Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Pötyögős munkára fognák a hazai romákat
2009-12-03 07:52
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Pötyögős munkára fognák a hazai romákatAz ideinél mintegy 4-6 milliárd forinttal több pénz jut 2010-ben közmunkaprogramokra, jelentették be szerdán. Újdonság, hogy januártól elindul egy kifejezetten a romák foglalkoztatását célul kitűző program - ennek keretében adatrögzítéses munkát ajánlanak fel a kisebbséghez tartozóknak, akik az árvízvédelemben és a romatelepek rendbetételében is szerepet kapnak.

 

 

 

A tavalyi 9,3 milliárd forint után idén 13-15 milliárd forint jut majd közmunkaprogramokra, jelentette be szerdán Simon Gábor. A szociális és munkaügyi miniszter szerint ezzel mintegy 25 ezer ember foglalkoztatása válik lehetővé 2010-ben, legalábbis néhány hónapra.

Míg idén 16 közmunkaprogramot bonyolítottak le, addig jövőre hat ilyen akció indul. Ezek közé tartoznak a téli-tavaszi kistérségi, valamint az úgynevezett egyedi szakmai programok. Előbbieknél a keretösszeg ötven százaléka a leghátrányosabb helyzetű, 25 százaléka pedig a hátrányos helyzetű térségeknek jut majd, utóbbiak keretében pedig például kórházakban nyílik lehetőség közmunka végzésére.

3 milliárd jut a romaprogramra

2009-hez képest újdonság, hogy útnak indul egy kifejezetten romáknak szóló, öt hónapos foglalkoztatási program is, amelyre mintegy hárommilliárd forintot költ az állam. A miniszter szerint az akció elsősorban a fiatal romákat célozza meg – számukra biztosítanak majd munkát a helyi önkormányzatok, kisebbségi önkormányzatok és civil szervezetek bevonásával.    

Simon Gábor elmondta azt is, hogy a romák három területen vállalhatnak munkát. Az egyik feladat a nyugdíjbiztosítók adatainak rögzítése, elektronikus ügyiratkezelés, szkennelés, digitalizálás lesz. Emellett a bel- és árvízvédelemben, valamint a romatelepek rendbetételében hasznosítanák őket – ezen belül a telepek ellátását, lakhatását javítanák segítségükkel. 

A beérkező pályázatokat január 10-ig elbírálja a minisztérium annak érdekében, hogy január közepén már elindulhassanak az első programok. Idén egyébként összesen 16 ezer embert foglalkoztattak ilyen akciók keretében mintegy 4-9 hónapig, napi 8 órában - feladataik közé tartozott a parlagfűirtás, az erdőművelés vagy éppen a vasút környezetének rendbe rakása -, 2200-an pedig képzésben vettek részt.    

 

Folytatódik az "Út a munkához"

Simon Gábor emlékeztetett arra is, hogy mindezek mellett jövőre folytatódik az "Út a munkához" program. Mint arról korábban beszámoltunk, ennek segítségével idén több mint 150 ezer olyan embert sikerült legalább néhány hónapra munkához juttatni, akik korábban rendszeres szociális segélyből éltek.

Az "Út a munkához" programra idén 97 milliárd forint jutott, 2010-ben pedig 117,5 milliárd forint áll rendelkezésre – ebből 7,5 milliárdot biztosít az EU, a többit a költségvetés állja.

 

C-PRESS - mfor.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-07-17
  Ma megfontoltan látunk hozzá a feladatokhoz, hihetetlen munkabírással rendelkezünk. Lelkiismeretesen dolgozunk, nem lehet kivetnivalót találni a munkánkban. Még akkor is tökéletességre törekszünk, ha ezért a saját igényeinkről kell lemondanunk. Ma ne várjunk romantikus gesztusokat párunktól, hiszen az érzelmek kissé "fagyosabbak" lehetnek. Visszafogottabb a szerelmi életünk, viszont nagyon komolyan vesszük a párkapcsolatot.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.július 17-től 23-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-07-16
  Ma energikusan intézzük a teendőinket, talán több is az erőnk, mint kellene. Ha nem tudjuk levezetni a feszült erőket, akkor könnyen torkollik a nap veszekedésbe. Különösen a válságban lévő kapcsolatokban élők figyeljenek! Ma a fejfájás kellemetlen tünete jelentkezhet. Sokat tehetünk magunkért, ha nem idegeskedünk, és tudatosan kerüljük a stresszes helyzeteket. Igyunk ma nyugtató teákat. A cigaretta és a túlzásba vitt édességfogyasztás kerülendő a mai napon!
 • Heti általános horoszkóp 2019.július 16-tól 22-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Heti Tarot: az új lehetőség hete következik
  A Tarot kártya egy rendkívül ősi és hihetetlenül precíz sorselelzmő módszer. Évszázadokon keresztül emberek milliói használták. KaLily cikkeiben és személyesen hetente emberek tucatjainak segít döntések meghozatalában és az elkövetkezendő események kifürkészésében.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek