Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Villás Lajos: Szívünk hungarikumai
2009-12-20 23:17
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Villás Lajos: Szívünk hungarikumaiA Roma Rendőrök országos Egyesülete az idén is megtartotta karácsonyi záró ünnepségét. A műsor fénypontja, a 100 tagú Cigányzenekar Ifjúsági tagozatának fellépése volt. A jövő művészei, zenei virtuózai egy csodálatos estével ajándékozták meg az ünnepség résztvevőit.

 

 

 

Őket hallgatva azt kell mondani, nem véletlenül nevezik a teljes együttest Magyar Hungarikumnak. Ők azok, akiket az egész világon ismernek, becsülnek! Nem véletlen, hogy az együttesből nagyon sokan az egyesületünk pártoló tagjaiként segítik munkánkat. Köszönet érte.

Angol, német és magyar nyelven megjelent egy csodálatos kiadvány. Az Árpád házi királyoktól napjainkig csodálatos fotókkal ábrázolva kapjuk kézbe mindazt, ami a Magyar történelemmel, a magyarsággal, az itt élő népekkel való kapcsolatot jellemzi, és közre adja mindazt, amire az egész világon mindannyian büszkék lehetünk.  A zenei világhírességekkel együtt, közvetlenül Liszt Ferenc után a 100 tagú Cigányzenekart mutatja be a könyv, méltatva tevékenységüket, hírüket a nagyvilágban. Egy együttes, amelyet a világ minden táján ismernek, szeretnek, és teljesen egyedülállónak tartanak. Igazi Magyar Hungarikum! Az idős, ismert zenészeken kívül megemlítik az utánpótlást is, amely szinte csak virtuóz zenészeket vonultathatnak fel. Ők, a jövő reménységei, ők azok, akikre néhány év múlva az egész világon mondani fogják – sodálatos Hungarikum ! Rájuk, mindannyian büszkék vagyunk. A 100 tagú Cigányzenekar Ifjúsági tagozatára jövőre, és az azt követő években koncertek százai várnak. Várják őket Amerikában, Kanadában, Japánban, az Emírségekben, és Európa szinte minden országában. Szereplésükhöz, munkájukhoz sok sikert kívánunk. Természetesen az „ÖREGEK”, a nagyzenekar ott van a fiatalok mellett, oktatnak, nevelnek, és együtt hirdetik azt, hogy Magyarországnak van egy igen nagy létszámú kisebbsége, amelyik nem csak Európában, hanem szerte a nagyvilágban terjeszti egy nép örökéletű zenei kultúráját.

A Roma Rendőrök Országos Egyesülete december 10.én Újpesten, a Polgárok Házában tartotta a karácsonyi ünnepségét. 300 gyermeket vártunk, azonban a Budapestre zúduló hótömeg miatt nagyon sok szülő, gyermek és család maradt távol a rendezvénytől. Így is, több mint, 150 gyermek volt jelen a szüleivel, és tanáraikkal, oktatóikkal. A bevezetőben a 100 tagú Cigányzenekar Ifjúsági tagozatát méltattam, és nem véletlenül. Eljöttek, és fergeteges műsorral lepték meg a közönséget. Magyarok és cigányok, felnőttek és gyerekek ámulattal hallgatták a csodálatos muzsika hangjait. Mert ezen az ünnepségen, nem volt különbség roma és nem roma gyermek között. Szőkék, barnák, feketék, együtt ünnepeltek, barátságban, ékességben. Nálunk ez már hagyomány, minden rendezvényünket a társadalmi megbékélés jegyében szervezzük, és ezért is tevékenykedünk egész évben. A Télapó, minden gyermeknek adott ajándékot, sőt, a nagyon jó gyermekek között – sorsolással – további ajándékcsomagok kerültek kiosztásra. Természetesen egyetlen gyermek sem volt a „nyeretlenek” között, de a sorsolás izgalmát azért át kellett érezniük… Azt hiszem, hogy az a híd, amelyet a többségi és a kisebbségi társadalom között építünk, egyre szilárdabb, összekötő elemei pedig szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Minden csellengő, kulcsos gyereket szívesen látunk a IV. kerület Virág utca 24 alatti kultúrtermünkben,. ahol  biztonságos körülmények között tölthetik el szabadidejüket.

A műsorban felléptek: A Csillag születik műsorból is ismert, Sebestyénné Cseke Katalin és Sebestyén Kata is. Sebestyénné a Lőrinc utca általános iskolában tanít, és tanítványai közül nagyon sokan ismert művésszé váltak.A Pécsi Sebestyén általános és zenetagozatos iskola kamarakórusa is fellépett karnagyuk dr. Milibákné Megyesi Éva volt. Csodálatos karácsonyi énekükkel könnyeket csaltak a felnőttek szemébe.Felléptek még: Kalmár Zsuzsanna – cselló, Miskolci Krisztina – fuvolán

A gyermekek együtt énekelték a Mennyből az Angyalt, zongorán kísért Csorba Zsófia. Volt Break is, Stezák László előadásában. A mozgás, amely a gépet utánozza, sokak számára érthetetlen, mert olyan összetett mozdulatokat tartalmaz, amelyhez nagyon sok gyakorlás szükséges. Ő, a táncművészet egyik mestere, aki Király Linda, vagy L.L. Junior műsoraiban is fellép, és mindenütt igen nagy sikert arat.


A Káposztásmegyeri Református Egyházközség gyermekkórusa által Zámbóné, Ivanics Hajnalka vezényletével karácsonyi énekek hangzottak el, igen nagy sikert aratva..

Horváth Zsuzsanna 9 éves. A gyermeki világából, képzeletéből mesék születnek. Ezekből könyv alakban is megjelent a kis kék kenguru története. A kis kék kengurut hazájában társai színes mivolta miatt kinevették, kicsúfolták. Aztán, amikor új hazára lelt a Kerek erdőben, ott befogadták és nagyon sok barátot talált. Barátságról, szeretetről szól a mese, amely bizony, ha jól meggondoljuk, akár rólunk, emberekről is szólhatna. Aki akarta, megértette. És nagyon sokan értették a mese mondanivalóját. Óriási tapssal jutalmazták.


A Roma Rendőrök országos Egyesülete minden évben egy reprezentatív – saját tervezésű – emléklappal köszöni meg azoknak a támogatását, akik tevékenységünket segítik. Az idén is kiosztottuk ezeket az „emléklapokat”, és a következők kapták:

- dr.Milibákné Megyesi Éva karnagy,  Stezák László táncművész, Molnár Bálion fagott művész,  Káposztásmegyeri Református Egyházközség lelkésze  Zámbóné Ivanics Hajnalka
Az egyesületet kiemelten támogatták és támogatják:
Kilián Ferenc az Ady Endre Művelődési Központ Igazgatója, aki részünkre a termet biztosította, és biztosítja. Kaczanga Gyula a Baptista Szeretetszolgálat Alapítványi Programvezetője, aki ezen ünnepség előtt 150 hátrányos helyzetben lévő családnak segített – élelmiszer ajándékával.

A Rendőrökért Közbiztonsági Alapítvány vezetője Szalai Péter is a gyermekeknek immár második alkalommal hozott igen értékes, hasznos, különleges ajándékot. Az alapítvány hathatós segítséget nyújt bűnmegelőzési programjaink lebonyolításához.
Egyesületünk minden tagja törekszik arra, hogy gyermekeink békében, barátságban éljenek egymással, és a többségi társadalom minden tagjával. Oktatunk, nevelünk, védünk, óvunk minden gyermeket a bűntől, és attól, hogy áldozattá váljanak. Gyermekcsoportunkban romák és nem romák egyaránt vannak, -  igazi barátként élnek, és tanulnak. Ők már nem járnak le az aluljárókba, nem lesznek elkövetők, és remélhetőleg, nem válnak áldozatokká sem. Tanulnak, hogy később, a társadalom hasznos, megbecsült tagjai lehessenek.

A Roma Rendőrök országos Egyesülete Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket, és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kíván a Magyar Köztársaság minden állampolgárának….

 

Villás Lajos

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.február 28-tól március 5-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-02-28
  Ma már energikusabbak leszünk, örülünk a kihívásoknak a munkahelyünkön. Talán még az sem zavar túlságosan, ha vitába keveredünk a munkatársakkal. Nem rejtjük véka alá a véleményünket, ami bizony konfliktusforrás lehet. Ma a szex elemi igényünkké válhat, meg akarjuk kapni kedvesünket. Ha nem akar kötélnek állni, akkor addig üldözzük szerelmünkkel, amíg be nem adja a derekát.
 • A hét érdem gyakorlata
  A lelki átalakulás, ami a belső béke felé vezet, majd az egyéni, családi, nemzeti és világbéke alapja lehet, napi meditációnkkal kezdődik.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.február 27-től március 4-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-02-27
  Ma tetterősnek, határozottnak érezzük magunkat, - úgy gondoljuk, hogy ki kell állnunk a saját érdekeinkért. A beleérző képességünk azonban nem nagyon működik, így talán nem is vesszük észre, hogy beletaposunk mások lelkébe. Ma több bennünk a szenvedély, örülünk az új szerelmi kalandnak. Nagyobb igényünk lehet a szexre is, s ha kedvesünk nem osztozik a vágyainkban, akkor belebonyolódhatunk egy új flörtbe.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek