Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tovább küzd a "kiskunmajsai terminátor"
2010-01-20 10:43
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tovább küzd a "kiskunmajsai terminátor"Hajlandó osztozni az emberi jogi küzdelmek meggyilkolt vagy bebörtönzött mártírjainak sorsában a „kiskunmajsai terminátor" - azaz Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat és a választásokon újra elinduló romapárt elnöke. Egyébként pedig ártatlannak vallja magát.

 

 

 

Házkutatást tartottak múlt hét pénteken a Kolompár Orbán vezette Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és MCF Roma Összefogás Párt több irodájában, Budapesten és Kiskunmajsán. Az akció amerikai kalandfilmeket idézett - elevenítette fel az eseményeket az OCÖ székházában rendezett tájékoztatón ifjabb Bogdán János szóvivő.

 

A történtek óta Kolompárról azt mondják, hogy „ő a magyar politikai közélet kiskunmajsai terminátora" - csillantotta meg humorát ifjabb Bogdán, és egyúttal arról biztosította az egybegyűlteket, hogy a cigánypárt nem fog meghátrálni. A választási szövetség reményében a romák tárgyalásokat folytatnak úgynevezett kis pártokkal, bizonyítva, hogy „van cigány-magyar együttműködés". Ennek igazolására a tájékoztatón részt vett a pártigazgatói tisztséget betöltő Dózsa István is, aki nem cigányként a minap igazolt át a monoki polgármester által gründolt pártból a roma összefogásba.

 

Kolompár Orbán furcsának találta, hogy a reggeli órákban tartott házkutatás kezdetére az egyik jobboldali televízió stábja is megérkezett. Megjegyezte, hogy a számvevőszék korábban elmarasztaló megállapításokat tett arról az időszakról, amikor a Fideszhez köthető Farkas Flórián volt az OCÖ elnöke - eljárás viszont nem indult. Kolompár állította: jelen esetben „valaki fizetett valakinek, hogy tegyen feljelentést". Minderről bővebb információi is vannak, ám ezeket majd csak később kívánja nyilvánosságra hozni. A maga részéről mindenesetre bízik az igazságszolgáltatásban, és reméli, nem Farkas Flórián előtt akarják eltakarítani a politikai terepet.

 

Az MSZP-nek és a Fidesznek is át kell gondolnia ígéreteit. Úgy tűnik - mondta Kolompár -, hogy a romák ügyét „nem politikai, hanem nemzetbiztonsági kérdésként" kezelik, és „ez így van már 1956 óta". Keményen bírálta a jobboldali médiát is (konkrétan: Hír TV, ECHO TV, Magyar Nemzet), amiért „alájátszik a szélsőségeknek".

 

A házkutatás ugyanakkor csak egy epizód a történetben: az OCÖ és a romapárt vezetőjével szemben három további ügyben már bírósági eljárás folyik különféle gazdasági bűncselekmények elkövetésének vádjával. Kolompár ártatlannak vallja magát. Kérdésünkre közölte, hogy adminisztratív tévedések előfordulhattak, bűncselekményt azonban nem követett el: nem sikkasztott és nem vitt haza pénzt.

 

Többször is utalt rá, hogy szerinte politikai lejárató kampány zajlik a roma összefogás ellen. Csak éppen nem teljesen világos, miért lenne ennyire fontos szereplő egy olyan a párt, amelyik az uniós és a legutóbbi parlamenti választáson elenyészően kevés szavazatot szerzett, az egy százaléktól is jócskán elmaradt. Kolompár válasza: új helyzet van, sokan nem akarják se a jobb-, se a baloldalt támogatni. Pártja így boríthatja a papírformát. Az OCÖ elnöke példaként a meggyilkolt Martin Luther Kinget, a bebörtönzött Mahatma Gandhit és Nelson Mandelát említette, mondván, hogy más módszerekkel, de őket is a politika készítette ki. Kolompár érzékeltette, hogy kész áldozatot hozni: „sok mártírja van az emberi jogi harcnak, lehet, hogy mi is erre a sorsra jutunk".

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek