Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Roma eklektik a Merlinben
2010-02-12 08:30
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Roma eklektik a MerlinbenFebruár 13-án visszalopózik a nyár a téli szürkeségbe. Vérpezsdítő balkán dallamok, és hajnalig tartó vigadalom csempészi vissza a hőn áhított napfényt életünkbe a Merlinben. Csevapcsicsa, tánckavalkád, mintha csak egy fülledt nyáresti balkán lagziban lennénk.

 

 

 

Így február közepén, a mínusz fokok közepette, térdig hóban gázolva, az ember pár percnyi napsütésnek is nagyon tud örülni, hisz ilyenkor értékeljük igazán a napfény kellemes cirógatását, mely a szürkeséget megtörve mosolyt csal az arcunkra és felmelegít kicsit. A hétvégén kiváló alkalom nyílik arra, hogy leküzdve a szokásos téli punnyadtságot, kimozduljunk, és ha csak pár óra erejéig is (míg a Merlin Színház be nem zár, s újra ki kell merészkedjünk a hidegre) úgy érezzük magunkat, mintha egy fülledt nyári estén valamilyen extrém lagziban volnánk, hála a Szerbia legőrültebb zenekaraként emlegetett Kal muzsikájának.

 

A Kal nem egy tipikus roma együttes, habár mélyen tisztelik hagyományaikat, igyekezvén eltávolodni a roma zenével kapcsolatos kliséktől, ők az ekletika hívei, a balkán tüzes ritmusait ügyesen kombinálják a swinggel, a tangóval, a hip-hop elemeivel, és elektronikus ritmusokkal. Muzsikájuk minden ízében pozitív, a leglehangoltabb embert is megmosolyogtatja, táncra készteti, őket hallgatva minden gondunk tovaszáll, csak a nevetés, és a vérpezsdítő ritmusok maradnak.

 

2006-ban figyelt fel rájuk a nagyvilág, és még az évben első helyen szerepeltek a World Music Charts Europe listáján, majd az összesített listán a harmadik helyet is bezsebelték.

 

Ez elég nagy dolog, tekintettel arra, hogy a zenei ranglista megalapítása óta ők az első olyan roma banda, amely képes volt az élre törni, korábban egyetlen hasonló zenét játszó balkáni együttes sem lépte át az ötödik hely küszöbét.

 

Nem először játszanak Magyarországon, a zenekar frontembere, Dusan Ristic évekig élt itt, sőt, volt egy szintén Kal nevezetű együttese is hazánkban, de persze ez a Kal már korántsem azonos a 2000-es évek eleji Kallal. A mostani formációval többször is felléptek már a Szigeten, 2007-ben pedig az A38-on csaptak óriási bulit, szombatra pedig állítólag, a magyar kötődésekre való tekintettel külön műsorral készülnek.

 

A koncert után nem érdemes egyből hazafelé venni az irányt, DJ Macsity veszi majd át az irányítást, és igazi balkáni mulatósra számíthatunk hajnalig.

 

A gasztrosarokban az est folyamán csevapcsicsát és friss húsos és túrós bureket kóstolhatunk.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek