Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Rózsaszínű évértékelő - Válasz Makai István nyilatkozatára
2010-01-26 13:04
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Rózsaszínű évértékelő - Válasz Makai István nyilatkozatáraMakai István a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) elnöke: „A fővárosi cigányság legsikeresebb éve volt 2009" tudatta a távirati irodával. Szerencsétlen címadásával az FCÖ jelentőségét és eredményeit irracionális módon túlértékeli, és a fővárosi cigány lakossággal azonosítja.

 

 

 

 

A címnél azt hittem, hogy csak elszólás ez a fellengzős mondat, olyan politikusi túlzás, amelyet saját fővárosi kisebbségi önkormányzatunk vezetője és az általa irányított testülete teljesítményét már-már nem tudja hová fokozni, és így csattan ki. De pár általános mondat után újra megerősíti az abszurd címet: „az egész népcsoport életében pozitív változást tudtak elérni." Érzi ezt a fővárosi cigányság?

 

Ilyen jó még sosem volt! 

 

Pár jelzővel meg is indokolja (elárulja) a siker titkát: „a munka, a következetesség, a csapatszellem, a tenni akarás, és az újszerűség." Majdnem elszégyelltem magam, hogy pont én állok eme „nagy" munka ellenzéki képviselőjeként a testületben.

 

A kormány és a főváros összefogásával létrejövő intézményi helyszín, amelyet egyszerűen csak „többemeletesnek" titulál nyilatkozatában Makai, szintén egy csomó problémát vett fel. Az intézmény helye, Szentkirályi utca 7. ellen tiltakozók (ez rossz szó, mert nem tiltakoztak, hanem kérték, hogy több lehetőséget kínáljon a főváros) szűk csoportja önös érdekből társadalmi támogatottság nélkül próbálta megakadályozni az intézmény létrejöttét - hangsúlyozza az elnök.

 

Makai megemlíti, hogy „két évtizedes harc" után létrejöhet a roma kulturális intézmény, csak azt felejti hozzátenni, hogy kiknek a harca volt ez? Csak nem a szűk csoporté? Zsigó Jenő, Daróczi Ági...

Megjegyzendő, hogy az elmúlt évtizedekben a Romano Kher - Cigány Házat vezető, Zsigó Jenő véleménye, Makai szerint nem számít. Szóval, aki az intézményt idáig vezette az nem ért hozzá. Ő igen. És hogy miért? Ki tudja. Honnan az intézmény szervezői, működtetői tapasztalata?

 

Az évértékelőből kimaradt, hogy miért is tüntette ki az FCÖ Dr. Kocsis Istvánt, a BKV vezérigazgatóját. Mert van együttműködési megállapodása, amely szerint: a jelenleg igen kusza munkaügyi BKV felvesz budapesti cigányokat a vállalathoz. A végeredmény mindössze három fő.

Javaslom, hogy amely vállalkozó e bűvös hármas számot átlépve felvesz cigányokat, méltán számíthat az FCÖ kitüntetésére, jövőre. Mert „Múltunk közös lesz a jövőben is".

 

Az FCÖ kilenctagú testülete, véleményét az átlagban öt-tíz percig tartó testületi üléseken fejtheti ki.

Nem előkészített ügyek értelmes vitája folyik, hanem minden érvet kizáró a többséggel megbeszélt ultimátumszerű határozat-szavazások.

Érdemi változtatásokat nem lehet kezdeményezni sem. Tudjuk, kell az önbizalom, de máskor földhözragadtabb évértékelőt!

 

Ha előbb a testület elé tárta volna az MTI-s nyilatkozatot, és lett volna rá idő, esetleg ott lett volna lehetőségünk érvelni az elrugaszkodott mondatok miatt, és eme levél megírására sem került volna sor.

 

Csóka János Pál

FCÖ képviselő

Budapest, 2010. január 25.

 

Kapcsolódó anyag:

A fővárosi cigányság legsikeresebb éve volt 2009

 

C-PRESS

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek