Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"A jutalmat felvettük, a segélyt később utaljuk, kitartást!"
2009-12-28 10:45
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"A jutalmat felvettük, a segélyt később utaljuk, kitartást!"Barcs | Kézzel írott transzpanens fogadta karácsony előtt a barcsiakat. Az egyik kézzel írott felhívást a Szociális Központ bejárata felé függesztették, melyben az intézmény nevében megfogalmazva hiányolták a szociális juttatások átutalását decemberben, leírták, hogy a rászorulók érjék be vajas-májas kenyérrel és a gyerekeiknek mondják azt, hogy idén azért marad el a karácsony, mert beteg a Jézuska, míg a központ dolgozói nyugodtan ünnepelnek.

 

 

 

A másik transzpanens egy lepedőre írt figyelmeztetés a barcsi MSZP irodán, mely szintén az elmaradó kifizetésekre hívja fel a figyelmet. A két felhívást december 23-án találták a dolgozók – bár a fizetés már előző nap megtörtént.

 

A két transzpanens miatt rendkívüli sajtótájékoztatót hívtak össze azonnal a barcsi cigány közösségi házban.
- A segélyeknek a kifizetési határideje mindig a következő hónap ötödike, de az előző évek gyakorlatához híven, idén is az ünnepek előtt átutaltuk ezeket – mondta Varga Ilona a Szociális Központ igazgatója.

– December 22-én, pontosan 11 óra 20 perckor 25 millió forint rendszeres szociális segélyt és rendelkezésre állási támogatást utaltunk a folyószámlákra; és ezen túl az elmúlt napokban 2,5 millió forint rendkívüli segélyt is szétosztottunk, hiszen sokan kértek anyagi segítséget, vagy előleget a következő havi juttatásaikból.

- Ízléstelen ez a fajta viselkedés – jelentette ki Balogh Imre a Barcsi Cigány Kisebbségi Önkormányzata elnöke. - Ezeknek az embereknek előtt-utóbb bűnhődnie kell. Mélységesen fel vagyok háborodva; amellett, hogy ezeknek a szegény embereknek az érzelmeivel nem lehet játszadozni, főleg így karácsony előtt nem.

 

Barcson a rendszeres szociális segélyben részesülők csupán 50 százaléka roma származású. Jelenleg még senki nem tudja, kik lehettek az elkövetők vagy felbujtók. Az azonban kétségtelen, hogy a karácsony előtt kifizetett segélyek egy része postai úton csak az ünnepek után ért a családok kezébe.
Sem a Szociális Központ, sem a helyi szervezet, sem a hivatal nem tett feljelentést az ügyben.

Üzenet a szociális központon:

 

Tisztelt segélyből élők!
Ezúton kívánunk kellemes ünnepeket!!!
Mélységesen együtt érzünk Önökkel, így a decemberi juttatást az ünnepek után utaljuk, postázzuk! (R.Á.T., illetve segély)
Mi már megkaptuk a jutalmat, stb. Lesz mit a fa alá rakni, nem fog a gyomrunk korogni!!!
Ami Önöket illeti: egyenek karácsonykor vajas-májas kenyeret (mint eddig).
A gyerekeiknek mondják azt, hogy a Jézuska beteg, és idén a karácsony elmarad.
Majd ha lesz kedvünk, küldjük a pénzt.
Addig is kitartás!


Üzenet az MSZP irodán

 

Fekete karácsony!
A városvezetés úgy döntött, hogy idén a rászorulóknak a segélyt, illetve a R.Á.T-ot nemes gesztusból nem fizeti ki az ünnepek előtt.

 

C-PRESS - sonline.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Tarot: a komoly változás hete előtt állunk
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2019.július 21-től 27-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-07-21
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.július 20-tól 26-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-07-20
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek