Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Roma vezetők is egyeztethetnek a kanadai vízumkényszerről
2010-01-28 12:56
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Roma vezetők is egyeztethetnek a kanadai vízumkényszerrőlKözös érdek a Magyarországgal szembeni kanadai vízumkényszer újbóli bevezetésének elkerülése, a két ország folytatja az egyeztetéseket - ebben foglalta össze szerdai ottawai tárgyalásainak lényegét Szabó Vilmos külügyi államtitkár. A magyar kormány roma vezetőket is fel fog kérni, hogy kapcsolódjanak be az egyeztetésekbe.

 

 

 

Az államtitkár a kanadai külügyminiszter és bevándorlási miniszter helyettesével részletesen tárgyalt "a két ország kapcsolatában újra jelentkező kritikus pontról", a kanadai menekült státust kérő magyarok számának több hónapja tartó növekedéséről. "Ez a szám igen kritikus határ felé mozog" - tudatta a kanadai fél, jelezve egyúttal: nincs döntés a vízumkényszer ügyében, de a menekültkérelmek számának növekedése Kanada számára "problémát jelent".

 

A külügyminisztérium államtitkára - aki kétnapos washingtoni tárgyalások után érkezett egynapos egyeztetésre a kanadai fővárosba - azt mondta: az illetékes kanadai és magyar minisztériumok, illetve hivatalok az utóbbi hónapokban hatékonyan együttműködtek, "de ez nem elegendő". Szerdai tárgyalásain megállapodás született arról, hogy az ügyben tavaly alakult kanadai-magyar munkabizottság - amely eddig két ülést tartott, legutóbb tavaly októberben Budapesten - folytatja munkáját, február elején ismét tanácskozást tart a magyar fővárosban.

 

Szabó Vilmos véleménye szerint még több olyan lépés lehetséges, amely megoldást eredményezhet és elkerülhetővé teszi a vízumkényszer bevezetését. Konkrétumokat nem említett, de utalt rá: mindkét országban meg kell vizsgálni azok törvényi szabályozása alapján, hogy milyen feltételek - politikai veszélyeztetettség, gazdasági vagy egyéb körülmények - indokolják a menekültkérelmeket. Kifejtette: a magyar kormány roma vezetőket is fel fog kérni, hogy kapcsolódjanak be az egyeztetésekbe.

 

Arra a kérdésre, Kanada fontolgatja-e, hogy esetleg a magyarországi választások után vezeti be a vízumkötelezettséget - mint a kanadai sajtó erre utaló cikkeiben olvasni lehetett - úgy felelt: "nem beszéltünk erről (...) az a közös szándék, hogy olyan együttműködést alakítsunk ki, olyan megoldást találjunk, amely elkerülhetővé teszi a vízumkényszert". Szabó Vilmos a maga részéről úgy nyilatkozott: "bízom benne, hogy partnerek lesznek és találni fogunk megoldást".

 

Az államtitkár azt is elmondta: a vízumügytől függetlenül a tárgyalásokon kölcsönösen megállapították, hogy a kétoldalú viszony problémamentes, mindkét fél érdekelt a kapcsolatok fejlesztésében, és erre remélhetőleg több lehetőség lesz a globális pénzügyi és gazdasági válság után.

 

A Canadian Press kanadai hírügynökség január elején arról írt: Ottawa "komolyan fontolgatja" a vízumkényszer ismételt bevezetését Magyarországgal szemben, hogy gátat szabjon az elsősorban romák által benyújtott, egyre növekvő számú menekült kérelmek áradatának.

 

Alykhan Velshi, a kanadai bevándorlási miniszter szóvivője korábban kijelentette: egyre többen akarnak visszaélni a kanadai bevándorlási szabályokkal, és a magyar kormány felelőssége, hogy kivizsgálja a problémákat. A bevándorlási minisztérium két hete az MTI-nek megerősítette: Kanada és Magyarország folytatja a nyílt és építő jellegű párbeszédet a bevándorlási ügyekben.

 

C-PRESS - HVG

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek