Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Molnár: Elegünk van a rasszista sajtóból, a "cigánybűnözést" konstruáló filmekből
2009-12-10 08:52
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Molnár: Elegünk van a rasszista sajtóból, a "cigánybűnözést" konstruáló filmekbőlA rasszista sajtóról és a stigmatizálásról szónokolt Molnár Csaba az I. Európai Magyar-Cigány Filmfesztivál megnyitóján, s nem beszélt arról, hogy romák és nem romák igazi boldogulásának kerékkötője ma a Bajnai-kormány, amelyik a teljes elszegényedés felé taszítja az egész magyar társadalmat.

 

 

 

Molnár Csaba kancelláriaminiszter, győri országgyűlési képviselő így beszélt: „Nem gondoltuk volna, hogy húsz évvel a demokrácia és a jogállam intézményes „bevezetése" után félnie kell bárkinek Magyarországon, mert roma származású. Nem gondoltuk volna, hogy a roma társadalom olyan mértékben lesz kitéve a megalázottságnak és stigmatizálásnak, mint nap­jaink­ban.

 

Aki komolyan veszi nemzete sorsát, a politikát vagy a művészetet, annak napjainkban a „cigány" kifejezés hallatán egy szó juthat csak eszébe: szolidaritás. Nincs más út. Politikus lévén vállalnom kell, hogy nyíltan kimondom mások helyett is: elegünk van a szegénynegyedekben parkoló, lesötétített autókból, a faluvégen masírozó gárdistákból, a cinikus politikusokból, a rasszista sajtóból, a „cigánybűnözést" konstruáló álriportfilmekből. Elegünk van abból, hogy bármilyen vallási, származási és nemi kisebbséghez tartozó honfitársunk sétája közben a földet nézi, hogy egyszerűen nem tud bízni a másik emberben. Mégpedig azért, mert ennek a lehetőségét is elvették tőle."

 

Molnár Csaba beszéde során nem vállalt szolidaritást a kormány által elnyomorított, nem roma származású rétegekkel, és azokkal sem, akiknek 20 évvel a demokrácia és a jogállam intézményes „bevezetése" után azért kell menekülniük az otthonaikból, mert romák üldözik, fenyegetik, terrorizálják őket, vagy lopják meg őket.

 

És Molnár Csaba a beszéde során nem beszélt arról sem, hogy a szocialista kormány nevetséges összeget, mindössze 1 milliárd forintot ad jövőre a hazai romatelepek felszámolására, ami semmire sem elég, miközben roma emberek egész sora nem tud elhelyezkedni, s szociálisan is ellehetetlenül, miután a kormány jövőre elveszi az egyik rászoruló juttatását minden olyan családban, ahol eddig ketten kaptak rendelkezésre állási támogatást.

 

Molnár Csaba rasszistázik, megbélyegez, gárdistázik, miközben a Bajnai-kormány képtelen garantálni a kistelepülésen élő emberek közbiztonságát, s egyre több a vagyon- és életellenes bűncselekmény, amelynek vagy az elkövetői, vagy az áldozatai akár roma származásúak.

 

C-PRESS - nyugathir.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Tarot: a komoly változás hete előtt állunk
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2019.július 21-től 27-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-07-21
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.július 20-tól 26-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-07-20
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek