Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Eredményes roma projekt után kérdéses a folytatás
2010-01-09 14:31
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Eredményes roma projekt után kérdéses a folytatásVeszprém - A roma foglalkoztatási programoknál az igazi kihívást a folytatás jelenti - fogalmazták meg többen is egy csütörtöki fórumon.

 

 

 

A Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ és a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége (MCFÉSZ) a megyei jogú város támogatásával a városházán rendezett konferenciát a romák foglalkoztatásáról.

 

A rendezvény fő célja az volt, hogy értékeljék az MCFÉSZ és a munkaügyi központ rövidesen lezáruló foglalkoztatási projektjét, és valamilyen lehetőséget keressenek a 30 helyi segítő és a 13 közösségfejlesztő munkát végző további foglalkoztatására.

 

A projekt eddigi tapasztalatairól Holdosiné Bánhegyi Ildikó adott tájékoztatást. Példákkal alátámasztva elmondta, hogy a résztvevők sok és eredményes munkával bizonyítottak. Most partnereket keresnek a folytatáshoz, mert áprilisban lezárul a finanszírozás.

 

A házigazdaként felszólaló Debreczenyi János polgármester többször is tapsot kapott beszéde közbe. A cigányság a magyar társadalom szerves része, ha gondok vannak képzéssel, foglalkoztatással, bármivel, akkor az egész társadalomról kell beszélni - hangsúlyozta többek között.

 

Bejelentette, hogy a város támogatásával rövidesen indul egy 800 milliós beruházás Felsőörsön az egykori úttörőtáborban, ahol a jó zenei érzékkel rendelkező gyereknek biztosítanak megfelelő képzési lehetőséget. Elsősorban romáknak, de nem csak azoknak.

 

Kozák János, az MCFÉSZ elnöke köszönetet mondott az eddigi támogatóknak, és segítséget kért a folytatáshoz. A többségi társadalom magában nem tudja megoldani a cigányokkal kapcsolatos problémákat, csak közösen van erre lehetőség - hangsúlyozta.

 

Budai Attila, a munkaügyi központ főosztályvezetője is eredményesnek ítélte a projektet. A cél, hogy az érintettek önállóan is el tudjanak helyezkedni, de ha ez nem sikerül, mindent megpróbálnak, hogy valahogy tovább foglalkoztassák őket.

 

Bernáth Ildikó országgyűlési képviselő szerint az eddig lezajlott hasonló programoknál is mindig a folytatás lehetősége jelentette az igazi kihívást. Az észak-alföldi régióban már volt egy hasonló kezdeményezés, szövetkezzenek azokkal egy országos programot építve, és ezzel célozzanak meg uniós forrásokat - javasolta, és segítségét is ígérte ehhez.

 

A projekt résztvevői közül felszólaló nagyvázsonyi Rupa Éva szerint a legfontosabb eredmény az, hogy bizalommal fogadták őket a cigánycsaládok és az önkormányzatok, helyi intézmények is.

 

A devecseri Bakosné Horváth Éva arra figyelmeztette társait, hogy a kapott feladatot április végével nem vethetik le magunkról, mint nagykabátot, attól még folytatni kell a munkát, hogy nem kapnak tovább pénzt.

 

A fórumra a projektben érintett 29 település önkormányzatát hívták meg, közülük három képviseltette magát.

 

C-PRESS - naplo-online.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek