Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Dögöljetek meg mind!" - Az év kirohanásai a Parlamentben
2010-01-04 08:34
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"Dögöljetek meg mind!" - Az év kirohanásai a ParlamentbenEbben az évben brillíroztak politikusaink, számtalan olyan eset történt, amire a felháborító a legjobb jelző. Volt cigányozás, zsidózás, kiabálás az Európai Parlamentben, és az asszonyverés sem maradt ki a repertoárból. A legemlékezetesebb beszólásokat és lebukásokat gyűjtöttük össze.

 

 

 

A sort Meggyes Tamással kezdjük, aki egy igen kemény válásnak néz elébe, legalábbis erre utalnak az eddig napvilágra került információk. A botrány júniusban robbant, a polgármester felesége ekkor tálalt ki viselt dolgaikról. Eszerint Esztergom vezetője többször bántalmazta őt, egy tanú elmondása szerint Meggyes a nő fejét egy alkalommal szoptatás közben ütögette a szék fa keretébe. A polgármester tagadta az állításokat.

A következő bomba akkor robbant, amikor a feleség a szeptemberi iskolakezdéskor kénytelen volt önkormányzati támogatást igényelni, mert Meggyes nem adott nekik egy fillért sem közös gyerekeik nevelésére. Harmadszorra decemberben hallatott magáról a polgármester, aki a feleség állítása szerint "túszul ejtette" gyermekeit, akiket napok óta nem tudott elérni a nő.

Meggyes Tamás nemcsak magánéletével, egyéb dolgaival is felhívta magára a figyelmet. Háza elé például közpénzből építetett egy tavat, emiatt a város lakói október elején élőlánccal tüntettek a városháza előtt, követelve a beruházás leállítását.

Kétes hírnévre tett szert Edelény polgármestere, Molnár Oszkár is, aki egy nyilvánosságra került videón azt mondta: a cigányok által többségben lakott településeken élő, terhes nők szándékosan ártanak születendő gyermeküknek. Molnár Oszkár a cigányozás mellett zsidózott is, egy helyi tévének adott interjúban a "zsidó nagytőkéről" beszélt, ami véleménye szerint be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot". Míg Meggyes Tamás helyet kapott a Fidesz 2010-es listáján, addig Molnár Oszkárt mellőzték a lista-állításkor.

"Dögöljetek meg!"

Mádly Zsolt, Fót felfüggesztett polgármestere egy levélben üzent hasonló szépeket egykori barátjának és tanácsadójának. A politikus a dokumentumban úgy fogalmazott: "barátkozzál a cigányokkal, azok valók hozzád", emellett kijelentette, hogy jó lesz, ha lecsukják, mert akkor legalább nem látja ronda pofájukat.

"Nem fogadok ügyvédet ha lecsuknak annál jobb, mert nem látom a runya (több mint valószínű, ez itt rusnya akart lenni - a szerk.) fóti pofátokat, utána meg elhúzok a picsába melegebb helyre és dögöljetekk meg nélkülem" - írta Mádly Zsolt, akinek egyébként nem ez volt az első kirohanása, ezt megelőzően az alpolgármestert, Fábry Bélát verte orrba egy mikrofoncsatlakozóval.

Morvai is kitett magáért

A sorból nem hagyhatjuk ki Morvai Krisztinát, aki az Európai Parlamentben (EP) szólalt fel többször minősíthetetlen hangnemben. A listavezető felszólalásaiban főként a 2006-os eseményeket idézte fel, követelve, hogy az EP csináljon valamit, hiszen csak így őrizheti meg hitelességét. A képviselő José Manuel Barrosoval, az Európai Bizottság elnökével is összevitatkozott ezen. Morvai "Szabadságot Budaházynak" pólóban azt kérdezte az elnöktől: mi a véleménye arról, hogy a parlament szabadságjogi bizottságának elnök-helyettese, Göncz Kinga a magyar szemkilövető kormánynak volt a tagja?

Barroso válaszul annyit mondott, hogy ez belügy, amibe nem avatkoznak bele. "Kérem, hogy olyan kérdéseket, amelyeket nemzeti parlamentekben jobban meg tudnak válaszolni, hozzám ne intézzenek" - rázta le az elnök.

Az ügy úgy feldühítette a képviselőt, hogy egy nappal később a történetet kiabálva mesélte el az EP-ben. Mint mondta, tegnap Barroso elnök úrnak panaszkodott arról, hogy Magyarországon a szocialista-liberális kormány a véleménynyilvánítási szabadságot nem médiakoncentrációval sértette meg, hanem szemkilövetésekkel, bebörtönzésekkel, börtönbeli kínzásokkal, koncepciós eljárások sorozatával, és erre Barroso azt mondta, hogy ez belügy. "Hogy lehet, hogy ez belügy, Olaszország ügye pedig nem belügy?" - kiabálta heves gesztikulálás kíséretében.
 

 

C-PRESS - STOP!

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek