Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Uniós szintre került a magyar romakérdés
2009-12-02 07:57
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Uniós szintre került a magyar romakérdésSikerült elérni, hogy a romakérdést is érintse az Európai Unió készülő középtávú bel- és igazságügyi stratégiája, a stockholmi program - jelentette be Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter hétfőn brüsszeli sajtótájékoztatóján.

 

 

 

A roma közösséget ugyanis a program immár megemlíti a legveszélyeztetettebb társadalmi csoportok között. E csoportok védelme pedig az alapjogok védelmének körébe tartozik - tette hozzá.

 

Magyarországnak elemi érdeke, hogy - nem csökkentve saját felelősségét - európai szinten is megpróbálja megjeleníteni ezt a problémát - hangoztatta a miniszter az EU-tagországokból érkezett kollégáival folytatott tanácskozás első napját követően. Hozzátette: hazánkon kívül a téma még számos más EU-tagállamot érint.


Draskovics Tibor elmondta: a stratégia elfogadását követő időszakban szükség lesz egy akcióprogramra, amely konkrét formába önti a megfogalmazott elveket. Magyarország azt szeretné, ha a programba bekerülnének olyan pontok, mint az egyes országokban a romapolitikában alkalmazott tapasztalatok és gyakorlatok összehasonlítása vagy a specifikusan a roma kisebbség beilleszkedését, diszkriminációmentesítését segítő eszközök azonosítása. Mindez uniós forrásokat is megnyithatna a tagországok számára - mutatott rá a miniszter.

 

Mint mondta, bízik benne, hogy a következő 2-3 hónapban az első kezdeményezéseket Magyarország meg is tudja tenni ebben a témában.

 

Draskovics Tibor a stockholmi programról általánosságban úgy ítélte meg, hogy az eddigi stratégiai folyamatokhoz képest minőségi változást hozhat az egységes uniós jogi és biztonsági térség kialakításával. "Váljanak, amennyire csak lehet, egységessé azok a szabályok az Európai Unióban, amelyek a polgárok biztonságát, joghoz jutását garantálják" - fogalmazott a miniszter.

 

Hozzátette, a mostani ötéves stratégiánál ez hosszabb távra mutató célkitűzés, de a Lisszaboni Szerződéssel és a most vitatott ágazati programmal az unió elindult ezen az úton.

 

A stockholmi program újításainak és előnyeinek nevezte az átfogó megközelítést, valamint azt a kísérletet, hogy egyensúlyt teremtsenek az alapvető állampolgári jogok és a biztonság között. Az is alapvető jog, hogy félelemmentesen, biztonságban lehessen élni - tette hozzá a miniszter.

 

Fontosnak nevezte, hogy nézzék végig a ma érvényben lévő jogi eszközöket, és kiválogassák közülük az újraszabályozásra, kiegészítésre szorulókat. Bejelentette Draskovics Tibor azt is, hogy hétfői megállapodás szerint létrejön az unióban egy új intézmény, a rendészeti területen működő nagy informatikai rendszerek és jövőbeni informatikai beruházások menedzselésére.

 

C-PRESS - Hírszerző

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-02-18
  Ma már nyoma sem lesz az elmúlt napok befelé forduló, borongós hangulatának. Optimista kedvünk visszatér, reménytelinek látjuk a jövőt. Nagy lendülettel látunk neki a feladatoknak a munkahelyünkön. Ma ügyeljünk jobban a csípőnk, combjaink területére! Egy rossz mozdulat, és máris meghúzódhatnak az izmaink. Ha sorozatosan küzdünk derékfájdalommal, akkor annak minden bizonnyal a rossz matracunk is oka lehet. Vegyük tervbe, hogy egy új, egészségesebb darabot vásárolunk.
 • Heti általános horoszkóp 2020.február 18-tól 24-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-02-17
  Ma vidám hangulatban megyünk be dolgozni és ez egészen addig megmarad, amíg nekünk lehet igazunk. Ha vélemény különbségünk adódik a munkatársakkal, akkor sajnos nehezen nyeljük le a békát. Ma a májunk lesz érzékenyebb, jól tesszük, ha nem fogyasztunk színezőanyagokkal, tartósítószerekkel kezelt élelmiszereket. Egyes tanulmányokból kiderül, hogy évente több kilogramm káros anyag jut be szervezetünkbe ilyen módon. Előzzük ezt meg!
 • Heti munkahoroszkóp 2020.február 17-től 23-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Élni jöttünk - nem küzdeni
  Küzdünk a betegség ellen, küzdünk a békéért, csak, hogy küzdhessünk valamiért? Nem hiszem, hogy azért születtünk a Földre, hogy folyamatosan kivont karddal, csatasorba kelljen állnunk. Nem hiszek abban, hogy mindig találnunk kell valamit, ami ellen, vagy amiért harcoljunk.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek