Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Navracsics: "Nem tehetünk különbséget jobb-és baloldali polgár között"
2010-02-26 11:35
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Navracsics: "Nem tehetünk különbséget jobb-és baloldali polgár között" Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a ceglédi művelődési házban tartott minapi előadásában utalt arra, hogy az új kormány támogatni akarja mind a magyar vállalkozásokat, mind a „jó minőségű" külföldi befektetéseket. Megerősítette: a magyar politikában nincs helye a cigánygyűlöletnek és az antiszemitizmusnak, a jobb-, illetve baloldali polgárok megkülönböztetésének.

 

 

A moderátorként funkcionáló Földi László fideszes polgármester, akinek jó esélyei vannak, hogy három hónap múlva Cegléd és környéke egyéni képviselőjeként kerül be az Országgyűlésbe, kifejtette: Cegléden és környékén nemigen telepedtek le nagyvállalatok,  a kisvállalkozások közül pedig sok tönkrement az utóbbi években. Tizenkét százalékos a munkanélküliség, sokan pedig Budapestre járnak dolgozni. Az állami források egyik évről a másikra háromszázmillió forinttal csökkentek. A környék kincse a jó munkaerő, a termálvíz és a termőföld, amit óvni és védeni kell – tette hozzá. Földi szerint vissza kéne hozni az élelmiszerfeldolgozó ipart, a konzerv- és cukorgyártást. Szerinte a termálturizmusnak, a kongresszusi turizmusnak is jelentős jövője lehet Cegléden.

 

Navracsics Tibor a Fidesz frakcióvezetője szerint a mostani kormány azt tartja érdemnek, hogy Magyarország elkerülte az államcsődöt. „De hogy kik vezették el az országot az államcsőd közeli helyzethez, arról diszkréten hallgatnak” – tette hozzá. „A nemzeti ügyek kormányzásának kell jönnie” – folytatta a Fidesz frakcióvezetője. Mint mondta, „annyira rossz helyzetben van az ország, hogy nem tehetünk különbséget jobb- és baloldali polgár között”.  A közbiztonsággal kapcsolatban a szónok azt mondta: meg kell erősíteni a közrendet. Szükség van háromezer új rendőrre, a régi rendőrök anyagi helyzetét rendezni kell.

 

Navracsics szerint az európai uniós források segítségével talpra kell állítani a magyar gazdaságot. A mikro-, kis- és középvállalatokat levegőhöz kell juttatni. Ismét vonzóvá kell tenni Magyarországot a jó minőségű külföldi befektetések számára. Ezzel kapcsolatban a frakcióvezető – szigorúan a párt nevének említése nélkül – finoman odaszúrt a Jobbiknak: mint mondta, vannak, akik a külföldi tőkét úgy, ahogy van, kiraknák Magyarországról, holott a külföldi tőkével meg kell állapodni, mégpedig úgy, hogy a külföldi befektető is és Magyarország is jól járjon.

 

A frakcióvezető utalt arra, hogy az egészségügyi és az oktatási helyzetet már rövidtávon is kezelni kell. A magyar oktatás presztízsét helyre kell állítani. Mint az ELTE Általános Jogi Karának másodéveseket tanító docense, megjegyezte: „Azt veszem észre, hogy a mindenkori másodéves hallgatók tudása évről évre kopik.” Szerinte úgy állam nem bánhat az alkalmazottaival, ahogy most az orvosokkal és a tanárokkal bánik. Erős és minőségi munkát végző államot kell kiépíteni – fűzte hozzá.

 

A  közönség soraiban ülő Csáky András független országgyűlési képviselő – aki 1998-tól 2006-ig Cegléd egyéni képviselője volt az Országgyűlésben – azt kérdezte a Fidesz frakcióvezetőjétől, hogy lát-e esélyt a mandátumok kétharmadának megszerzésére. Navraicsics úgy felelt: „ha mindenki elmegy, aki a Fideszre akar szavazni és még egy kicsivel többen”, akkor lesz kétharmados győzelem, de ahhoz el kell menni választani. „Nem rajtunk múlik a kétharmad. Önökön múlik” – fogalmazott. Ugyanezt a kérdést valaki úgy tette föl: ha nem lesz meg a kétharmad, akkor a Jobbikkal vagy az MSZP-vel viszi át a Fidesz a kétharmados törvényeket? „Nekünk az az elsődleges célunk és arra kell készülnünk, hogy a lehető legtöbb választót győzzük meg. „Van rá lehetőség, hogy egyedül kormányozzunk, hogy kompromisszumok nélkül megvalósíthassuk az elképzeléseinket” – hangzott a kitérő válasz.  

 

A családi gazdaságokra vonatkozó kérdésre Navracsics úgy felelt: mivel a Fidesz szövetségese a Magosz, evidens, hogy a családi gazdaságokat a párt meg akarja tartani. Szerinte a családi gazdaságoknak nem az a föladata, hogy versenyképesek legyenek, hanem hogy egy családot eltartsanak. A következő kormánynak tehát támogatnia kell a falusias Magyarországot, a családi gazdaságot.

 

Egy másik hozzászólásra reagálva az ellenzéki frakcióvezető úgy fogalmazott: a fiatalok egy része nem jut munkához, sokan a szüleiket is már munkanélküliként látva nőttek föl. Meg kell nyitni a fiatalok előtt a munka és a tanulás lehetőségét. Úgy vélte: a diákhitel visszafizethetetlenül magas, lakáshitelt nem érdemes fölvenni, mert később nem képes a fiatal visszafizetni. Lehetővé kell tenni, hogy aki tehetséges és külföldre megy, annak megérje visszajönni. Csak akkor van Magyarországnak jövője, ha a fiatalok itt teljes életet tudnak élni.

 

Egy, a Jobbikkal kapcsolatos kérdésre Navracsics úgy reagált: „Számomra a magyar politikában nincsen helye sem a cigánygyűlöletnek, sem az antiszemitizmusnak.” Később még visszatért erre a témára. „Mindenkire szükségünk van. Mindenkire, aki dolgozni akar. Aki békében akar élni, és aki egy biztonságos, erős Magyarországot akar. S nem érdekel, milyen a származása. Dolgozzon, akkor megbecsüli a közösség. Magyarország mindig is ilyen volt.”

 

C-PRESS - hvg.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek