Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Gyanúba keveredett roma elnök
2010-01-17 15:08
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Gyanúba keveredett roma elnökAz Apeh és a rendőrség vizsgálja egy kutasi férfi kölcsönügyleteit. A faluban és környékén uzsorakölcsönökről, erőszakos pénzbehajtásokról beszélnek. Az eset kapcsán a kutasi cigány kisebbségi önkormányzat elnökének nevét is emlegetik. Az ő rokona kölcsönzött kisebb-nagyobb összegeket, s az elnökről is az a hír járja, hogy maga is részt vett pénzbehajtásban - írja a sonline.hu.

 

 

A vizsgálat érdekére hivatkozva a folyamatban lévő ügyről a nagyatádi rendőrkapitány nem kívánt nyilatkozni. A sonline.hu megkereste a hírbe hozott Bogdán Ferencet, a kutasi cigány önkormányzat elnökét. Elmondta: ő is azt szeretné, ha mielőbb tisztázódna ez az ügy, hogy ne pletyka és szóbeszéd alapján alkossanak róluk véleményt az emberek.

 

– Úgy nézek én ki, mint egy brutális pénzbehajtó? – kérdéssel kezdi mondandóját Bogdán Ferenc elnök. – Három gyermekem van, ebben a faluban nevelkedtem fel és most épp a roma napi pályázatot készítem elő. Hol fér bele ebbe a képbe bármilyen brutalitás? Az egészből csak annyi igaz, hogy egy családtagom valóban kisegítette kisebb kölcsönökkel a hozzá forduló embereket. Nem ő ajánlkozott, hogy szeretné a pénzét kölcsön adni. Őt keresték meg azzal, hogy segítsen. Magam hallottam: volt, aki percekig könyörgött a telefonban egy kölcsönért, mert olyan nehéz helyzetbe került. Ételre, gyógyszerre kértek öt-tízezer forintokat, s kedvezőbb kamatra kapták, mint ha akármely pénzintézet gyorskölcsönét veszik igénybe. Minden esetben elismervényt írtak. Szó sem volt itt uzsoráról, pénzbehajtásról, fenyegetésről; ezt a rendőrségi vizsgálat is be fogja bizonyítani. Nem egyszer előfordult, hogy a tartozó szólt, hogy nem tudja időben visszaadni a pénzt, s olyankor haladékot kapott. Bárkit megkérdezhetnek a faluban, senki nem mondhat mást. Nem csak roma volt a kölcsönkérők között, magyar családok is fordultak hozzá segítségért. Képzelje el, hogy micsoda felfordulást okozott volna, ha egy cigány odamegy fenyegetőzni egy magyar családhoz.

 

A fiatalember azt mondja: rokonát egy rosszakarója feljelentette az Apehnél, s vagyonosodási vizsgálatot indítottak ellene.

 

– Már ez is érthetetlen volt, hiszen nem palotában lakik és nem BMW-vel jár. Egyszerű házban él és egy rozoga Opel van alatta. A szüleink ötven éven át dolgoztak, és minket is rendezett körülmények között neveltek fel. Mi is erre törekedtünk egész életünkben. Bennünket senki nem látott játékgépezni, részegeskedni. Boldogulni igyekszünk, mint mindenki, de nem mások kárára, és főképp nem törvénytelenül - mondta a kutasi roma elnök.

 

C-PRESS - Zipp

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek