Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Férjhez adták a tizennégy éves gyereklányt?
2010-01-08 09:04
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Férjhez adták a tizennégy éves gyereklányt? Férjhez adtak egy gádorosi romához egy pusztaföldvári, gyámság alatt lévő 14 éves gyereklányt az ünnepek alatt. Azt beszélik Gádoroson, külsőségeiben megadták a módját az egybekelésnek. Mások csak eljegyzést emlegetnek, meg a fiatalok szerelembe esését.

 

 

 

Az tény: Pusztaföldvárról el is költöztették a diákot, az első tanítási napon hivatalosan kiíratták a földvári iskolából. Nagy a felháborodás a településen, az emberek megvetéssel beszélnek mindazokról, akik beavatkoztak a lány életébe. Mindez azután történt, hogy az iskolás betöltötte december 11-én tizennegyedik életévét.

 

Az édesanyját elveszítő fiatal korábban több testvérével együtt a nagynéni családjába került, ahol úgy hírlik, így már 9 gyermek nevelkedett. A nyolcadikos diák mesélt barátnőinek arról a frigyről, ami rá vár. Úgy fogalmazott, családjuk megismert egy gádorosi roma famíliát. Nevelőanyja ajánlotta figyelmébe a jómódú gádorosi fiút, akivel összeismertették. Úgy tudjuk, a két család között azonban nem csak a fiatalok bimbózó szerelme bontakozott ki.

 

— Mi pártoltuk, hogy ehhez a házaspárhoz kerüljenek az édesanyjukat elveszítő gyerekek. De nem gondoltuk, hogy a gyámok élete ekkora fordulatot vesz. Egyszerű embereknek ismertük meg őket. Ám a romák megjelenése óta portájukon nagy lett az élet, jószágok cseréltek gazdát, a legrosszabbra ne is gondoljunk — sorolta dr. Baranyi István polgármester, akit az eset mélységesen felháborít, mert köztudott, hogy a faluban vannak uzsorások, akik kihasználják a nehéz sorban élőket.

 

Ez a kislány ma már azt mondja, élete értelme a gádorosi fiú. Sokan ugyanakkor kétségbe vonják ezeket az érzelmeket, így Pusztaföldvár polgármestere is.


— Van még a testvérek között több kislány. Mi lesz, ha ők is nővérük sorsára jutnak? Megtettük a jelzést a kistérségi gyermekjóléti szolgálat felé, a gyámhatóság is tud a történtekről — mondta a polgármester.


Információink szerint a gyerekek törvényes képviselőjének akaratával, beleegyezésével történtek a dolgok. Az is igaz, hogy bírósági tárgyalás van folyamatban, ahol a gyerekek elhelyezése a tét.

 

Hazai és külföldi kulturális antropológiai, néprajzi kutatások igazolják, hogy különösen az oláh cigányok körében gyakori még ma is, hogy köreikben a nagyon fiatalok házassága az valójában a testi kapcsolat kötelékét jelenti.
Az ő kultúrájukban ez elfogadott és sokkal szorosabb összetartozást jelent, mint a polgári értelemben vett házasság intézménye. Náluk ez a kapcsolat „elhálását” jelenti - tudtuk meg egy szakértőtől. Ez az első szexuális együttléttel kezdődik és összeköltözéssel, együttlakással folytatódik.

 

C-PRESS - BEOL

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek