Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Együttműködnek a cigányok érdekében
2009-12-03 07:50
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Együttműködnek a cigányok érdekébenÁllattartással, gazdálkodással kapcsolatos fórumokat szerveznek Vas megyében romák számára, rendszeresen tájékoztatják a cigány területi kisebbségi önkormányzatot a mezőgazdasági hivatal által kínált lehetőségekről és szakmai tanácsokkal segítik pályázataikat.

 

 

 

Ezeket tartalmazza az az együttműködési megállapodás, amelyet a Vas Megyei Önkormányzat, a Vas Megyei Mezőgazdasági Hivatal és a Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat kötött egymással szerdán.

A szombathelyi megyeházán Lukács László, a Mezőgazdasági Szakigazgatósági Hivatal elnöke elmondta: az országban elsőként Szombathelyen jött létre olyan megállapodás amelyben szakigazgatási hivatal, megyei önkormányzat és cigány területi kisebbségi önkormányzat működik együtt.

Bízik abban, hogy Vas megye, majd hamarosan Somogy megye után országszerte több hasonló megállapodás születik majd - közölte.

A megállapodás szerint a megyei mezőgazdasági szakigazgatási hivatal tenni kíván annak érdekében, hogy a roma családok is oltassák be kutyáikat veszettség ellen, ha pedig ezt elmulasztják, hatósági állatorvosok közreműködésével pótolják a hiányosságot, mégpedig úgy, hogy az a tulajdonosoknak a lehető legkevesebb anyagi terhet okozza. Mindez a szakemberek szerint társadalmi érdek is, mert az oltatlan ebek komoly veszélyforrást jelentenek.

A megállapodás értelmében, ha a parlagfű elleni szennyezettség miatt közérdekű védekezést rendelnek el, a tényleges munkálatok megkezdése előtt értesítik a területi cigány önkormányzatot, hogy amennyiben a parlagfű mentesítéshez szükséges eszközökkel és létszámmal rendelkeznek, a romák is esélyt kaphassanak a feladatot ellátására.

A Vas Megyei Önkormányzat az együttműködési megállapodásban egyfajta koordinációs szerepet vállalt, különös tekintettel azokra a vasi településekre, ahol nem működik roma kisebbségi önkormányzat, de nagyobb számban élnek cigányok.

A Vas Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat azt vállalta, hogy ha a napirend témája indokolja, tanácskozási joggal meghívja üléseire a szakigazgatási hivatal delegáltját, illetve képviselőik, ha arra meghívást kapnak, részt vesznek a szakigazgatási hivatal szakmai rendezvényein.

Az együttműködési megállapodás aláírását követően Szabóné Kakas Irén, a megyei szakigazgatási hivatal vezetője három számítógépet adott át a roma önkormányzat elnökének, hogy ezzel is segítsék a területi önkormányzat munkáját.

 

C-PRESS - HírExtra

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Ha hazudnak nekem, én is hazudok? A tükör törvényéről
  Ami nem tetszik bennem, azt javítsd ki magadban - ez az a mondat, ami a legtöbbször vált ki indulatokat sokakban. Hisz ez azt jelenti, hogy ha hazudnak nekem, akkor én is hazudok másoknak? Nem erről van szó, és sajnos ezt a kijelentést gyakran arra használják sokan, hogy elbújjanak a felelősségvállalás elől.
  image
 • Mi az a belső templom?
  A lélek temploma a test, amire vigyázni kell, hogy a lélek jól érezze magát benne. A test tisztasága nem csak a fürdésről és a tisztálkodásról szól, hanem arról is, hogy meg se érintse testemet olyan ember, akit nem kedvelek, vagy nem szeretek.
  image
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-02-21
  Ma a társasági események, közös szórakozások napja van, amelyet barátainkkal osztunk meg. Kedvünkre lehet egy érdekes kiállítás is, de a mozinak is örülünk. Különösen a művészfilmek hoznak lázba. Ha ma este táncolni megyünk, akkor kényelmes cipőben tegyük ezt. Nagyon szexi a magas sarok, ám a bokánk ma sérülékenyebb. Könnyen adódnak balesetek, ezért szükséges a fokozott óvatosság. A ruhánk is legyen laza, kényelmes darab!
 • Heti szexhoroszkóp 2020.február 21-től 27-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.február 20-tól 26-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek