Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Cigánykérdés: Amerika segít nekünk
2010-01-27 08:46
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Cigánykérdés: Amerika segít nekünkAz Egyesült Államok kész átadni a fekete kisebbség társadalmi integrációja terén szerzett tapasztalatait Magyarországnak a roma integráció előmozdítására - jelezte az amerikai külügyminisztérium közép-európai térségért felelős tisztségviselője kedden a Washingtonba érkezett magyar kormányzati és országgyűlési küldöttségnek.

 

 

 

Egy a hátrányos helyzetű, elsősorban színes bőrű családok sikeres integrációját megvalósító New York-i programról, valamint annak tervezett magyarországi adaptálásáról folyt egyeztetés - mondta el a találkozó után az MTI-nek Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára.

 

A 70-es években indult Harlem Children's Zone projektben a leszakadt családok nagyon sikeres integrációját hajtották végre New York túlnyomóan feketék lakta kerületében egy átfogó oktatási-foglalkoztatási program keretében - mondta el Korózs Lajos.

 

Az államtitkárt - valamint a New York-i és washingtoni holokauszt megemlékezésekre kiérkezett magyar delegációhoz tartozó Teleki László romaügyi miniszterelnöki megbízottat és Kállai Ernő kisebbségi ombudsmant - Pamela Quanrud, az egyebek között a közép-európai országokkal való kétoldalú kapcsolattartásért felügyelő államtitkár-helyettes fogadta.

 

Azon túlmenően, hogy az amerikai fél a módszertant Magyarország rendelkezésére bocsátja, felvetődött egy olyan műhely létrehozása, amelyben magyarországi szakemberek tanulmányoznák a programot.

 

Arra a kérdésre, milyen párhuzam vonható az amerikai fekete, illetve a magyarországi roma kisebbség társadalmi integrációja között, Korózs Lajos úgy felelt: "nem feltétlenül gondoljuk, hogy mindent adaptálni lehet, hiszen más társadalmi-gazdasági környezetről van szó". Hozzáfűzte ugyanakkor: akár szociális, akár esélyegyenlőségi területen vannak olyan kiváló magyar szakemberek, akik a módszert adaptálni tudják, nem mechanikusan lemásolva azt, "mert abból még kudarc is lehet".

 

Várakozása szerint néhány hónapon belül elkezdődhet a szakembercsere és a tudásátadás, függetlenül a parlamenti választásoktól, "hiszen egy ilyen program több évtizedre szól".

 

Az amerikai külügyi államtitkár-helyettes érdeklődött afelől, hogy - különösen a közelgő választások előtt - mennyire elkötelezett a magyar politikai elit a romák társadalmi integrációja mellett? A magyar delegáció úgy tájékoztatta: vannak megközelítésbeli különbségek, de a politikai jobboldal és baloldal egyaránt a foglalkoztatást, illetve az oktatást tekinti prioritásnak az integráció szempontjából.

 

A megbeszéléseken nem esett szó a magyarországi romák elleni erőszakos cselekményekről, de az amerikai adminisztráció tájékozott ez ügyben - mondta el az államtitkár.

 

Bajnai Gordon miniszterelnök decemberi eleji washingtoni látogatásakor amerikai segítséget kért a roma integrációs programhoz, amikor találkozott Benjamin Cardin szenátorral, az amerikai Helsinki Bizottság elnökével. A kormányfő azt mondta, a roma és az amerikai fekete kisebbség integrációja hasonlít egymásra, Magyarországnak ezért szüksége van az Amerikában ezen a téren felhalmozódott tudásra. Cardin szenátor kifejtette: bízik abban, hogy a magyarországi roma integrációs program modellértékű lesz, véleménye szerint a roma kérdést Európa-szinten kell kezelni.

 

C-PRESS - Zipp

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek