Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Integrált nevelés a gyakorlatban nevelés
2010-01-22 09:07
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Integrált nevelés a gyakorlatban nevelés Innen szép nyerni - talán így vigasztalhatja magát az esélyegyenlőségért elhivatott szakember a gyatra statisztika láttán. Magyarország sereghajtó Európában a hátrányos helyzetű gyermekek beilleszkedése és integrációja, az oktatás hatékonysága tekintetében.

 

 

 

Balogh Gyula, az Educatio Nonprofit Kft. Esélyegyenlőségi Igazgatóság Országos Oktatási Integrációs Hálózatának központvezetője szerint ez nem csak oktatási kérdés, hanem az egész társadalmat átszövő gazdasági és morális probléma, aminek megoldásában viszont elengedhetetlen az együttnevelés módszertanának fejlesztése és elterjesztése.

 

Az Educatio Nonprofit Kft. Esélyegyenlőségi Igazgatóságának alapvető feladata a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók integrált oktatásának előmozdítása, iskolai eredményeik javítása, továbbtanulásuk elősegítése. Ennek érdekében nyújtunk szakmai szolgáltatásokat és hozunk létre a pedagógusok és intézményeik együttműködésére épülő szakmai hálózatokat. A központi iroda munkatársain kívül 8 regionális irodavezető 24 munkatárssal segíti az integrált oktatás és az esélyegyenlőség-elvű támogatáspolitika elterjesztését. A munka alapvető fontosságú része a hátrányos helyzetű családok és az oktatási intézmények tájékoztatása.

 

Az igazgatóság által nyújtott szolgáltatások elsősorban az egyes intézményi programok megvalósítását támogatják a TÁMOP 3.3.1 kiemelt projekt megvalósítása révén.

 

Szakmai fejlesztésekkel és szolgáltatásokkal, az iskolamodernizációs folyamat folytatásaként széles intézményi körben meghonosított, integrációt támogató módszertani programokkal járulunk hozzá a halmozottan hátrányos helyzetű, kiemelten a roma tanulók oktatási helyzetének javításához. Kifejezett célunk, hogy csökkenjen az iskolai szegregáció, visszaszoruljon az indokolatlan fogyatékossá minősítés, viszont növekedjen az óvodáztatási arány és a minőségi oktatáshoz való hozzáférés.

 

Fontos az állami, illetve európai uniós forrásokból megvalósuló közoktatási integrációs programok összehangolása az Országos Oktatási Integrációs Hálózat szolgáltatásaival, valamint a hiányzó szolgáltatások megteremtése. A módszertani és kompetencia alapú fejlesztések fontos mutatója, hogy a programok által érintett tanulók teljesítménye mérhetően javul.

 

Az esélyegyenlőség-elvű támogatáspolitika legfontosabb eszköze a szakértői kapacitás megteremtése, a települési, kistérségi, intézményi szintű esélyegyenlőségi beavatkozások tervezésének szakmai támogatása és végrehajtásuk minőségbiztosítása, mentorálása, ami ennek a konstrukciónak a keretében biztosítható.

 

Az integrációt segítő módszertani továbbképzések középiskolai és óvodai képzésekkel egészülnek ki, a kevés halmozottan hátrányos helyzetű tanulót oktató iskolák számára pedig „integrációra érzékenyítő képzést” fejlesztett ki az igazgatóság. A 60 órás szakmódszertani képzés során a tanár szakos hallgatók megismerhetik a differenciált tanítás- és tanulásszervezést. Ennek gyakorlati megvalósulását segíti egy bővülő országos hálózat, amely hospitációs helyszíneket biztosít az érdeklődő iskoláknak. A program hatékonyságát széles körű mentorálási szolgáltatás támogatja.

 

Új elem az esélyegyenlőségi szakértői és mentori szolgáltatás, amely a halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat magasabb arányban befogadó iskolák fenntartóit segíti az esélyegyenlőségi teendők tervezésében és végrehajtásában. Az igazgatóság külön programot indított olyan kiemelt kérdések megoldásához, mint a fogyatékossá minősítés elkerülése vagy az állami gondoskodásban élők iskolai sikerességének biztosítása.

 

Az együttnevelés támogatása

 

Miniszteri rendelet alapján óvodák, általános és középiskolák támogatást igényelhetnek az együttnevelés pedagógiai rendszerének (IPR) bevezetéséhez és alkalmazásához. Szintén igényelhetik ezen intézmények a pedagógusok kiegészítő illetménytámogatását meghatározott többlettevékenységek elvégzéséhez. A 2009/2010. tanév során 1659 tagintézmény vállalta, hogy alkalmazza a programot, az állam ehhez 3,7 milliárd forintot biztosít.

 

C-PRESS - Népszabadság

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek