Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Nem költözhettünk a központba, mert cigányok vagyunk"
2010-01-04 08:36
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"Nem költözhettünk a központba, mert cigányok vagyunk"Az önkormányzat az utolsó pillanatban megvette az ingatlant.

A faluközpontban szeretett volna építkezni egy cigány család Háromfán, az önkormányzat azonban közbelépett.

 

 

 

Mint a Sonline.hu írja, a háromfai Csonka János azt állítja: telket keresett, hogy házat építsen, balszerencséjére azonban a centrumban találta meg álmai romos ingatlanát. Állítása szerint már megegyezett a tulajdonossal, amikor a faluvezetés tudomására jutott, hogy cigány család költözik oda. A vezetés rálicitált az árra és megvette a falu számára az öreg házat és a területet. A telken játszótér lesz, Csonkáék meg maradtak a falu szélén, ahová nem vezet se út, se járda.

– Nem ezt vártam az önkormányzati képviselőktől – mondja keserűen a háromfai roma férfi. – Megérteném az indítékaikat, ha valami balhés család akart volna odaköltözni, hiszen ilyenek is élnek Háromfán. Csakhogy az én családomra nem lehet panasz, ezért csalódtam különösen nagyot bennük. Számomra nyilvánvaló, hogy egyedül az vezette őket, hogy ne kerüljön cigány család a falu frekventált részére.

Megállapodtak a vételárban

Csonka János elmondta: kétszer járt a ház tulajdonosánál, aki félmillió forintra tartotta az ingatlant. – Az idős bácsi azt kérte, hogy megbeszélhesse a hozzátartozóival az eladást. Ez meg is történt, és végül megállapodtunk négyszázezer forintban. Egy romos épületről van szó, amelyet le akartunk bontani, és a helyére új házat építeni. Már megállapodtunk az építési vállalkozóval is, hozzáláttunk az előkészületekhez, amikor arról értesültünk, hogy az önkormányzat hatszázezer forintot kínált az ingatlanért.

– Nagyon kilóg a lóláb, hiszen tíz évig eszükbe sem jutott, hogy akár egyetlen fillért is adjanak ezért a lepusztult épületért – folytatta. – Amint értesültek a szándékunkról, egyszeriben akkor lett rettentően sürgős oda játszóteret építeni. Amikor a falugyűlésen megkérdeztük, miért léptek közbe, száz ember előtt azt válaszolta a polgármester: inkább megvették, nehogy már szocpolos ház épüljön oda.

Nem tudták, hogy van már vevő

Csonkáék tehát maradtak a falu szélén. Két gyerekükkel – három és kilenc évesek – azóta is egy öreg házban laknak. Jobb híján ezt újítgatják fel, teszik egyre lakhatóbbá. A férfi azt mondja: amikor ugyanezen a falugyűlésen megkérdezték, mikor épül végre járda, út feléjük, azt a választ kapták, hogy soha. Elmondta: csak a miheztartás végett igazán kíváncsi lenne arra is, ezentúl ahány ház csak eladó lesz a központban, azt mind megveszi majd az önkormányzat?

– Annyi pénzünk természetesen nincsen, hogy ezután minden eladó központi fekvésű házat megvegyen a falu – közölte Brandtmüller Zoltán polgármester, aki a Sonline.hu kérdésére elmondta azt is: nem tudtak arról, hogy lett volna vevő a romos ingatlanra és szó sincs arról, hogy csak most vált volna fontossá számunkra ennek a központi területnek a sorsa.

– Éveken át szólítgattuk fel a tulajdonost, hogy tartsa karban a területét, mert az állapota állandó gondot jelentett. Balesetveszélyes, kígyótanya, dzsungel a művelődési ház mellett, a buszmegálló közelében. Legutóbb is ezért kerestem meg az idős tulajdonos gondviselőjét, és a hölgy ekkor javasolta, hogy vásárolja meg a falu. Mivel egyébként is terveztük, hogy keresünk egy területet játszótérnek, ezért könnyű volt döntenünk. Hatszázezer forintot ajánlottam és elfogadták. Nem tudtam róla, hogy másik érdeklődő is lett volna.

 

C-PRESS - ATV

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek