Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Mesterházy: elfogadhatatlan az edelényi polgármester megfenyegetése
2009-12-20 22:59
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Mesterházy: elfogadhatatlan az edelényi polgármester megfenyegetéseA kirekesztés az egész demokráciának szóló hadüzenet, mert elvesz valamit az ember méltóságából - fogalmazott Mesterházy Attila pénteken Nagykanizsán, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat által szervezett hagyományos nemzetiségi nap alkalmából.

 

 

 

Az MSZP parlamenti frakciójának vezetője, a párt miniszterelnök-jelöltje szerint nem lehetünk kibékülve egy olyan társadalommal, amelynek tagjai nem érzik úgy, hogy méltóságban élhetik az életüket. A kirekesztés ellen csak egy dolgot kell tenni, hogy nem fogadjuk el, úgy tanítjuk gyerekeinket, úgy beszélünk embertársainkról, hogy az együttműködésben higgyünk és tisztelettel gondoljunk embertársainkra.

Utalt arra, van olyan magyarországi politikai párt, amelyik arra építi a politikáját, hogy "a feszültséget szítsa, generálja". Ennek a pártnak veszélyes a politikája az egész ország, az egész magyar demokrácia szempontjából, mert "ahol nincs befogadás, ott nincs demokrácia, nem valósul meg az esélyegyenlőség".

Mesterházy Attila közölte: sajnálatos, hogy az MSZP-n kívül nem minden párt fogalmazza meg egyértelműen az álláspontját a radikális, szélsőséges eszmékkel szemben. Ebben egyfajta nemzeti minimumra van szükség, közösen kell elutasítani ezeket az eszméket, "nem lehet finoman és puhán fogalmazni, csak nagyon határozottan".

Nem jó irány, ha valakik öntevékeny csoportokat szerveznek, hogy "a biztonságot szolgálják", ezért fontos, hogy a bíróság kimondta: nincs szükség a Magyar Gárdára.

Hozzátette ugyanakkor, hogy "az is rossz, ha a romák szerveznek önvédelmi csoportokat", hiszen az állampolgárok védelme az állam feladata. A rendőrség dolga, hogy határozottan fellépjen a szabadság érdekében.

A szocialista politikus azt mondta: "van Magyarországon egy polgármester, Edelényé, Molnár Oszkár, aki vállalhatatlan gondolatokat fogalmazott meg". Ez elfogadhatatlan, de az is, ami történik vele, hogy fenyegetésként éles lőszert kapott a fideszes politikus. "Ki kell mondani, hogy ez helytelen, még akkor is, ha határozottan elutasítjuk az ő eszméit" - jelentette ki.

A közelgő parlamenti választások kapcsán beszélt arról, hogy jelenleg a válságkezelés éveit éljük, ez adja az alapot ahhoz, hogy "Magyarország a 2011-től kezdődő három évben nagyobbat tudjon lépni". Az MSZP olyan választási ígéreteket fogalmaz meg, amelyek "felelősek és reálisak, ezért finanszírozhatók és megvalósíthatók, nem akarunk belemenni felelőtlen licitálásokba" - tette hozzá.
 

 

C-PRESS - STOP!

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Tarot: a komoly változás hete előtt állunk
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2019.július 21-től 27-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-07-21
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.július 20-tól 26-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-07-20
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek