyabb szint mellett védekeznek. Az önkormányzatok közül elsőfokú belvízvédelmi készültséget tart fenn Dévaványa, Kamut, Kardos, Körösladány és Szarvas.

 

Gyanús a Berettyó is

 

A Berettyó alsó belvízvédelmi szakaszán is másodfokúra növelte a védelmi készültséget a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - közölte Bara Sándor védelemvezető kedd délelőtt az MTI-vel. Az igazgatósághoz tartozó területen jelenleg öt védelmi szakaszon van belvízvédelmi készültség: a Berettyó mellett a tiszai alsó szakaszon és a Hamvas-Sárréten másodfokú, míg a tiszai középső és felső szakaszokon harmadfokú a készenlét - tette hozzá. Bara Sándor elmondta azt is, hogy a készültséggel érintett helyeken már több mint tízezer hektárnyi földterületet, többségében vetést és szántóföldet borít belvíz. A tizenöt üzemelő szivattyútelep naponta már 1,5 millió köbmétert meghaladó vízmennyiséget emel át a befogadó folyókba, csatornákba.

 

Szivattyúk gőzerővel

 

Több mint egy métert apadt az éjszaka a bakonyi Gerence-patak vízszintje, így elhárult már az árvíz Bakonybélben - tájékoztatta Baky György, a település polgármestere kedden az MTI-t. Munka azonban van még rengeteg, gőzerővel dolgoznak a szivattyúkkal - mondta, megjegyezve: a házak udvaráról, kertekből, utcákból vissza kell pumpálni a kiáradt víztömeget a patakmederbe. Somlóvásárhelyen a hétfőn kiöntött Torna-patak is visszahúzódott a medrébe - tájékoztatta Fekete Tamás, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. A kultúrházban ideiglenesen elhelyezett családok is (mintegy ötven ember) visszaköltözhettek a házukba - tette hozzá.

 

Megszelidült patakok

 

Megszűnt az árvízveszély Hajmáskéren is, ahol egy víztározó öntött ki, s "megszelídült" már Sóly és Királyszentistván községeknél a Séd-patak is - mondta a szóvivő. Közlése szerint homokzsákokkal magasítják viszont a Balaton-felvidéken Monostorapátinál a nyúlgátat, ugyanis erősen emelkedik a Vese-patak vízszintje. Bakonyságnál viszont az utat kellett átvágni, hogy megakadályozzák a település elöntését - mondta az ügyeletes, hozzátéve, hogy egyelőre a falu csak egy irányból - Lovászpatona felől - közelíthető meg.

 

Dől a fa

 

Horváth István, a megyei katasztrófavédelem ügyeletese arról tájékoztatott, hogy a szélvihar miatt kedden délig legalább száz bejelentés érkezett hozzájuk, s még a szabadnapos tűzoltókat is be kellett rendelni. Veszprém, Zirc, Balatonfüred, Balatonfűzfő és Várpalota térségében rengeteg fa dőlt ki utakra, járdákra, házakra, autókra és villanyvezetékekre.

 

Baranyában megúszták

 

Az elmúlt napok heves esőzései következtében megáradt Fekete-vizet sikerült megfékezni, a Baranya-csatorna azonban elérte Vásárosdombót - tájékoztatta a Baranya megyei katasztrófavédelem kedden az MTI-t. Gilvánfán sem súlyosbodott a helyzet, ott egy családi ház került veszélybe a megáradt Fekete-víz miatt. Nem szakadt át a gát a majsi tavaknál sem, ahogy attól még hétfőn éjjel tartottak a szakemberek. A megáradt Baranya-csatorna az elmúlt napokban több települést is veszélyeztetett. Sásdnál lassan normalizálódik a helyzet, Vásárosdombón azonban kedd reggelre tíz családot kellett kiköltöztetni, mert a szántóföldön keresztül elérte házaikat az ár. Szabó László polgármester az MTI-nek azt mondta: úgy tűnik ennyivel megúszták. Pécsett a Mohácsi út és a Május 1. utca környékén pusztít az özönvíz. Utóbbi helyen csaknem száz lakóépület károsodott, autókat, tehergépjárművet borított fel az ár.

 

Tarlós elvágva

 

Baranyában már csak Tarlós községbe nem lehet eljutni, a többi település megközelíthető - közölte a rendőrség kedden. Részleges lezárás van érvényben a Somogyhatvan-Patosfa közötti, a Pellérdre vezető 5801-es, a Vásárosdombó-Kisvaszar, a Gerényes-Vásárosdombó közötti úton, továbbá a kisvaszari elágazónál, Mecsekjánosnál.

 

Rakják, de visszaduzzad

 

Edelényben teherautóval hordják a kőzúzalékot, hogy megtámasszák a kritikus szakaszokat. Több száz ember rakja a homokzsákokat, azon a részen pedig, ahol az áradat megbontotta a töltést, egyelőre akadálytalanul ömlik ki a folyó. A kiömlő árhullám a helyi kastélyt megkerülve az István király út felé hömpölyög, s már a könyvtárban is víz van. Az utca végén a lakóházak védelmére homokzsákokat raknak. A hídtól északra lévő töltést pedig azért kell megerősíteni, mert a híd alsó peremrészét már elérte a vízszint, s ezáltal visszaduzzad a folyó.

 

Gát-szabadság

 

Több mint kétezer polgárőr dolgozik Borsod-Abaúj-Zemplén megye árvíz sújtotta területein, vannak akik szabadságot vettek ki, hogy a mentési munkálatokba részt vegyenek - közölte az Országos Polgárőr Szövetség kedden az MTI-vel. A polgárőrök két napja segítenek a bajba jutottak kitelepítésében, homokzsákokat töltenek, irányítják a forgalmat. Nógrád megyéből és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is folyamatosan érkeznek a polgárőrök a legveszélyeztetettebb borsodi településekre. Három napja Jászdózsán és Jászárokszálláson is kétszázan dolgoznak - olvasható a közleményben. "Többen szabadságot vettek ki a munkahelyükön, hogy ott lehessenek a gáton" - írta Kovács Noémi, a szervezet sajtófőnöke.

 

Kiterül az ártéren

 

Az eső miatt már három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei folyón, a Tisza, a Szamos és a Túr mentén, valamint a Lónyay-főcsatorna gátjainál tart árvízvédelmi készültséget a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - közölte Bodnár Gáspár, a szervezet vezetője kedden az MTI-vel. A Tiszán Vásárosnamény és Zsurk között, valamint a Szamos védvonalai mentén elsőfokú, míg a Túr és a Lónyay-főcsatorna töltéseinél másodfokú a készenlét - mondta az igazgató. A Tisza Tivadar település alatti szakaszán a víz a következő napokban kiterül az ártéren, a legtöbb helyen eléri a töltéslábat, így az áradás veszélyezteti az ártéri ingatlanokat.

 

Hulladékot sodor

 

Az igazgató közlése szerint a folyók ukrajnai és romániai részén hétfőn újabb áradás indult el, a Tisza és a Szamos a két országból kommunális hulladékot is sodor magával, amellyel kapcsolatban a szükséges jelzéseket az ukrán és a román hatóságoknál megtették. A szabolcsi vízügyi igazgatóság tovább növelte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei árvízi védekezésben résztvevő szakemberei számát, így már 107-en dolgoznak az ottani patakok és folyók mentén.

 

Még másfél centi

 

A megyében már 17.100 hektár földet borít víz. A beregi tájegységben első, Felső-Szabolcsban, a Szamos-Kraszna-közben és a Nyírségben, a Simai-, valamint az Ér-pataki völgyben másodfokú a belvízvédelmi készültség.
Ugyancsak másodfokú készenlétet tart területén a Felső-szabolcsi, illetve a Nyírségi Vízgazdálkodási Társulat, valamint a tiszaberceli, az ibrányi és a paszabi önkormányzat. Hétfőn védekezni kellett a belvíz ellen Újfehértón, Kótajban és Demecserben is, Újfehértóra kétezer homokzsákot, míg a másik két településre mobil szivattyúkat vitt segítségként a vízügyi igazgatóság. Bodnár Gáspár megemlítette: az előrejelzések szerint a térségben szerda reggelig több mint 15 milliméter esőt várnak.

 

Vésztározó nyílik

 

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászdózsa biztonsága érdekében ezekben az órákban újabb szakaszon nyitják meg a borsóhalmi vésztározót - jelentette be a Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője sajtótájékoztatón. Lovas Attila elmondta: a döntést a jászsági kistelepülést veszélyeztető Ágó patak vizének gyorsabb elvezetése, szintjének csökkentése tette szükségessé. Ezért az ér jobb partja felől újabb szakaszt nyitnak meg a szükségtározóként kijelölt mezőgazdasági területeket védő töltésen. Mint elhangzott: a borsóhalmi vésztározó feltöltése hétfőről keddre virradó éjszaka kezdődött meg. Ezt megelőzően mintegy húsz tanya lakóit és csaknem félezer állatot kellett kimenekíteni az érintett térségből. A helybeliek egyikét kórházba szállították.

 

Kerüljék Miskolcot

 

A Sajó áradása miatt továbbra is nagy erőkkel védekeznek Miskolc határában, a 3-as számú főközlekedési út bevezető szakaszán - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei védelmi bizottság titkára kedden délelőtt az MTI-vel. Varga Mihály mérnök ezredes elmondta, hogy vízügyi szakemberek, katonák, polgári védelmisek dolgoznak a Tornyosnémetiről Miskolcra vezető 3-as út felsőzsolcai és arnóti körforgalmi csomópontjánál, az utat víz borítja, azt lezárták a forgalom elöl.

 

Az autósokat Felsőzsolca belterületi útjaira terelték, a városon keresztül haladva lehet a szlovákiai Kassa, Sátoraljaújhely, illetve Miskolc felé közlekedni. Az M30-as autópályáról a Budapest felöl érkezőket a szirmai lehajtónál terelik le. A Miskolcról kivezető négysávos út három sávját lezárták, a város határában lévő bevásárlóközpontnál csak egy sávon, váltakozó irányban, rendőri irányítás mellett halad a forgalom. A rendőrség a közúti fuvarozókat arra kéri, hogy kamionjaik, teherautóik, ha tehetik, kerüljék el Miskolcot, miután az M30-as autópálya Miskolc-keleti lehajtóját lezárták, a kerülőutak pedig a teherjárművek forgalmát nehezen bírják.  Az árvíz miatt a megyében továbbra is járhatatlan mintegy háromtucatnyi út egy-egy szakasza.

 

Fáklyákkal a töltésen

 

Az éjszakai, hajnali órákban is nagy erőkkel védekeztek az áradó folyók mentén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol hétfőn vészhelyzetet hirdetett Bajnai Gordon. Eddig több, mint ezer embernek kellett elhagyni otthonát. A védekezésben a megyében mintegy 2 500 ember vesz részt, eddig 242 ezer homokzsákkal erősítették meg a folyók töltéseit, illetve vették körbe a veszélyeztetett épületeket. Van, ahol minden erőfeszítés ellenére sem sikerült megvédeni a házakat. Edelényben, a L'Huillier-Couburg kastély felé lévő oldalon átszakat a töltés, a Bódva a holtág irányába ömlik. A víz a belvárosi híd alsó peremét súrolja már, még mindig égnek az éjjeli fáklyák a töltés mentén, ahol több százan védekeztek keddre virradóra. Az emberek folyamatosan töltik a zsákokat. A helyszínen helyiek, vízügyi szakemberek, tűzoltók illetve önkéntesek segítenek a munkában. Az átszakadt töltéskoronán zuhog a víz, elöntötte a töltés melletti utat, ahol eddig a védekezési munkákat végezték.

 

A folyók, patakok áradása miatt több tucat utat kellett lezárni országszerte (csak Észak-Magyarországon ötvenet), de általában alsóbb rendű utakat. Most azonban a Sajó elöntötte a 3-as számú főutat Miskolc határában, az arnóti körforgalom és a felsőzsolcai benzinkútnál lévő körforgalom között. A 3-as számú fő útról Szikszó felöl, valamint a 37-es számú főútról Szerencs felől, továbbá Arnótról az M30-as autópálya felhajtója, illetve Miskolc is csak Felsőzsolcán keresztül közelíthető meg.

 

Gyors javulásra nem számíthatnak a térségben, mert a meteorológia szerint a Sajó és a Bódva szlovákiai vízgyűjtőjén keddre tíz milliméter körüli csapadékot jósolnak.

 

Reggeli helyzet: csúcsközelben

 

Csont Csaba, az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi osztályának vezetője az MTI-nek kedd reggel elmondta: a Sajó a felső szakaszon harminc centiméterrel tetőzött alacsonyabban, mint az 1974-ben eddig mért legnagyobb vízszint, viszont a középső szakaszon minden eddiginél magasabb az ár. Sajószentpéternél 402 centiméterrel tetőzött a folyó, 12 centiméterrel magasabban, mint az 1974-ben mért - 390 centiméteres - érték. A hazai területen nagymennyiségű csapadék esett és a Sajóba torkolló mellékvizek rekord árvizei okozták Sajószentpéternél a "csúcsdöntést". Azóta folyamatos az apadás, a vízügyi igazgatóság beavatkozásának köszönhetően sikerült Sajóecseget megvédeni. 800 folyóméternyi körtöltés épült, több tízezer homokzsákot felhasználva. A folyó itt már apad, de továbbra is fokozott figyelmet követel, mert még mindig az 1974-es vízszintek közelében van az árhullám.

 

Időelőny

 

A Sajó alsó szakaszánál - Miskolcnál, Felsőzsolcánál - is megindult az apadás, de a borsodi megyeszékhely keleti kapujánál lévő bevásárlóközpontoknál homokzsákokkal védekeznek. Csont Csaba hozzáfűzte: a rendkívüli víz érkezésére, illetve kivédésére a védműveket egy nap alatt kellett kiépíteni, amelyet a vízügyi szolgálat megtett. Úgy fogalmazott, hogy a Hernád mentén ez az időelőny két nap, itt a Sajóról átcsoportosított védekezőkkel és eszközökkel megkezdték a szükséges magasításokat a már korábban tapasztalt kritikus helyeken, így Hernádcéce, Méra és Vizsoly térségében, valamint az Onga-Ócsanálos és Gesztely közötti részen.

 

Arról is beszámolt, hogy a Hernád a 2006-os árvíz szintjén vonul le, a felső szakaszon - Hidasnémetinél - bekövetkezett az apadás, jelenleg Méra térségében van az áradat. Felhívta a figyelmet arra: különösen nagy problémát jelenthet, hogy a Sajó és a Hernád együttes rendkívüli árvize a folyók alsó öblözeti részében találkozik, ahol számos nyílt ártéri település található, így az elkövetkezendő napokban ismét át kell csoportosítani az erőket.

 

Jön az utánpótlás

 

A Bódván minden eddiginél nagyobb árhullám vonul le, Hídvégardónál 300 centiméter fölötti vízállásokat mértek kedden reggel is - az eddigi legnagyobb vízszint 291 centiméteres volt. Súlyosbította a helyzetet, hogy a Rakacai víztározó árvízi üzemmódban van, hatalmas víztömeget tart. A tározónál emiatt beindult az automatikus árapasztás, az innen érkező nagymennyiségű víz szinte egy "Bódva árnyi" áradattal terhelte a folyót. A szifonok másodpercenként 60 köbméternyi vizet engednek le.

 

Alig tartanak

 

A Bódva mentén rendkívül súlyos a helyzet, hiszen a töltéseken kiépített magasítások - nyúlgátak - 40-50 centiméteres vizet tartanak. Az edelényi töltés egy részének átszakadásával a szemközti töltés némiképp mentesült a víz terhelésétől, azonban továbbra is fokozott figyelmet és védekezést igényel. A  töltés állapotát stabilizálták, hogy ne közvetlenül lakóházakat érjen a víz.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek