Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Letolta a nadrágját a babócsai cigány a Tescóban
2009-12-17 10:27
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Letolta a nadrágját a babócsai cigány a Tescóban Nagyatád | Megalázó helyzetbe hozták őket az új szupermarket dolgozói, udvariatlanul bántak velük a biztonsági őrök a két hete nyílt nagyatádi Tescóban - állítja több babócsai cigány család.

 

 

 

- Az első látogatásunk alighanem az utolsó is lett - mondja a babócsai Kondér Istvánné. - Nyitás napján jártunk ott, és balszerencsémre vásárlás közben ki kellett mennem vécére. A vevőszolgálatnál kiengedtek, de azonnal odahívtak egy biztonsági őrt is. Ő bevezetett egy szobába, ahol elmondta: az bekamerázott helyiség, és megkért, hogy pakoljam ki a táskámat.

- Miután a táskámban csak a személyes holmimat találta, levetette velem a kabátomat, és felszólított, hogy húzzam fel térdig a nadrágomat - folytatta. - Átvizsgálta a ruháimat is, de ott se talált semmit. Ekkor megkérdezte, milyen céllal érkeztem ide, majd elengedett. Annyit se mondott, hogy elnézést a kellemetlenségért.

Az egész 10-12 percig tartott, és utána végre elmehettem az illemhelyre. Jártam már a kaposvári és a pécsi Tescóban is, de ilyen kellemetlenség sehol nem ért. Soha máséhoz nem nyúltam, nem volt dolgom a törvénnyel. Azóta minden ismerősömnek elmondom: úgy menjenek a nagyatádi Tescóba, hogy előtte végezzék el a kis és nagydolgukat.

Csak a cigánnyal következetesek

- Nagyon úgy néz ki, hogy csak a cigánnyal szemben ilyen következetesek - mondja egy másik babócsai roma, Balogh József. - Velünk egy órán át szórakoztak a biztonságiak, mert egy termék rosszul volt beárazva és becsipogott a jelzőcsengő a kasszánál.

- Hiába kértem, hogy tolhassam át újból a kocsit. Nem engedték, hanem azonnal kitereltek a sorból egy szobába, és elkezdték végignézni a vásárolt holmit. Nem sokkal utána egy magyarnál is jelzett a csengő. Neki megengedték, hogy újra áttolja a kapun a bevásárlókocsit.

Balogh József édesanyjával ment vásárolni. Egy órán át vizsgálgatták a kocsijuk tartalmát a biztonságiak, mire kiderült, hogy az egyik termék rosszul volt beárazva.

- Amit kerestek nálunk, olyan áru nem is volt az áruházban - mondja dühösen a férfi. - A végén csak annyit mondtak: ha gondolom, elvihetem az árut. Hogy elnézést kértek volna a kellemetlenségért? Az a mi esetünkben is elmaradt.

Balogh Józsefnek a végére már annyira elege lett a megalázó huzavonából, hogy önként kezdte ledobni a ruháit.
- Még a gatyámat is letoltam nekik, hogy meggyőződjenek róla: nem loptam semmit.  Amikor pedig újból dolgom volt a nagyatádi Tescóban, odamentem a biztonságiakhoz és kértem: irányítsák rám végig a kamerát, mert nem akarom megint végigcsinálni a múltkori tortúrát.

Vegyenek minket emberszámba!

Ritecz Csabáné kisfiával és édesanyjával járt a nagyatádi üzletben. - Nálunk is jelzett a csengő és azonnal odajött egy biztonsági őr. Félreállított és tüzetesen átvizsgálta a holmit mindenki szeme láttára. Sok ismerős, falubeli volt ott, nagyon megalázónak éreztem az egész eljárást. Persze semmit nem találtak, de a végén annyit se mondtak, hogy elnézést a kellemetlenségért. Megérti az ember, hogy ez a dolguk, de lehetne úgy is csinálni, hogy emberszámba veszik a másikat. Különösen, ha az a másik valóban vétlen volt.

A kamera mindent rögzít

Gönczör Zoltán
, a nagyatádi Tesco vezetője elmondta: ha nem megfelelő módon történik egy intézkedés, az a kamerák felvételein bármikor ellenőrizhető. - Ha jelez a biztonsági rendszerünk, akkor az őr köteles átvizsgálni, ez számára előírás.

- Természetesen nem mindegy, hogy ezt milyen módon teszi. Utasítom a biztonsági szolgálatunkat, hogy a jövőben több türelmet és nagyobb udvariasságot tanúsítsanak a vásárlóink iránt, hiszen a cél, hogy a vevő elégedetten távozzon az áruházból - mondta kérdésünkre a nagyatádi Tesco igazgatója.

Egyenlő bánásmódot akarnak

A történeteket hallva indulatba jöttek a babócsai roma férfiak: aki az én asszonyomat végigtapogatja, annak letöröm a kezét - közölte egyikük. Mások azt mondták: úgy tudják, motozást csak rendőr jelenlétében végezhetnek. Az sem nyugtatta meg őket, hogy kiderült: nem csak a babócsaiakkal ,,kivételeznek" a biztonságiak; nemrég egy Nagyatád-kivadári család is ugyanígy járt.

C-PRESS - sonline.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-07-17
  Ma megfontoltan látunk hozzá a feladatokhoz, hihetetlen munkabírással rendelkezünk. Lelkiismeretesen dolgozunk, nem lehet kivetnivalót találni a munkánkban. Még akkor is tökéletességre törekszünk, ha ezért a saját igényeinkről kell lemondanunk. Ma ne várjunk romantikus gesztusokat párunktól, hiszen az érzelmek kissé "fagyosabbak" lehetnek. Visszafogottabb a szerelmi életünk, viszont nagyon komolyan vesszük a párkapcsolatot.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.július 17-től 23-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-07-16
  Ma energikusan intézzük a teendőinket, talán több is az erőnk, mint kellene. Ha nem tudjuk levezetni a feszült erőket, akkor könnyen torkollik a nap veszekedésbe. Különösen a válságban lévő kapcsolatokban élők figyeljenek! Ma a fejfájás kellemetlen tünete jelentkezhet. Sokat tehetünk magunkért, ha nem idegeskedünk, és tudatosan kerüljük a stresszes helyzeteket. Igyunk ma nyugtató teákat. A cigaretta és a túlzásba vitt édességfogyasztás kerülendő a mai napon!
 • Heti általános horoszkóp 2019.július 16-tól 22-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Heti Tarot: az új lehetőség hete következik
  A Tarot kártya egy rendkívül ősi és hihetetlenül precíz sorselelzmő módszer. Évszázadokon keresztül emberek milliói használták. KaLily cikkeiben és személyesen hetente emberek tucatjainak segít döntések meghozatalában és az elkövetkezendő események kifürkészésében.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek