Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Miskolcon nem kérnek a cigányokból?
2009-12-06 16:44
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Miskolcon nem kérnek a cigányokból?A lakáshelyzet tarthatatlansága Pásztor Albert városi rendőrkapitány januári sajtótájékoztatója kapcsán került az országos figyelem középpontjába.

 

 

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség tegnap jelentette be, hogy év végi akciókra készülnek a megyében. Elsősorban betörésekre, zsebtolvajlásokra, fenyőfalopásokra, petárdaárusításokra készülnek fel az év végi ünnepek idején.

 

Az elmúlt évek azt igazolják, hogy a karácsonyi és újévi ünnepekre való felkészülés, a növekvő bevásárló forgalom évről-évre aktivizálja a bűnözőket, a rendőrség éppen ezért fokozottan figyel - nyilatkozta Egyedné Novodonszki Éva a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

 

A rendőrök a bevásárlóközpontok, üzletek, piacok környékén, vasútállomások, pályaudvarok, a jelentős tömegközlekedési csomópontok területén jelennek meg majd nagyobb létszámmal.

 

Hosszabb távra kiható intézkedés, hogy a miskolci önkormányzat november 26-án új rendeletet alkotott a lakcímbejelentés helyi szabályairól. Ebben kimondják, hogy el lehet járni azok ellen, akik nem tesznek eleget lakcímbejelentési kötelezettségüknek. Elrendelték azt is, hogy amennyiben a lakás alapterülete alapján az egy főre eső lakrész mértéke nem éri el a 6 négyzetmétert, a bejelentkezést el kell utasítani.

 

A miskolci lakáshelyzet tarthatatlansága Pásztor Albert városi rendőrkapitány januári sajtótájékoztatója kapcsán került az országos figyelem középpontjába. Emlékezetes: miután a miskolci főrendőr kijelentette, hogy a decemberben, januárban Miskolcon történt valamennyi rablási „bűncselekmény elkövetője cigány származású volt", az éppen most távozó Draskovics miniszter Pásztor áthelyezésére utasította Bencze József országos rendőrfőkapitányt, majd másnap visszavonta az utasítást. A lakásprobléma és az etnikai feszültség közti szoros összefüggésre viszont Romhányi Tamás Az őrizni való város című, az avasi lakótelepen tapasztalt újkeletű problémákról a január 17-i Népszabadságban megjelent cikke világított rá az országos nyilvánosságban.

 

Romhányi cikkében - addig egyedülálló módon - leírta azt, ami hónapok óta beszédtéma volt Miskolcon és környékén: „A lakótelepen mindig is laktak romák. (...) Tavaly tavasszal azonban valami olyasmi kezdődött, amire addig nem volt példa. Mintha sajátos népvándorlás indult volna az Avasra. Elhíresült nyomortelepekről, környező települések szegénysorairól érkező családok vették be magukat a lakótelepre. Sokszor húszan, harmincan költöztek be egy, plusz két félszobás lakásokba. Megjelenésüket nem lehetett nem észrevenni. Voltak, akik a kukák tartalmát kezdték felhordani a lakásba, de akadt, aki az összegyűjtött fémhulladékot tárolta a nagyszobában, majd a lépcsőházban és a lift gépházánál.

 

Másoknak a lakótelepi ajtók bekattanó zárja bizonyult újdonságnak, nem egy kizáródott lakó rúgta be a saját ajtaját, amit azután nem is csináltatott már meg, legfeljebb egy madzaggal pótolta a kiszakadt zárat" - olvasható a cikkben, de Romhányi írásából az is kiderül, hogy néhány évvel ezelőtt hasonló folyamat játszódott le Miskolc Lyukóvölgy nevű részén is, ahol a hétvégi házakba költöztek be százszámra nyomorgó családok. (Ez azonban külterület, a bevándorlási hullám előtt alig volt állandó lakója.)

 

Romhányi arról is beszámolt, hogy Fodor Zoltán az Avas egyik önkormányzati képviselője, (a terület négy képviselője közül egyedüliként él a lakótelepen) 2008 októberében a cigány kisebbségi önkormányzat három vezetőjével együtt meglátogatta az egyik elhíresült ingatlan lakóit:

 

„A férfiak közül senki nem volt otthon. Ott találtak viszont három fiatalasszonyt, köztük egy várandós kismamát, egy idősebb nőt, vagy tucatnyi iskoláskorú és kisebb gyermekkel.

 

- Hányan laknak a lakásban? - kérdezte a képviselő.

 

Az egyik nő azt mondta, csak heten. A többiek vendégségben vannak.

 

- Mióta?

 

- Három hónapja.

 

- Vagy inkább fél éve, ahogy hallom. Ez nem vendégség, asszonyom. Ez a lakás ötvenöt négyzetméter, nem alkalmas arra, hogy húsz-egynéhányan lakjanak benne."

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyben nyolc éve működő játszóházának munkatársai úgy nyilatkoztak: tudják bizonyítani, hogy némelyik lakásban három család is lakik, mert amikor adományt osztottak, annyi szülő írta alá a papírt.

 

C-PRESS - Heti Válasz

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.február 28-tól március 5-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-02-28
  Ma már energikusabbak leszünk, örülünk a kihívásoknak a munkahelyünkön. Talán még az sem zavar túlságosan, ha vitába keveredünk a munkatársakkal. Nem rejtjük véka alá a véleményünket, ami bizony konfliktusforrás lehet. Ma a szex elemi igényünkké válhat, meg akarjuk kapni kedvesünket. Ha nem akar kötélnek állni, akkor addig üldözzük szerelmünkkel, amíg be nem adja a derekát.
 • A hét érdem gyakorlata
  A lelki átalakulás, ami a belső béke felé vezet, majd az egyéni, családi, nemzeti és világbéke alapja lehet, napi meditációnkkal kezdődik.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.február 27-től március 4-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-02-27
  Ma tetterősnek, határozottnak érezzük magunkat, - úgy gondoljuk, hogy ki kell állnunk a saját érdekeinkért. A beleérző képességünk azonban nem nagyon működik, így talán nem is vesszük észre, hogy beletaposunk mások lelkébe. Ma több bennünk a szenvedély, örülünk az új szerelmi kalandnak. Nagyobb igényünk lehet a szexre is, s ha kedvesünk nem osztozik a vágyainkban, akkor belebonyolódhatunk egy új flörtbe.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek