Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kuss cigány, nektek nincs szavazati jogotok - bíróság előtt az ügy
2009-12-08 07:57
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kuss cigány, nektek nincs szavazati jogotok - bíróság előtt az ügy A bíróságon folytatódik a két és fél évvel ezelőtti hevesi rendőr-roma affér. Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az Egri Nyomozó Ügyészség hét ember ellen, akik Hevesen 2007. június 24-én, a hevesi búcsúban kerültek összetűzésbe a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság (HRFK) Agria Bevetési Alegysége és a helyi rendőrség a munkatársaival.

 

 

 

Kölcsönös feljelentések után

 

A hevesi búcsúban történtek után a megyei rendőrség vezetője hivatalos személy elleni erőszak miatt, a vádlottak jogi képviselője hivatalos eljárásban való bántalmazás és más bűntények miatt tett feljelentést. Az utóbbi ügyben az ügyészség, többszöri védői panasz elutasítása után, idén nyár elején megszüntette az eljárást. Az ügyvéd pótmagánvádat nyújtott be. A rendőrségi feljelentés kapcsán pedig most jutott el az eset a tárgyalási szakba.

 

Másként emlékeznek

 

A Hevesi Városi Bíróságon hétfőn megtartott első tárgyalási napon a vádlottak nem ismertek el semmit abból, amivel vádolják őket. Egybehangzóan azt állították, hogy alig ültek le a büféhez közeli asztal köré, még a sörükbe is alig ihattak bele, amikor a fekete egyenruhás kommandósok igazoltatni kezdték őket. Kijelentették mindannyian, hogy a személyi igazolványaikat átadták a zsaruknak, egyedül B. Lászlóé maradt a kocsijában, amiért elküldte a feleségét. B. József kifogásolta a velük szembeni eljárás módját, amire a vádlottak szerint „kuss, cigány, nektek nincs szavazati jogotok" szöveggel feleltek a bűnüldözők.

 

A romák szerint tehát ők békésen szórakoztak, amikor a kommandósok rájuk törtek. A rendőrök ezzel szemben azt mondják: a munkájukat végző - a büfében igazoltató - egyenruhásokat a romák provokálták, szidalmazták. Később megtagadták, hogy igazolják magukat, ellenszegültek, ezért vitték be őket a városi kapitányságra. Mivel a romák támadóan léptek fel, az egyik egyenruhás figyelmeztető lövése vetett véget a csetepaténak.

 

A vádlottak – észrevételezési jogukkal élve – rendre vitatták, illetve cáfolták a rendőrök által elmondottakat. A nézőpontok szembesítése ily módon minden alkalommal eredménytelen maradt.

 

Hosszúnak ígérkezik az eljárás, hiszen összesen száznál is több tanút kell meghallgatnia az elkövetkező tárgyalási napokon az ügyben a bíróságnak.

 

C-PRESS - heol.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-07-19
  Ma örülünk neki, ha gondoskodhatunk családtagjainkról, gyermekeinkről. Szívesen vesszük őket körül a szeretetünkkel. Az idős rokonainkkal való törődés napja van, - látogassuk meg, vagy hívjuk fel őket! Ma a szénhidrátok napja van, így jobban kell vigyáznunk a súlyunkra is. Talán ma előnyösebb, ha teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret, vagy magos zsömlét eszünk. Az édességektől őrizkedjünk, jobb, ha ma nem eszünk süteményt.
 • Heti szexhoroszkóp 2019.július 19-től 25-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-07-18
  Ma nagyon örülünk egy könnyed, kötetlen bulinak a barátainkkal. Nem tűrjük a bezártságot, ha kedvesünk túl rövid pórázon tart, akkor biztosan fellázadunk. Ma szükségünk lehet egy szabad estére. Ma tartsuk szem előtt a mondást, miszerint: "lassan járj, tovább érsz". Ha kapkodunk, vagy túlságosan rohanunk, akkor könnyen idézünk elő közlekedési baleseteket. Különösen érzékeny a bokánk, megránthatjuk, meghúzhatjuk, vagy kificamodhat.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.július 18-tól 24-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.július 17-től 23-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek