Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Romagyilkosságok: az NBH megállíthatta volna (+videó)
2009-09-10 09:17
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
 Romagyilkosságok: az NBH megállíthatta volna (+videó)Súlyos szakmai hibákat követett el a Nemzetbiztonsági Hivatal a cigánygyilkosságok felderítésében - ismerte el Ficsor Ádám titokminiszter az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának rendkívüli ülésén. A titkosszolgálat megelőzhette volna, vagy legalábbis megakaszthatta volna a sorozatot.

 

 

A belső vizsgálat szerint négy ponton hibázott az NBH: elsőként akkor, amikor elutasították az évekig figyelt K. István, az egyik gyanúsított szoros ellenőrzésének meghosszabbítását. A férfiról 2008 májusáig gyűjtött adatot a Hajdú-Bihar megyei kirendeltség, a megfigyelést akkor hagyták abba, amikor a férfi fegyvervásárlásba kezdett. A megyei szervezet hiába kérte a férfi megfigyelésének meghosszabbítását, a jogi osztály illetékese ezt konkrét indoklás hiányában elutasította.

A jelentés szerint a műveleti tiszt is hibázott, mert később nem tett újra kísérletet az adatgyűjtés folytatására, és K. Istvánt azután sem ellenőrizte, amikor kiderült: fegyvereket akar venni. Bár a titkosszolgálat 2008 második felétől több szélsőséges személyre is felhívta a rendőrség figyelmét, K. Istvánról nem tettek említést.

Rendszerszintű problémák

Személyi felelősségre vonások is lesznek a Nemzetbiztonsági Hivatalnál a romagyilkosságok nyomozása kapcsán - mondta el a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter. Ficsor Ádám szerint ez vezetői megbízások visszavonását és fegyelmi eljárások indítását is jelenti. A miniszter szerint a belső vizsgálat egyéni felelősséget és rendszerszintű problémákat is feltárt. A szakbizottság a most lezárult belső vizsgálattól függetlenül ténymegállapító vizsgálatot rendelt el.

Laborczot már nem lehet felelősségre vonni

Az NBH-nál történt sorozatos mulasztásokért a főigazgatót, Laborcz Sándort már nem lehet felelősségre vonni, mert időközben távozott, ahogy a volt titokminiszter, Szilvásy György is. Ficsor Ádám felelősségéről nem írnak a jelentésben, a jelenlegi titokminiszter egyébként szeptember 14-én távozik a posztjáról. A hivatalos indoklás szerint azért, hogy az MSZP választási kampányát segítse.

 

 

Get Flash to see this player.

 

C-PRESS - HírTV

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2021.szeptember 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2021-09-18
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti szexhoroszkóp 2021.szeptember 17-től 23-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2021-09-17
  Ma örömmel ápoljuk baráti kapcsolatainkat, szívesen szervezünk találkozókat. Kedvünkre vannak a nagy beszélgetések és az intellektuális jellegű programok. Menjünk el egy érdekes kiállításra! Vigyázzunk ma jobban a lábszárunkra, jobban tesszük, ha kényelmes cipőt veszünk fel, semmiképpen sem jó választás a magas sarkú, vagy túlságosan szoros lábbeli. Különösen akkor figyeljünk erre, ha egyébként visszeres problémáink is vannak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2021.szeptember 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Sport hírek