Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Sok cigány kért menedékjogot Kanadába
2009-08-30 13:17
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Sok cigány kért menedékjogot Kanadába Attól tart a Külügyminisztérium, hogy Kanada újra vízumkényszert vezet be Magyarországgal szemben, olyan sok magyarországi cigány kért menedékjogot az utóbbi hónapokban. Január óta 1080-an, négyszer annyian, mint tavaly egész évben. Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője azt mondta, eddig a 9 támadásból 8-cal kapcsolatban gyanúsították meg az elfogott testvérpárt, két társukat változatlanul egy támadással gyanúsítják.

 

 

A Bűnügyi Szakértői Kutató intézet lőtere. Korábban itt mutatták meg a Tényeknek, hogy egy fegyvert, a bűncselekmény helyszínén talált töltényhüvelyek alapján, utólag hogyan lehet százszázalékos biztonsággal azonosítani.

 

A cigányok elleni támadásokkal kapcsolatban lefoglalt fegyvereknél ez még hátra van. Egyelőre ugyanis DNS mintát vettek a fegyverekről, aztán ujjlenyomatokat keresnek rajtuk és csak utána jöhet a tesztlövés, az azonosítás. A Nemzeti Nyomozó Iroda főigazgatója azt mondta, eddig 2 gyanúsítottal 8 helyszínt kötnek össze a bizonyítékok, a másik két férfivel egy-egy helyszínt. A lefoglalt cipők talpának és az autók kerekeinek nyomát is összevetik a helyszíneken találtakkal. Az igazgató azt mondta, így még sok minden kiderülhet: „Egy héttel vagyunk csak a realizálást követően, tehát a belső szereposztás, esetleg más elkövetők számba jövetele a nyomozás folyamán teljesen világosan még alakulhat.”

 

Get Flash to see this player.

Az országos főkapitány beszélt arról a térképről is, ami bizonyítja, hogy már készültek a következő támadásra: „voltak olyan térképszelvények, amelyek a régebbi helyeket jelölték, és volt egy új jelölést tartalmaztak. De engedje meg, hogy ne mondjam el, hogy melyik település, mert meg kell fejteni ezeknek a jelöléseknek az értelmét.”

 

A külügyminisztérium főosztályvezetője, a cigány kisebbségi vezetőknek tartott tájékoztatón, arról beszélt, hogy a támadásokkal összefüggésben sokszorosára nőtt a Kanadában menekültjogot kérők száma. Csak augusztusig 4-szer annyi, mint tavaly egész évben. Mindenkit visszautasítottak. A főosztályvezető attól tart, hogy ha ez így marad, Kanada Magyarországgal szemben újra bevezeti a vízumkényszert: „megítélésünknek is árt, de hát én inkább azt gondolom, hogy a családoknak is árt, akik kimennek és sok esetben azt se tudja, hogy hogy jut vissza Magyarországra.”

 

Az országos főkapitány azt mondta, hogy a támadások miatt elrendelt fokozott rendőri, polgárőri jelenlétet nem szüntetik meg. Sőt, kiterjesztik.C-PRESS - Tények.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2021.szeptember 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2021-09-18
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti szexhoroszkóp 2021.szeptember 17-től 23-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2021-09-17
  Ma örömmel ápoljuk baráti kapcsolatainkat, szívesen szervezünk találkozókat. Kedvünkre vannak a nagy beszélgetések és az intellektuális jellegű programok. Menjünk el egy érdekes kiállításra! Vigyázzunk ma jobban a lábszárunkra, jobban tesszük, ha kényelmes cipőt veszünk fel, semmiképpen sem jó választás a magas sarkú, vagy túlságosan szoros lábbeli. Különösen akkor figyeljünk erre, ha egyébként visszeres problémáink is vannak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2021.szeptember 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Sport hírek