Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kocsis Istvánnal rontják a helyzetüket a cigányok
2009-12-22 08:51
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kocsis Istvánnal rontják a helyzetüket a cigányokKocsis István és Rostás László egyaránt díjat kapott a cigányság helyzetének javításáért, noha mindkettőnek annyi bűn száradhat a lelkén, amennyitől a „díj" szó maximum negatív kategóriában jöhetne szóba. Mit jelképez ez az üzenet?

 

 

 

Az empátia teljes hiánya

Minden józan agyműködéssel bíró embernek, szervezetnek, vagy kormánynak van egyfajta empátiája, amit használ a mindennapi túléléshez. Ez szolgál arra, hogy levegyék környezetük reakcióit, és ne cselekedjenek olyanokat, amik hátrányosan érintenék őket. Például, ha egy kutya vicsorogva csahol rád, akkor az nem azt jelenti, hogy meg kell simogatni, hanem hogy nem árt magad távol tartani tőle, ha nem akarod, hogy eledel legyél.

 

Úgy néz ki a mostani kormányzatból hiányzik mindenféle empátia. Ugyanis csaholjon, morogjon és vicsorítson bármennyire is a nép bizonyos személyekre, ők továbbra is cirógatják azok buksiját, és még jutalom-falatkákat is adnak nekik. A nép például nem szereti a korrupt cigányvezetőket, mert számukra pont azt a sztereotípiát erősíti, ami ellen a kormány harcol - ezért is követeli mindenki Kolompár Orbán lemondását. Most pedig kitüntettek egy cigány vezetőt munkája végzése miatt, közvetlen azután, hogy ugyanezért elítélték. Ráadásul Kocsis Istvánnal is hasonló a helyzet, akinek a társadalom legfeljebb egy uránból készült díjat adna át.

Mindörökké Kocsis Istvánnal

 

Budapest nagy kedvence, a BKV álláshalmozó, multimilliárdos vezérigazgatója, Kocsis István megkapta azt a díjat, aminek neve vele kapcsolatban az átlagpolgár rémálmaiban jön csak elő, és meghallása után izzadságtól kivert, halálra rémült arccal ül fel ágyában. "Múltunk közös lesz a jövőben is” - szól a díjátadó elnevezése. A budapesti átlagpolgár számára ez egyet jelent azzal, hogy a most feltárult BKV botrányok a jövőben is folytatódni fognak, továbbra is begyűrűznek a város életébe a vállalat problémái, aminek hatására továbbra is évi tízmilliárdok fognak eltűnni a főváros költségvetéséből, „BKV-megmentés” címszó alatt.

Sőt, ez azt is jelenti, hogy Kocsis továbbra is a főváros vérkeringésében fog maradni, még akkor is, ha véletlenül kirakják a BKV-tól. Elvégre vezette ő már a virágültetést, a kertészkedést, az áramellátást, most pedig a tömegközlekedést - jövőre talán beül a gázcsap mögé. És ez az, amit immáron egy budapesti polgár sem szeretne. Sőt, eme érzését a radikálisabb része akár macskakövekkel is kinyilvánítaná, ha lenne rá alkalma. De a politika nem tanul: megajándékozta őt egy díjjal a szép, közös jövő reményében. "Múltunk közös lesz a jövőben is.”

Azért is érdekes a hétfői díjátadó, mert az elismerés ”a magyarországi cigányság társadalmi integrációját kiemelkedően támogató, azt elősegítő szervezeteknek, cégeknek illetve magánszemélyeknek” jár, és az Országos Cigány Önkormányzat alapította, amit a Kocsishoz hasonlóan rossz hírű Kolompár Orbán vezet. Itt azt gondolhatnánk, hogy a nagy korrupt megajándékozza a még nagyobb korruptat, de nem lenne illendő ilyen következtetéseket levonnunk. Azonban egy másik díjátadó hasonló problémát vet fel.

Elítélték, aztán kitüntették

 

Pénteken adták át a Kisebbségekért Díjakat a Parlamentben Kiss Péter, társadalompolitikai miniszter vezényletével. Az indoklás szerint ezeket azok vehették át, akik „az oktatás, a nevelés, és a tájékoztatás eszközével” küzdöttek többek közt „a bezárkózás és a bűnbakképzés ellen”. A díjat megkapta Rostás László, a Bács-Kiskun Megyei Cigány Érdekképviseleti Szervezet elnöke, az Országos Cigány Önkormányzat képviselője is. Az a személy, akit kisebbségekért végzett tevékenységéért pár órával korábban elítéltek.

Az ügy elég régi: egy évezredfordulós megállapodás szerint kárpótlást kérhettek azok a magyarok Ausztriától, akiket oda hurcoltak kényszermunkára még a II. világháború idején. Bács-Kiskun megyébe több mint 300 millió forint érkezett, amit piramisjáték-szerűen szétosztottak a pénzt megkapó fejesek, köztük kirívóan sok kisebbségi vezető. Az 55 vádlott közül 14-et elítéltek, többeket letöltendő börtönbüntetésre. A vádlista igen hosszú volt: csalás, különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás, magánokirat-hamisítás és a többi. Az elítéltek közt volt Rostás László is, igaz ő megúszta pénzbüntetéssel.

Tehát egy cigány vezetőt kitüntetnek a cigányságért tett erőfeszítéseiért, miközben pár órával azelőtt mondta ki a bíróság, hogy pont eme tevékenysége miatt követett el igen komoly törvénysértést. Ekképp kissé átértékelődik Kiss Péter szónoklata is: "a mai díjazottak mind-mind közösségépítő, közösségszervező emberek. Fáradhatatlan, sokszor több évtizedes munkájuk, vagy fiatal koruk ellenére elért eredményeik, példaértékű alkotásaik révén kitüntetésük tovább emeli a díj rangját."

De ami talán ennél is fontosabb, az így kialakuló kép szerint, aki a cigányokat segíti, az bűnöző. Ráadásul, ha jól végzi a dolgát - a bűnözést - akkor még kitüntetést is kap. És mindezt az üzenetet az a kormány képviseli, akinek az egyik legfőbb feladata az lenne eme etnikai villongásoktól terhes időkben, hogy pont ezt a sztereotípiát enyhítse. De nem, ő kitünteti a bűnösöket. Ha így meg tovább, akkor lassan sértés lesz, ha valakinek egy cigánysággal kapcsolatos díjat akarnak átadni - hogy a díj megbecsültségéről ne is beszéljünk.

 

C-PRESS - HírExtra

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Ha hazudnak nekem, én is hazudok? A tükör törvényéről
  Ami nem tetszik bennem, azt javítsd ki magadban - ez az a mondat, ami a legtöbbször vált ki indulatokat sokakban. Hisz ez azt jelenti, hogy ha hazudnak nekem, akkor én is hazudok másoknak? Nem erről van szó, és sajnos ezt a kijelentést gyakran arra használják sokan, hogy elbújjanak a felelősségvállalás elől.
  image
 • Mi az a belső templom?
  A lélek temploma a test, amire vigyázni kell, hogy a lélek jól érezze magát benne. A test tisztasága nem csak a fürdésről és a tisztálkodásról szól, hanem arról is, hogy meg se érintse testemet olyan ember, akit nem kedvelek, vagy nem szeretek.
  image
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-02-21
  Ma a társasági események, közös szórakozások napja van, amelyet barátainkkal osztunk meg. Kedvünkre lehet egy érdekes kiállítás is, de a mozinak is örülünk. Különösen a művészfilmek hoznak lázba. Ha ma este táncolni megyünk, akkor kényelmes cipőben tegyük ezt. Nagyon szexi a magas sarok, ám a bokánk ma sérülékenyebb. Könnyen adódnak balesetek, ezért szükséges a fokozott óvatosság. A ruhánk is legyen laza, kényelmes darab!
 • Heti szexhoroszkóp 2020.február 21-től 27-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.február 20-tól 26-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek