Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ez az év a szegénységé
2010-03-23 17:04
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ez az év a szegénységéAz Európai Bizottság 2010-et „A szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évének" nyilvánította. A magyar lakosság 12 százaléka él szegénységben, a gyerekek között ez az arány még drámaibb: minden ötödik magyar gyerek szegény.

 

 

 

Az Európai Bizottság azért választotta a 2010-es évet a szegénység és társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évének, hogy tudatosítsa: a szegénységben élők is teljes jogú tagjai a társadalomnak, és a társadalmi kohézió erősítése mindannyiunk érdeke és feladata. Az év során az EU tovább kívánja építeni és megerősíteni a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem különböző résztvevői közötti együttműködést. Szándéka, hogy felhívja a figyelmet a szegénység formáira, és arra ösztönözze az embereket, hogy próbáljanak közös összefogással új lendületet adni a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelemnek. 

 

Az Európai Unióban rendszeresen készülnek felmérések a szegénységgel kapcsolatban. A legfrissebb adatok szerint az Európai Unió területén mintegy nyolcvan millió ember él szegénységben, ami az EU népességének közel 16 százaléka. Magyarország a középmezőnyben foglal helyet 12 százalékos szegénységi rátájával. Az egyes társadalmi csoportokban azonban ez az arány magasabb is lehet, így például a szegénység a gyermekek 20 százalékát érinti, 48 százalékos a szegénység a munkanélküliek körében, a három vagy többgyermekes családoknál pedig 29 százalék ez az adat.

 

Az európai év témájának megismertetése érdekében több száz rendezvényre kerül majd sor, az Európai Unió tagállamaiban valamint Norvégiában és Izlandon. Magyarországon a Szociális és Munkaügyi Minisztérium olyan eseményeket és konferenciákat szervez az év során, amelyek minden hónapban más-más témára fókuszálnak. Így például februárban a hajléktalanság volt a téma, míg márciusban a nők és a szegénység közötti kapcsolatot helyezik középpontba.

A kampányhoz nagyköveteket is választottak, Halász Juditot és Molnár Ferenc Caramelt. Az év arcai pedig olyan személyek, akik jó példaként szolgálnak a szegénység és a kirekesztés elleni küzdelemben, mivel vagy maguk is érintettek vagy pedig eredeti hivatásuktól függetlenül felvállalták a szegénységben és társadalmi kirekesztésben élők segítését és példaértékű kezdeményezéseket indítottak el. Az év “arcai”: Bódis Krisztina író, dokumentumfilm-rendező; Bogdán Árpád Simó Sándor-díjas író, rendező; Elek Dóra a Baltazár Színház művészeti vezetője; Juhász Veronika kerekes székes Európa-bajnok vívó, paralimpikon; Lázár Györgyné a Szomolyai Romákért Egyesület tagja; Pásztor Eszter a bódvalenkei freskófalu projekt vezetője.

Az évadhoz tartozó magyar eseménysorozat hétfőn a Millenárisban indult. A megnyitón részt vett Herczog László szociális és munkaügyi miniszter, Anne Degrand-Guillaud, az Európai Bizottság programért felelős vezetője valamint Kocsis István, a Magyar Szegénységellenes Hálózat képviselője. 

 

C-PRESS - fn.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-10-22
  Ma nagy lendülettel vetjük bele magunkat a munkába. Főleg akkor van ez így, ha egyébként szeretjük is a munkánkat. A nap különösen alkalmas a kreatív, alkotó tevékenységekre. Foglalkozzunk a hobbynkkal is! Ma a keringési rendszerünk lehet érzékenyebb, s különösen akkor ne terheljük túl magunkat, ha egyébként is vannak szívpanaszaink. A mai napon úgysincs kedvünk a túlzott erőfeszítésekhez, tehát jól tesszük, ha inkább lazítunk egy kicsit.
 • Heti általános horoszkóp 2019.október 22-től 27-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-10-21
  Ma csak a saját véleményünket tekintjük mérvadónak, s ez komoly feszültségekhez vezethet. Nehezebb ma együtt dolgoznunk munkatársainkkal, hiszen önfejűek vagyunk. Ma a gyengédségé lesz a főszerep párkapcsolatunkban, - legyünk kedvesebbek egymással. Igényünk támadhat arra is, hogy jól kipanaszkodhassuk magunkat.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.október 21-től 27-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Heti Tarot: Az eredmények hete előtt állunk
  A Tarot kártya egy rendkívül misztikus önismereti és sorselemző módszer. Amilyen ősi, olyan precíz. Grace hetente emberek tucatjainak segít kártyavetéssel. Tudd meg, mit ígér kollektív szinten a következő hétre.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek