Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Rasszizmus a legfelsőbb szinten"
2010-02-09 10:02
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"Rasszizmus a legfelsőbb szinten"Az optimizmusnak még a szikráját is nehéz volt felfedezni az A38 Hajón tartott rendezvényen. Az emberi jogok helyzete volt a téma. Horn Gábor szerint a rasszizmus a legfelsőbb szinten is megjelent.

 

 

 

Érték helyett eszközzé váltak az emberi jogok. Jobb- és baloldalon is lehet példát mondani arra, hogy csak akkor fontosak, ha az adott párt politikai érdekei úgy kívánják – közölte Kádár András (Magyar Helsinki Bizottság) a Republikon Intézet konferenciáján. Dénes Balázs (Társaság a Szabadságjogokért) a 2002-től mostanáig tartó időszakot elemezve megállapította: ha jobboldali kurzus lett volna, akkor a helyzet alulról súrolná az elviselhetőség határát, de így, hogy baloldali és liberális pártok kormányoztak, tragikus a kép. Az általa vizsgált területek közül egyedül az információs szabadság esetében tapasztalt fejlődést.

 

Sok szó esett a rossznak minősített gyülekezési törvényről és a 2006-os, „ősbűnként” említett „rendőri brutalitásról”. Tóth Gábor Attila, az Alkotmánybíróság főtanácsadója a többiektől eltérően úgy vélte, hogy a rendőrség kifogásolt fellépése nem maradt érdemi következmények nélkül. A főtanácsadó próbált lelket önteni a láthatóan lehangolt társaságba: a pozitívumok között említette az egyenlő bánásmódról vagy a regisztrált élettársi kapcsolatról szóló törvény elfogadását.

 

A következő körben a romaügy szerepelt terítéken. Setét Jenő (Roma Polgárjogi Alapítvány) hangsúlyozta, hogy amíg az állam nem kezdi meg következetesen érvényesíteni a deszegregáció és az integráció elvét, addig az elszórt programoktól nem lehet eredményeket várni. Mindehhez – jegyezte meg Ujlaky András (Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány) – hiányzik a politikai akarat. Juhász Péter (Társaság a Szabadságjogokért) bejelentette, hogy ismeretlenek rövid időn belül harmadszor is meggyalázták a roma holokauszt emlékművét a Nehru parkban. A jelenlévőket arra kérte, minél többen legyenek ott jövő szombaton, amikor harmadszor is megtisztítják a kegyhelyet.

 

Setét Jenő nehezményezte, hogy a hallgatóságot is beleértve egyedüli romaként vesz részt egy emberi jogi konferencián, és ő is csak beugróként, azért, mert Derdák Tibor szociológus nem tudott eljönni. A szervezők nevében hozzászóló SZDSZ-es Horn Gábor közölte, hogy öt-hat „nagy tiszteletben álló cigány vezetőt és szakértőt” is próbáltak meghívni – sikertelenül. Horn Gábor egyúttal elmesélte, hogy a rasszizmus a „legfelsőbb szinten, zártkörű kormányüléseken” is megjelent. Érdemi részleteket erről nem kívánt nyilvánosságra hozni.

 

Végezetül a politikusok fóruma következett. Az igazi vita kialakulásához nagyban hozzájárult volna, ha a szocialista Donáth László és a liberális Gusztos Péter mellett a harmadik meghívott, Balog Zoltán is jelen van. A parlament emberi jogi bizottságának fideszes elnöke azonban kimentette magát, helyette pedig senki nem jött a jobboldaltól.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek