Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Letolta a nadrágját a babócsai cigány a Tescóban
2009-12-17 10:27
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Letolta a nadrágját a babócsai cigány a Tescóban Nagyatád | Megalázó helyzetbe hozták őket az új szupermarket dolgozói, udvariatlanul bántak velük a biztonsági őrök a két hete nyílt nagyatádi Tescóban - állítja több babócsai cigány család.

 

 

 

- Az első látogatásunk alighanem az utolsó is lett - mondja a babócsai Kondér Istvánné. - Nyitás napján jártunk ott, és balszerencsémre vásárlás közben ki kellett mennem vécére. A vevőszolgálatnál kiengedtek, de azonnal odahívtak egy biztonsági őrt is. Ő bevezetett egy szobába, ahol elmondta: az bekamerázott helyiség, és megkért, hogy pakoljam ki a táskámat.

- Miután a táskámban csak a személyes holmimat találta, levetette velem a kabátomat, és felszólított, hogy húzzam fel térdig a nadrágomat - folytatta. - Átvizsgálta a ruháimat is, de ott se talált semmit. Ekkor megkérdezte, milyen céllal érkeztem ide, majd elengedett. Annyit se mondott, hogy elnézést a kellemetlenségért.

Az egész 10-12 percig tartott, és utána végre elmehettem az illemhelyre. Jártam már a kaposvári és a pécsi Tescóban is, de ilyen kellemetlenség sehol nem ért. Soha máséhoz nem nyúltam, nem volt dolgom a törvénnyel. Azóta minden ismerősömnek elmondom: úgy menjenek a nagyatádi Tescóba, hogy előtte végezzék el a kis és nagydolgukat.

Csak a cigánnyal következetesek

- Nagyon úgy néz ki, hogy csak a cigánnyal szemben ilyen következetesek - mondja egy másik babócsai roma, Balogh József. - Velünk egy órán át szórakoztak a biztonságiak, mert egy termék rosszul volt beárazva és becsipogott a jelzőcsengő a kasszánál.

- Hiába kértem, hogy tolhassam át újból a kocsit. Nem engedték, hanem azonnal kitereltek a sorból egy szobába, és elkezdték végignézni a vásárolt holmit. Nem sokkal utána egy magyarnál is jelzett a csengő. Neki megengedték, hogy újra áttolja a kapun a bevásárlókocsit.

Balogh József édesanyjával ment vásárolni. Egy órán át vizsgálgatták a kocsijuk tartalmát a biztonságiak, mire kiderült, hogy az egyik termék rosszul volt beárazva.

- Amit kerestek nálunk, olyan áru nem is volt az áruházban - mondja dühösen a férfi. - A végén csak annyit mondtak: ha gondolom, elvihetem az árut. Hogy elnézést kértek volna a kellemetlenségért? Az a mi esetünkben is elmaradt.

Balogh Józsefnek a végére már annyira elege lett a megalázó huzavonából, hogy önként kezdte ledobni a ruháit.
- Még a gatyámat is letoltam nekik, hogy meggyőződjenek róla: nem loptam semmit.  Amikor pedig újból dolgom volt a nagyatádi Tescóban, odamentem a biztonságiakhoz és kértem: irányítsák rám végig a kamerát, mert nem akarom megint végigcsinálni a múltkori tortúrát.

Vegyenek minket emberszámba!

Ritecz Csabáné kisfiával és édesanyjával járt a nagyatádi üzletben. - Nálunk is jelzett a csengő és azonnal odajött egy biztonsági őr. Félreállított és tüzetesen átvizsgálta a holmit mindenki szeme láttára. Sok ismerős, falubeli volt ott, nagyon megalázónak éreztem az egész eljárást. Persze semmit nem találtak, de a végén annyit se mondtak, hogy elnézést a kellemetlenségért. Megérti az ember, hogy ez a dolguk, de lehetne úgy is csinálni, hogy emberszámba veszik a másikat. Különösen, ha az a másik valóban vétlen volt.

A kamera mindent rögzít

Gönczör Zoltán
, a nagyatádi Tesco vezetője elmondta: ha nem megfelelő módon történik egy intézkedés, az a kamerák felvételein bármikor ellenőrizhető. - Ha jelez a biztonsági rendszerünk, akkor az őr köteles átvizsgálni, ez számára előírás.

- Természetesen nem mindegy, hogy ezt milyen módon teszi. Utasítom a biztonsági szolgálatunkat, hogy a jövőben több türelmet és nagyobb udvariasságot tanúsítsanak a vásárlóink iránt, hiszen a cél, hogy a vevő elégedetten távozzon az áruházból - mondta kérdésünkre a nagyatádi Tesco igazgatója.

Egyenlő bánásmódot akarnak

A történeteket hallva indulatba jöttek a babócsai roma férfiak: aki az én asszonyomat végigtapogatja, annak letöröm a kezét - közölte egyikük. Mások azt mondták: úgy tudják, motozást csak rendőr jelenlétében végezhetnek. Az sem nyugtatta meg őket, hogy kiderült: nem csak a babócsaiakkal ,,kivételeznek" a biztonságiak; nemrég egy Nagyatád-kivadári család is ugyanígy járt.

C-PRESS - sonline.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Ha hazudnak nekem, én is hazudok? A tükör törvényéről
  Ami nem tetszik bennem, azt javítsd ki magadban - ez az a mondat, ami a legtöbbször vált ki indulatokat sokakban. Hisz ez azt jelenti, hogy ha hazudnak nekem, akkor én is hazudok másoknak? Nem erről van szó, és sajnos ezt a kijelentést gyakran arra használják sokan, hogy elbújjanak a felelősségvállalás elől.
  image
 • Mi az a belső templom?
  A lélek temploma a test, amire vigyázni kell, hogy a lélek jól érezze magát benne. A test tisztasága nem csak a fürdésről és a tisztálkodásról szól, hanem arról is, hogy meg se érintse testemet olyan ember, akit nem kedvelek, vagy nem szeretek.
  image
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-02-21
  Ma a társasági események, közös szórakozások napja van, amelyet barátainkkal osztunk meg. Kedvünkre lehet egy érdekes kiállítás is, de a mozinak is örülünk. Különösen a művészfilmek hoznak lázba. Ha ma este táncolni megyünk, akkor kényelmes cipőben tegyük ezt. Nagyon szexi a magas sarok, ám a bokánk ma sérülékenyebb. Könnyen adódnak balesetek, ezért szükséges a fokozott óvatosság. A ruhánk is legyen laza, kényelmes darab!
 • Heti szexhoroszkóp 2020.február 21-től 27-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.február 20-tól 26-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek