Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Hauser Filip: "Rágalmazásért feljelentem a hangfelvétel készítőjét!"
2010-02-14 10:09
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hauser Filip: "Rágalmazásért feljelentem a hangfelvétel készítőjét!"A Szombathelyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke szerint nem volt még példa arra Vasban, hogy roma a romát úgy megvezesse, ahogyan most őt. Ugyanis egy privát beszélgetését szivárogtatták ki.

 

 

 

Nagy botrányt keltett a lapunkban megjelenő cikk és magnófelvétel, amelyen szombathelyi romák beszélgetnek a kopogtatócédulák adás-vételéről, amit aztán a Fidesznek adnának le. 

 

A rászorulóknak adja az ajándékutalványokat

 

A két beszélgető egyike Hauser Filip, a Szombathelyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, aki ma délután azért hívta össze a sajtó képviselőit, hogy tisztázza a történteket, és megmagyarázza a személyét ért vádakat. Hangsúlyozta: a felvétel egy privát beszélgetésen készült, amit egy roma fiatalemberrel folytatott, és mint egy ilyen diskurzuson szokás, mindenkinek joga van elmondani a saját véleményét.

 

Azt is hozzátette, hogy ehhez sem a Fidesznek, sem pedig a Lungo Dromnak (Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség) semmi köze nincsen. Egyébként pedig aki bemegy a kisebbségi önkormányzathoz, és leadja a kopogtatócédulát, azt ugyan elfogadja, de semmiféle ellenszolgáltatást nem ad érte.

 

A felvételen szóba kerül egy 200 forintos ajánlattétel a cédulákra, valamint ajándékutalványok is. Hauser Filip elmondta, hogy az ajándékutalványokkal ő rendelkezik, azokat senkitől sem kapta, és minden rászoruló romának szokott adni belőlük, de ennek semmi köze a kopogtatócédulákhoz.

 

Lakásügyben kérte a segítséget

 

A 200 forint pedig úgy került szóba, hogy a fiatalember megkérdezte tőle: fizetne e neki ennyi pénzt egy céduláért. Hauser Filip elmondta, hogy neki ennél a pontnál lett gyanús a beszélgetés. A roma fiatalember nevét is megtudtuk tőle: Kövér Lászlónak hívják. Egyébként az eset kirobbanása óta eltűnt, telefonon is lehetetlen elérni.

 

Hauser Filip úgy gondolja, Kövér Lászlónak jó pénzt fizetett valaki vagy valakik ezért az akcióért, amivel egyértelműen a Fideszt és a Lungo Dromot akarják lejáratni.

 

Rákérdeztünk, hogyan is kezdődött a kiszivárogtatott beszélgetés, milyen ürüggyel kereste fel őt a roma fiatalember? A kisebbségi önkormányzat elnöke elmondta, hogy Kövér László tegnap dél körül ment be hozzá, és a segítségét kérte lakásügyben. Közben felvetette a témát: tudna 100-200 kopogtatócédulát is szerezni, adna-e neki darabjáért 200 forintot.

 

Határozottan kijelentette, egy fillért sem ad

 

Akkor Hauser Filip határozottan kijelentette, hogy ezért egy fillért sem ad, hiszen az már bűncselekménynek számít. Ezután Kövér László vásárlási utalványt kért tőle, ugyanis egy elég szegény emberről van szó.

 

A kisebbségi önkormányzat elnöke szerint nem volt még példa arra Vas megyében, hogy roma a romát úgy megvezesse, ahogyan most vele tették. Ezen kívül soha nem volt nézeteltérése Kövér Lászlóval, ezért értetlenül áll az események előtt. Viszont már beszélt az ügyvédjével is, és hétfőn rágalmazásért megteszi ellene a feljelentést.

 

C-PRESS - Nyugat.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek