Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kanada: mégis vízumkényszer a magyarországi választások után?
2010-01-25 09:47
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kanada: mégis vízumkényszer a magyarországi választások után?Bár Ottawának hivatalosan nem áll szándékában a vízumkényszer bevezetése, tiszségviselők szerint erre az áprilisi magyarországi választások után feltehetőleg sor kerül. A nagyszámú roma menedékkérő megállítását célzó intézkedést azért halasztják a választások utánra, hogy ne adjanak muníciót a „szélsőséges pártoknak" - írja a Globe and Mail.

 

 

Ismét a Magyarországgal szembeni kanadai vízumkényszer esetleges újbóli bevezetéséről ír a kanadai sajtó, ezúttal a Torontóban szerkesztett Globe and Mail internetes kiadása, amely azt is tudni véli,  hogy az ottawai kormány, ha elszánja rá magát, ezt az intézkedést majd csak a magyarországi parlamenti választások után rendelné el.

 

A cikk az egyik romaellenes támadásról elhíresült Tatárszentgyörgyön készült riporttal indul és zárul. Megjegyzi , hogy a romaellenes támadások az ősszel "megritkultak", de sokan attól félnek, hogy az áprilisi választások után ismét kiújulnak. A szerző, Doug Saunders megszólaltatja a tatárszentgyörgyi Csorba Erzsébetet, akinek meggyilkolták férjét és gyermekét. Mint a Globe and Mail írja, az asszony Magyarországon akar maradni, "dacolva a szélsőjobboldali Magyar Gárda milíciával, amely feltehetően a gyilkosságokat elkövette". Szomszédjai közül sokan azonban egy másik, egyre népszerűbb módszert fontolgatnak: elmenekülni külföldre, ami nagyon gyakran Kanadát jelenti. Ez mély aggodalmat keltett Ottawában, ahol a tisztségviselők azt mondják: valószínűleg vízumkorlátozást vezetnek be az idén Magyarországgal szemben.

 

Magyarországról érkezik az észak-amerikai országba a harmadik legtöbb menedékkérő. Stephen Harper kormánya valószínűleg elő fogja írni a magyar állampolgárok számára, hogy a budapesti konzulátuson kérvényezzenek beutazási vízumot. Miután a vízumkérelem drága, várható, hogy a jelentős lélekszámú kanadai magyar közösség sok tagja tiltakozni fog az intézkedés ellen – olvasható a cikkben.

 

A kanadai kormánynak hivatalosan nincsenek erre vonatkozó elképzelése, de tisztségviselők azt mondják, a korlátozásokat feltehetőleg bevezetik az áprilisi, magyarországi választások után, és azért nem előtte, hogy ne adjanak muníciót a romaellenes szélsőséges pártoknak – olvasható a lap internetes kiadásában.

 

A korlátozások hasonlóak lesznek azokhoz, amelyeket Csehország és Mexikó ellen vezettek be tavaly nyáron. Csehország esetében ugyancsak a roma menedékkérők megállítása volt a cél.

 

Alapnak a kanadai állampolgársági és bevándorlási hivatal által megadott adatai szerint 2008-ban, vagyis abban az évben, amikor a magyarok először utazhattak vízum nélkül Kanadába, 285 magyar állampolgár kért menedékjogot. Már a romák elleni gyilkosságsorozat kezdete után, tehát tavaly, de nem is az egész évet számítva, hanem csak szeptemberig csaknem megötszöröződött, 1353-ra nőtt a menedékkérők száma, és a legutóbbi négy hónapban valószínűleg még több volt. A kanadai hatóságok tavaly minden kérelmet elutasítottak, mondván, hogy magyar állampolgárok bárhol szabadon letelepedhetnek az Európai Unióban.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek