Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

NYÍLT LEVÉL A PARLAMENTI PÁRTOK RÉSZÉRE
2009-12-08 14:40
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
NYÍLT LEVÉL A PARLAMENTI PÁRTOK RÉSZÉREAz Országos Cigány Önkormányzat által képviselt, közel 1.000.000 lélekszámú magyarországi cigányság nevében megbeszélésre hívom a parlamenti pártok elnökeit, frakcióvezetőit 2009. december 17-én 10 órától az Országos Cigány Önkormányzat székházába ( 1074 Budapest, Dohány u. 76.).

 

 

 

A jelenlegi áldatlan állapotban, amikor a Magyar Köztársaság állampolgárainak jó része származása miatt rettegni kényszerül, felelős politikus nem ülhet tétlenül. Nem lehet némasággal cinkosságot vállalni a vétkesekkel.

 

Valamennyi párt és a Kormány felelőssége, hogy hazánkban a szélsőséges, fasisztoid ideológia nyílt politikai színtérre léphetett és pattanásig feszíthette a húrt, polgárháborúhoz közeli helyzetet teremthetett, 8 ártatlan áldozat életét követelte. A gazdasági ellehetetlenülés miatt reményüket vesztett, elkeseredett emberek könnyű prédái a demagóg eszméket harsogó, katonai fellépéstől sem riadó Jobbik Pártnak: egy gyengébb, védekezésre képtelen népcsoport ellen igyekeznek fordítani az emberek haragját. Megosztotta a magyar társadalmat.

 

Ezt a helyzetet csakis összefogással lehet megoldani, az egyre fokozódó ellentéteket csakis valamennyi tisztességes politikus fellépése simíthatja el.

 

Ma a cigányok az ellenségek.

Ki lesz holnap?

Önök, a politikai helyzet meghatározói nem engedhetik, hogy kiszolgáltatott, egyszerű emberek üldözésével, megfélemlítésével, az ellenük egyre fokozódó uszítással érvényesüljön a szélsőséges jobboldal. A helyzet kezelésére vonatkozó felelősségünket mi is felismertük és tenni akarunk a megoldás érdekében.

 

 

Amiről egyeztetnünk kell:

-          Miképpen lehet helyreállítani az állampolgár Alkotmányban biztosított jogainak érvényesülését ?

-          Hogyan lehet megállítani a korábban feloszlatott - ma Új Magyar Gárda  néven masírozó, magukat a  törvény fölé helyező, a rendőrségtől önkényesen hatásköröket elvonó  magánhadsereget ?

-          A törvényesség betartatása, hatékonyabb, politikamentes rendőrség felállítása, megerősítése

 

Meg kell állítani a Jobbik ideológiai ámokfutását, meg kell akadályozni a további eszkalációt!

 

Ezért kérem, hogy valamennyi parlamenti párt elnöke vegyen részt megbeszélésünkön: találjunk közösen megoldást az Alkotmányban foglalt emberi jogok megtartására,  védelmére, mert szégyen, hogy 2009-ben a demokratikus Magyarország földjét ismét feketeingesek hódítják.

Ez nem tesz jót az ország külföldi megítélésének sem. Vegyünk példát azokról, ahol már csírájában elfojtják az ilyen szellemiséget amely valamelyik népcsoport megregulázására irányul.


 

Budapest, 2009. december 07.

 

Tisztelettel:

                                           

Kozák János

OCÖ ált. elnökhelyettes

 

C-PRESS

 

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.február 28-tól március 5-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-02-28
  Ma már energikusabbak leszünk, örülünk a kihívásoknak a munkahelyünkön. Talán még az sem zavar túlságosan, ha vitába keveredünk a munkatársakkal. Nem rejtjük véka alá a véleményünket, ami bizony konfliktusforrás lehet. Ma a szex elemi igényünkké válhat, meg akarjuk kapni kedvesünket. Ha nem akar kötélnek állni, akkor addig üldözzük szerelmünkkel, amíg be nem adja a derekát.
 • A hét érdem gyakorlata
  A lelki átalakulás, ami a belső béke felé vezet, majd az egyéni, családi, nemzeti és világbéke alapja lehet, napi meditációnkkal kezdődik.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.február 27-től március 4-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-02-27
  Ma tetterősnek, határozottnak érezzük magunkat, - úgy gondoljuk, hogy ki kell állnunk a saját érdekeinkért. A beleérző képességünk azonban nem nagyon működik, így talán nem is vesszük észre, hogy beletaposunk mások lelkébe. Ma több bennünk a szenvedély, örülünk az új szerelmi kalandnak. Nagyobb igényünk lehet a szexre is, s ha kedvesünk nem osztozik a vágyainkban, akkor belebonyolódhatunk egy új flörtbe.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek