Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Józsefváros megfellebbezi a Roma Kulturális Központ építési engedélyét
2009-12-18 10:37
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Józsefváros megfellebbezi a Roma Kulturális Központ építési engedélyét A Józsefvárosi Önkormányzat szerint több ponton is törvénysértő módon járt el a VII. kerületi építési hatóság, amikor engedélyezte a Fővárosi Önkormányzatnak, mint a VIII. kerület Szentkirály u. 7. szám alatti iskolaépület tulajdonosának, hogy az épületben belső átalakítással Fővárosi Roma Kulturális Központot alakítson ki.

 

 

 

Mint ismert, a Fővárosi Közgyűlés sok előzetes vita és kritika ellenére november 26-án döntött arról, hogy a tulajdonában álló VIII. kerületi Szentkirályi utca 7. szám alatt, a volt dekoratőriskola épületében 2010. január 1-jével megnyitja a Fővárosi Roma Kulturális Központot, és abba befogad két fővárosi intézményt, a Napházat és a Cigány Házat. A központ megnyitását a Miniszterelnöki Hivatal is szorgalmazta, azonban anyagi támogatást kizárólag csak a központ felújításhoz nyújt, működtetésére már nem.

 

A Józsefvárosi Önkormányzat kezdettől fogva osztotta több - a helyszínválasztást és a koncepciót élesen bíráló - roma szervezet álláspontját, mely szerint a Szentkirály utcai egyszerű, belvárosi iskolaépület alkalmatlan egy ilyen funkció betöltésére. A helyi önkormányzat korábban több lehetséges más kerületi helyszínt ajánlott a főváros figyelmébe, sőt együttműködését is felajánlotta egy új, a funkcióra alkalmas és megfelelő környezettel rendelkező épület kialakítására, de a főváros e javaslatokat érdemi tárgyalás nélkül lesöpörte az asztalról.

 

A Fővárosi Önkormányzat a központ megnyitásához szükséges építések engedélyeztetését a VII. kerülettől kérte és kapta meg. A VIII. kerületi képviselő-testület szerint azonban az eljárás több ponton is törvénysértő. Nem lehetett volna az építési engedélyt megadni a központ számára, mert az építési hatósági döntés meghozatala előtt hatástanulmányt kellett volna készíteni a központ megnyitásával járó környezeti hatásokról.

 

A józsefvárosi kerületvezetés azt is sérelmezi, hogy a Fővárosi Önkormányzat a közigazgatási eljárásról szóló törvényt megsértve, nem tekintette a helyi önkormányzatot az eljárásban ügyfélnek, holott egyértelmű, hogy Józsefváros jogos érdekét az ügy érinti.

Az önkormányzat fentiek miatt fellebbez az erzsébetvárosi határozat ellen a Közép-magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatalhoz, mint másodfokú hatósághoz a döntés hatályon kívüli helyezése és új eljárás indítása érdekében.

 

C-PRESS - ingatlanok.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Ha hazudnak nekem, én is hazudok? A tükör törvényéről
  Ami nem tetszik bennem, azt javítsd ki magadban - ez az a mondat, ami a legtöbbször vált ki indulatokat sokakban. Hisz ez azt jelenti, hogy ha hazudnak nekem, akkor én is hazudok másoknak? Nem erről van szó, és sajnos ezt a kijelentést gyakran arra használják sokan, hogy elbújjanak a felelősségvállalás elől.
  image
 • Mi az a belső templom?
  A lélek temploma a test, amire vigyázni kell, hogy a lélek jól érezze magát benne. A test tisztasága nem csak a fürdésről és a tisztálkodásról szól, hanem arról is, hogy meg se érintse testemet olyan ember, akit nem kedvelek, vagy nem szeretek.
  image
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-02-21
  Ma a társasági események, közös szórakozások napja van, amelyet barátainkkal osztunk meg. Kedvünkre lehet egy érdekes kiállítás is, de a mozinak is örülünk. Különösen a művészfilmek hoznak lázba. Ha ma este táncolni megyünk, akkor kényelmes cipőben tegyük ezt. Nagyon szexi a magas sarok, ám a bokánk ma sérülékenyebb. Könnyen adódnak balesetek, ezért szükséges a fokozott óvatosság. A ruhánk is legyen laza, kényelmes darab!
 • Heti szexhoroszkóp 2020.február 21-től 27-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.február 20-tól 26-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek