Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Megtisztított emlékmű
2010-02-15 10:59
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Megtisztított emlékműTöbb tucat civil gyűlt össze szombat délután a budapesti Duna-parton, és kefékkel, rongyokkal megtisztították a budapesti roma holokauszt-emlékművet, amelyet valakik állatfekáliával szennyeztek be.

 

 

 Setét Jenő, a Roma Polgárjogi Alapítvány igazgatója az MTI-nek a helyszínen elmondta: az elmúlt néhány hónapban többször is előfordult, hogy beszennyezték ezt a szimbólumot, a civilek pedig ilyenkor úgy érzik, nem tűrhetik ennek a cselekedetnek az üzenetét, és akcióba lépnek. A megmozdulás szervezője nem gondolja hogy bármiféle hatalmi eszközzel meg lehet akadályozni az ehhez hasonló eseteket.

 

„A legjobb ellenszer az lehet, ha mi magunk, magyar állampolgárok, civil emberek megtisztítjuk az emlékművet, illetve a jelenlétünkkel tiltakozunk ez ellen a tűrhetetlen cselekedet ellen", fejtette ki. A Roma Polgárjogi Alapítvány igazgatója ugyanakkor megjegyezte, hogy az emlékmű megtisztítása alatt is a helyszínen tartózkodó rendőrség ettől függetlenül nyomozást is indíthatna ismeretlen tettesek ellen.

 

Az emlékmű megtisztításában több tucat civil vett részt, köztük volt többek között Bíró András polgárjogi aktivista, Mohácsi Viktória volt EP-képviselő, a Mozgalom a Deszegregációért Alapítvány vezetője, Daróczi Gábor volt miniszteri biztos, a Romaversitas Alapítvány igazgatója, Báder Csaba, a Rom-Net-Média Alapítvány elnöke.

 

Segítette a munkát Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) párt országos listavezetője és Pettkó András független országgyűlési képviselő is. A fővárosi Nehru parton álló emlékművet roma civil összefogással emelték a holokauszt roma áldozatainak emlékére.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek