Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Megrohamozták Kanadát a magyarországi romák - vízumkényszer jön?
2010-01-11 09:10
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Megrohamozták Kanadát a magyarországi romák - vízumkényszer jön? Ottawa komolyan fontolgatja a vízumkényszer bevezetését a magyar – főként cigány származású – bevándorlók rohamának megállítása érdekében – tudta meg a The Canadian Press.

 

 

 

Nem lenne egyedi a döntés: Mexikót és Csehországot máris ilyen korlátozás sújtja. A kanadai lap szerint ezzel a lépéssel azonban az észak-amerikai ország az EU haragját kockáztatná, mely már így is rossz szemmel nézi a csehek elleni fellépést.

A bevándorlók száma akkor kezdett nőni, amikor Kanada 2008 tavaszán megszüntette Magyarországgal, mint az EU tagjával szembeni vízumkényszerét. A korábbi egyenletes emelkedés azonban mára igazi áradattá nőtte ki magát Kanada szerint: kezdetben 20-40 kérelem érkezett havonta – ez a szám mára a 200-at is eléri, ezzel Magyarország bekerült az első három menekültküldő ország közé. A megnövekedett menekültáradatból azonban senkit sem fogad be az észak-amerikai ország.

Alykhan Velshi, Jason Kenney bevándorlási miniszter szóvivője szerint a növekedés oka a befogadói szabályok egyre növekvő kihasználása, az emberkereskedelem mértékének növekedése és a kivándorlási tanácsadók gátlástalansága. „Mindez azonban a magyar kormány felelőssége” – nyilatkozta Velshi.

A magyarok azonban nem így látják. „Minden magyar állampolgár szabadon utazhat a világban. Ha Kanadának gondjai vannak a bevándorlási rendszerével, azt nem a mi feladatunk kijavítani” – mondja Helyes Imre, az ottawai magyar konzul.

A vízumkényszer bevezetése általában az utolsó mentsvár, Kenney szerint azonban a módszer bevált: megállította a mexikóiak és a csehek áradatát, rengeteg adó-dollárt megspórolva ezzel a kanadai állampolgároknak.

Ugyanakkor a torontói roma kisebbség vezetője szerint a menekültkérelmek nem alaptalanok: a romák csupán az „undorító fasiszta szervezetek” elől menekülnek. 

 

C-PRESS - MNO

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek