Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kisebbségi vezetők cigány fiatalokat ösztönöznének tanulásra
2010-02-25 09:04
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kisebbségi vezetők cigány fiatalokat ösztönöznének tanulásraBerettyóújfalu Cigány Kisebbségi Önkormányzata ösztönözni szeretné a halmozottan hátrányos helyzetű - többek között cigány származású - fiatalok általános tanulásra, valamint továbbtanulásra. Ezért februártól kezdődően hat állomásból álló programsorozatot indít - írja a police.hu.

 

 

 

 Elgondolásuk szerint olyan előadókat kérnének fel, akik a művészetek, az állam- és közigazgatás, a tudományos- és gazdasági élet, illetve a politika területein — akár országos, akár helyi szinten — „nevet szereztek” vagy jelentős eredményeket értek el. Ez által pozitív példával szolgálnak — megmutatva a „kitörési lehetőségeket” — a hátrányos életeséllyel induló, 14-18 éves korosztályú diákok számára.

 

Céljuk, hogy a bihari kistérséget lefedve, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság illetékességi területén található 35 településen élő, hátrányos helyzetű — elsősorban cigány származású — általános- és középiskolai diákok számára pozitív példák bemutatásával, elérhető, szemléletes életpályamodellt állítsanak.

Első lépésként — az eddigi közös munka és kapcsolat pozitív tapasztalatai alapján — a rendőri szakma megszerzésének, a hivatásos szolgálat vállalásának általános és konkrét lehetősége kerül bemutatásra.
Ez alapján felkérték a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságot, hogy az első rendezvényen (február 26-án) a rendészeti szakterület, illetve roma származású rendőrök és rajtuk keresztül az ő egyéni, sikeres karrier modelljük kerüljenek bemutatásra.

A rendezvényen tíz általános iskola hetedik osztálya és két középiskola három osztálya képviselteti magát.

A rendezvény levezetésében segédkezik és közreműködik a törökszentmiklósi származású Molnár Ferenc „Caramel”, a második Megasztár győztese.

Az Ezért lettem rendőr című elődásokban részt vesz a jászkiséri származású Makula György rendőr őrnagy, az ORFK sajtószóvivője. A rendezvényt Molnár Ferenc „Caramel” műsora zárja. 

 

C-PRESS - szoljon.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek