Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

UP: Cigánybűnözés az okmányirodán
2009-12-09 11:55
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
UP: Cigánybűnözés az okmányirodánAz elmúlt hetekben számtalan e-mailben, fórumbejegyzésben, blogposztban, cikkben számoltak be tisztességes magyar sorstársaim cigányok által elkövetett válogatott atrocitásokról, aljas bűncselekményekről, a társadalmi normák változatos és brutális megsértéseiről. Megannyi a való életből kiragadott, a magyar rögvalóságban gyökerező, tanulságos történet. Megjött a kedvem, hadd számoljak be én is egy példátlan esetről.

 

 

 

Reggel a városi önkormányzat okmányirodájába kellett mennem lakcímbejelentés okán. Ebben eddig semmi borzasztó sincs, hiszen tudjuk, ilyesmit elintézni semmiség, a magyar államigazgatás gyorsan, precízen, fájdalommentesen dolgozik, az ember észre sem veszi, már be is van az új lakcím jelentve. Az építészetileg is jelentősnek nevezhető, modern, tiszta önkormányzati épület kulturált ügyfélterébe lépve, már sorszámhúzás közben kiszúrtam egy igen sötét tekintetű és bőrű alakot, aki fajtájára jellemzően ízléstelen, színes pulóvert viselt, és sandán, fejében minden bizonnyal sötét gondolatokat forgatva tekintgetett a körülötte várakozó tisztes polgárokra.

 

Hónom alá szorítottam a táskámat, a zsebeimet szorosan a fal mellé állva próbáltam védeni. Kifejezetten örültem, amikor megszólalt a bipbip, ugrott a sorszám a kijelzőn, és a gyanús alak eltűnt végre egy üvegajtó mögött. A félelem légköre engedni kezdett, a polgárok arca kisimult, egy emberként lélegeztek föl, felszabadult beszélgetések kezdődtek, az eddig szorosan falhoz lapulók lazább testtartást vettek föl, a modern műbőrszékeken kuporgók kinyújtóztak. Két perc múlva az én sorszámom is föltűnt a mutatós digitális kijelzőn (mondtam: gyors, precíz, figyelmes) és elindulhattam a fotocellás üvegajtón át az ügyintézők felé.

 

Az üvegajtón túli folyosó két oldalán ablakok nyílnak, az ablakok mögött ügyintézők szorgoskodnak, az ablakok előtt pedig székek, oda ülhetnek az ügyük intézése végett idefáradt polgárok.

 

Amint beléptem a folyosóra, újra megpillantottam a rossz arcú cigányt, ott ült az ízléstelen színes pulóverében jobbra az első ablak előtt, biztosan segélyt intézett vagy valami büntetőeljárás alól próbált kibújni. Alig haladtam el mellette, amikor a praktikus nejlontokban tárolt irataim közül kicsúszott a lakcímkártya, és a csillogó műmárvány padlóra esett. Észre sem vettem volna, ha egy éppen odapillantó, figyelmes ügyintéző hölgy nem figyelmeztet, de amire megfordultam, hogy fölvegyem, az előbb még az esettől kábé öt méterre ücsörgő cigány gyerek fölpattant, macskaügyességgel elém ugrott - meg kell hagyni, gyors és látványos mozdulat volt, alighanem szüksége lehet a gyors és észrevétlen mozgásra az éjszakai betöréseknél -, fölvette a kártyát és a kezembe nyomta.

 

Kösz, mondtam, és alig bírtam leplezni idegességemet, remegett minden porcikám. Gyorsan végiglapogattam a zsebeimet, megvan-e mindenem, mobil, pénztárca, iratok, oké. Hála istennek, semmi sem tűnt el. Ezt megúsztam.

 

Kérdés, hogy legközelebb újra ilyen szerencsém lesz-e?

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-07-19
  Ma örülünk neki, ha gondoskodhatunk családtagjainkról, gyermekeinkről. Szívesen vesszük őket körül a szeretetünkkel. Az idős rokonainkkal való törődés napja van, - látogassuk meg, vagy hívjuk fel őket! Ma a szénhidrátok napja van, így jobban kell vigyáznunk a súlyunkra is. Talán ma előnyösebb, ha teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret, vagy magos zsömlét eszünk. Az édességektől őrizkedjünk, jobb, ha ma nem eszünk süteményt.
 • Heti szexhoroszkóp 2019.július 19-től 25-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-07-18
  Ma nagyon örülünk egy könnyed, kötetlen bulinak a barátainkkal. Nem tűrjük a bezártságot, ha kedvesünk túl rövid pórázon tart, akkor biztosan fellázadunk. Ma szükségünk lehet egy szabad estére. Ma tartsuk szem előtt a mondást, miszerint: "lassan járj, tovább érsz". Ha kapkodunk, vagy túlságosan rohanunk, akkor könnyen idézünk elő közlekedési baleseteket. Különösen érzékeny a bokánk, megránthatjuk, meghúzhatjuk, vagy kificamodhat.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.július 18-tól 24-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.július 17-től 23-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek