Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Négy embert vádolnak, de ki dobta a kézigránátot Pécsett?
2010-05-12 14:19
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Négy embert vádolnak, de ki dobta a kézigránátot Pécsett?Akár életfogytiglan tartó szabadságvesztés is adható azért a kettős gyilkosságért, amit 2008. november 18-án kézigránáttal követtek el Pécs meszesi városrészében. A bűncselekménynek négy vádlottja van, ám hogy ki dobta be a családi házba a gránátot, azt a nyomozás nem tudta megállapítani.

 

 

 

Az említett nap éjszakáján valaki egy jugoszláv típusú kézigránátot hajított Pécsett, a Fejlődés utca 17. szám alatti családi ház nappalijába, s a robbanás megölte a szobában tévéző 37 esztendős P. Zoltánt és 5 évvel fiatalabb élettársát, P. Mónikát. A szobában három kiskorú gyermek aludt, ők megúszták a merényletet könnyebb sérülésekkel.

 

A bűncselekménnyel az ügyészség egy négy fős csapatot vádol. A vádirat szerint a 44 éves B. János, nyugdíjas rendőr - akinek portája húsz méterre van a felrobbantott háztól - a bűncselekmény előtti években többször is összetűzésbe keveredett P. Zoltánnal. Az exrendőrt zavarta P. Zoltán hangoskodó életvitele és agresszív kutyája, s amikor ezt szóvá tette, akkor utcabelije halálosan megfenyegette őt. B. János bosszút forralt, s terveibe bevonta két évvel idősebb bátyját, a Kővágószőlősön élő B. Jenőt. Őt a kilencvenes évek elején lopásért elítélték, s a börtönből ismerte az Alsószentmártonban lakó B. Sándort.

 

A többszörösen büntetett előéletű férfit azzal kereste meg B. Jenő, hogy szüksége lenne egy kézigránátra, mert meg akarja ijeszteni öccse haragosát.

 

B. Sándor szerzett is két gránátot, s ezek egyikét eladta B. Jenőnek. Hogy ezután pontosan miképp történt a bűncselekmény, azt a nyomozóhatóságnak nem sikerült egyértelműen felderítenie. A vádirat szerint vagy B. Jenő, vagy B. Sándor élettársa, a 24 éves O. Zsanett dobta be a gránátot a meszesi házba.

 

Kedd délelőtt a Baranya Megyei Bíróság meghallgatta B. Sándort és O. Zsanettet. Mindketten azt állították, hogy a bűncselekmény napján nem jártak a Fejlődés utcában, s a kézigránáttal B. Jenő gyilkolt.

 

Tudni kell, hogy B. Sándornak - aki egyik börtönbüntetése idején felvette a muszlim hitet, s híve a többnejűségnek - öt élettársa volt. A vele közös háztartásban élő asszonyok tettek terhelő vallomást O. Zsanettre. A hárem két tagja is azt állította, hogy Zsanett bevallotta nekik a kézigránátos bűncselekményt. A megvádolt nő és B. Sándor szerint azonban az terhelő vallomást tevő asszonyokat a féltékenység és az irigység motiválta, mivel B. Sándor Zsanettel volt a legbizalmasabb viszonyban.

 

Délután a bíróság meghallgatta B. Jenőt és B. Jánost. Mindketten tagadták, hogy közük lenne a kézigránátos gyilkossághoz. Az ő verziójuk szerint B. Sándort arra kérték, hogy verje vagy veresse meg P. Zoltánt. Ezért B. János 50 ezer forintot fizetett az alsószentmártoni férfinak. Gyilkosságra azonban nem bujtották B. Sándort.


A keddi tárgyaláson megtudtuk, hogy a rendőrség miképp jutott el a vélhető tettesekhez. A vallomásokból kiderült, B. Sándort lopás gyanújával letartóztatták, s a nála tartott házkutatáson előkerült a pécsi robbantáshoz használt kézigránát párja. A rendőrök - mint azt B. Sándor a bíróságon előadta - megérezték, hogy ő tudhatja, ki követte el a meszesi gyilkosságot, s ezért könyörögtek neki (egyikük még le is térdelt), hogy segítsen a nyomozásban, mert anélkül nem jutnak előbbre. B. Sándor - a vádalku reményében - „feldobta" B. Jenőt és testvérét.

 

B. Sándor elmondta: azért is segített a rendőröknek, mert haragudott B. Jenőékre, hogy nemcsak megijesztették a P. Zoltánt, hanem meg is ölték őt és élettársát. Az áldozatok egyébként cigányok voltak, s állítólag ez is táplálta B. Sándor haragját, mivel ő is romának vallja magát, ahogy Zsanett és a B.-testvérpár is.


Egyébként az, hogy B. Jenő és B. János lett ennek az ügynek az első és másodrendű vádlottja, meglepte az érintettek ismerőseit. A testvéreket környezetük tisztességes, családjukról lelkiismeretesen gondoskodó embernek látták. A Fejlődés utca lakói az arrafelé csak „rendőr Jani"-ként emlegetett B. Jánost ma is ártatlannak vélik. B. Jenő az elmúlt másfél évtizedben már nem került összetűzésbe a törvénnyel, a falujában sokáig tagja volt a cigány kisebbségi önkormányzatnak, emellett azért is sokan kedvelték, mert egy hagyományos cigányzenét játszó bandában játszott, gyakran nagy sikerrel.

 

A tárgyalás szerdán a tanúk meghallgatásával folytatódik. A vád szerint a tetteseknek több emberen elkövetett, előre kitervelt emberölésért kell felelniük, s ezért a bíróság akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kiróhat a nagy felháborodást kiváltó bűntény elkövetőire.


C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek