Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Egy platformon a települési és a kisebbségi önkormányzat Mátraverebélyen
2010-01-08 08:42
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Egy platformon a települési és a kisebbségi önkormányzat MátraverebélyenMátraverebély települési és cigány kisebbségi önkormányzata rendkívüli ülésén közös állásfoglalásban ítélt el egy, a faluban történt bűncselekményt, amelyben egy köztiszteletben álló család tagjait megtámadták, életveszélyes sérülést okozva az édesanyának - mondta a polgármester.

 

 

Nagy Attila (MSZP) elmondta: felháborodást és ijedtséget váltott ki a Nógrád megyei faluban a december 29-i erőszakos bűncselekmény.

Azért hívta össze a rendkívüli testületi ülést, mert egyrészt a képviselő-testület nem mehet el szó nélkül ilyen ügy mellett, másrészt a kisebbségi önkormányzattal való közös fellépéssel is hangsúlyozni akarták, hogy nem etnikai konfliktusról van szó - mondta.

Egy testvérpárt támadtak meg december 9-én este az utcán, a két bántalmazott férfi elmenekült a helyszínről. Egyikük segítséget kérve hazasietett, majd bátyjához indult szüleivel, amikor újra összetalálkoztak a csoporttal. Az öt támadó kövekkel, székekkel, lapáttal felszerelkezve bántalmazta a családot, az 52 éves édesanya életveszélyes fejsérülést szenvedett.

A rendőrség még aznap elfogta a 14 és 15 éves, két 20 éves, és egy 27 éves elkövetőt, akiket január elsején előzetes letartóztatásba vett a bíróság.

A polgármester elmondta: állásfoglalásukban leszögezték, hogy a durva bűncselekmény szítja a magyar és cigány lakosok közötti feszültséget, de nem etnikai konfliktusról, hanem a jó érzésű többség, és néhány, beilleszkedni nem tudó család összeütközéséről van szó.

Mátraverebélyt bűnügyi fertőzöttség szempontjából súlyponti településként tartja számon az illetékes bátonyterenyei rendőrkapitányság, a körzeti megbízottak létszámát tavaly háromra növelték, a faluban fokozott ellenőrzést tart a rendőrség és a polgárőrség.

A polgármester elmondta: az utóbbi években kevesebb bűncselekmény történt, annak is köszönhetően, hogy döntően pályázati pénzből 12 millió forintért építettek ki térfigyelő rendszert a faluban.

 

C-PRESS - inforadio.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek