Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Gárdisták fogják ellepni az önkormányzatokat"
2009-12-18 09:46
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"Gárdisták fogják ellepni az önkormányzatokat"Tömeges kivándorlásra számít a Cigány Önkormányzat vezetője.

A magyarországi cigányság nevében megbeszélésre hívta a parlamenti pártok elnökeit, frakcióvezetőit csütörtökre az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ).

 

 

 

„A jelenlegi áldatlan állapotban, amikor a Magyar Köztársaság állampolgárainak jó része származása miatt rettegni kényszerül, felelős politikus nem ülhet tétlenül. Nem lehet némasággal cinkosságot vállalni a vétkesekkel”, áll a pártoknak eljuttatott nyílt levélben. Az OCÖ szerint valamennyi párt és a kormány felelőssége, hogy hazánkban „a szélsőséges, fasisztoid ideológia nyílt politikai színtérre léphetett és pattanásig feszíthette a húrt, polgárháborúhoz közeli helyzetet teremthetett, 8 ártatlan áldozat életét követelte”.

 

A megbeszélésre csupán egyetlen párt, az MSZP küldött képviselőt, Bárándy Gergely személyében, közölte a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón Kozák János, az OCÖ általános alelnöke, aki üzenet értékűnek tartja, hogy a kormánypárton kívül egyetlen párt sem tartotta fontosnak, hogy egyeztessen a kérdésben a kisebbségi önkormányzattal. Az MDF-nek különösen illett volna megjelennie, hiszen a rendszerváltás utáni első, demokratikusan megválasztott pártként, az ő feladata lett volna, hogy elkezdje a kisebbségek helyzetének megoldását, mondta Kozák, aki úgy véli, az elmúlt húsz évben csak felületes megoldások születtek a cigányság helyzetének kérdésében. „Nem minden pártnak fontos ez a probléma, és sajnos a mai napon végképp bebizonyosodott, hogy nem számíthatunk másra, csak saját magunkra”.

A veszély nem szűnt meg

Az alelnök örvendetesnek tartja ugyan a Magyar Gárda ügyében a héten született másodfokú ítéletet, azonban szerinte ezzel nem szűnt meg a sötét korszakot jellemző ideológia. „A Magyar Gárda feladata és szerepe, hogy cigány telepeken masírozzon, és ott félelmet keltsen. Ez pedig alkotmányellenes”. Kozák azon a véleményen van, hogy a veszély a Gárda feloszlatásával nem szűnt meg, mivel az általuk képviselt eszmék már beépültek a rendőrségbe, az oktatási intézményekbe, az igazságszolgáltatásba, és szinte mindenhova.

 

Az egyeztetésen a Jobbik és a Magyar Gárda ténykedésén kívül nagy hangsúlyt kapott a kedvezményes képviselői mandátum kérdése, aminek újbóli, haladéktalan visszaállítását kérik az OCÖ vezetői a kormánytól és a parlamenti pártoktól. A Jobbikkal kapcsolatban Kozák emlékeztetett rá, feljelentést helyeztek kilátásba az OCÖ ellen, amiért az „fasiszta” és „hitlerista” jelzőkkel illette a pártot. „A feljelentést nagyon várjuk, bár az erről szóló bírósági papír még nem érkezett meg. Készek vagyunk megvédeni az álláspontunkat”, mondta az alelnök.

Fel kell ébredni Csipkerózsika álmából

Kolompár Orbán szerint komoly üzenet a romáknak, hogy nem jöttek el a pártok képviselői az egyeztetésre.„Politikusként nem, de cigányként kudarcként élem meg, hogy egyetlen párt volt csak hajlandó részt venni a mai megbeszélésen”.

 

Az elnök attól tart, hogy a jövő évi őszi önkormányzati választásokon a Jobbik „áttöri a demokratikus falat”, ez pedig komoly veszélyt fog jelenti az adott településen élő romákra. Kolompár nem tartja kizártnak, hogy gárdisták fogják ellepni az önkormányzatokat, mint fogalmazott: „a független polgármesterek alkut fognak kötni a gárdistákkal a romák kárára. Ez erőszakot fog szülni, aminek következményeképp számítanunk kell majd cigányok tömeges kivándorlására”.

 

Kolompár bízik benne, hogy a roma társadalom végre felébred Csipkerózsika álmából, és örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy számos párt szlogenjévé tette az „Új kiegyezést”, amit eredetileg ők találtak ki. De beszédében köszönetet mondott a kormánynak a közigazgatási reformért, ami lehetővé teszi majd, hogy „a roma társadalom értelmiségi rétege átütő szerephez jusson számos területen”.

Zéró tolerancia

Az Országos Cigány Önkormányzat szerdán tartott közgyűlésén deklarálta: zéró toleranciát hirdetnek a szélsőséges eszmék hirdetőivel szemben. Kolompár egyenesen úgy fogalmazott: új időszámítás kezdődik a roma társadalom életében, ezt bizonyítja az az eddig példa nélkül álló eset, hogy 2/3-os többséggel fogadták el a szerdai közgyűlésen a résztvevők az indítványokat. Kozák pedig azt mondta lapunknak, határozat született arról, hogy a jövőben az első számú elnök-helyettes, az elnök akadályoztatása esetén kizárólagos jogosultsággal fog bírni a képviselet ellátásában. „Új cigány politika indul el, nem fogunk ezentúl egyetlen politikai pártnak sem befeküdni”, mondta Kozák.

 

Mint korábban megírtuk, Kozák János, még november közepén, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az OCÖ a cigányság megsemmisítésére létrejött Jobbik feloszlatását kívánja elérni, ennek érdekében pedig találkozót kért a parlamenti pártok elnökeitől, az igazságügyi és rendészeti minisztertől, a nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli minisztertől, és külön a kormányfőtől. Akkor azt mondta, ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, úgy következő lépésként a köztársasági elnökhöz, majd az illetékes nemzetközi fórumokhoz fordulnak panaszaikkal.

 

C-PRESS - ATV

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Ha hazudnak nekem, én is hazudok? A tükör törvényéről
  Ami nem tetszik bennem, azt javítsd ki magadban - ez az a mondat, ami a legtöbbször vált ki indulatokat sokakban. Hisz ez azt jelenti, hogy ha hazudnak nekem, akkor én is hazudok másoknak? Nem erről van szó, és sajnos ezt a kijelentést gyakran arra használják sokan, hogy elbújjanak a felelősségvállalás elől.
  image
 • Mi az a belső templom?
  A lélek temploma a test, amire vigyázni kell, hogy a lélek jól érezze magát benne. A test tisztasága nem csak a fürdésről és a tisztálkodásról szól, hanem arról is, hogy meg se érintse testemet olyan ember, akit nem kedvelek, vagy nem szeretek.
  image
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-02-21
  Ma a társasági események, közös szórakozások napja van, amelyet barátainkkal osztunk meg. Kedvünkre lehet egy érdekes kiállítás is, de a mozinak is örülünk. Különösen a művészfilmek hoznak lázba. Ha ma este táncolni megyünk, akkor kényelmes cipőben tegyük ezt. Nagyon szexi a magas sarok, ám a bokánk ma sérülékenyebb. Könnyen adódnak balesetek, ezért szükséges a fokozott óvatosság. A ruhánk is legyen laza, kényelmes darab!
 • Heti szexhoroszkóp 2020.február 21-től 27-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.február 20-tól 26-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek