Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A Nyócker színésznője szerint is polgárháborúba torkollhatnak a romagyilkosságok
2009-08-21 13:11
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Nyócker színésznője szerint is polgárháborúba torkollhatnak a romagyilkosságokReálisnak tekinthető egy etnikai polgárháború a közeljövőben Jónás Judit színművész szerint.

 

 

 

 

Perutek János főszerkesztő és Jónás Judit az ATV Jam című műsorában beszélt arról, vajon mennyire reális veszély, hogy a cigány lakosság egyszer csak megelégeli az őket ért támadásokat, és bosszút állnak. Ami, ha valóban megtörténne, magában hordozná egy esetleges etnikai polgárháború veszélyét is. 

 

A téma aktualitását egy, a napokban, a kulturpart.hu internetes oldalon megjelent cikk adja, amiben a Kicsi Tyson művésznévre hallgató rapper a következőket vizionálja: ” Megmondom, mi lesz: még két-három ilyen eset történik, és a cigányok meg fognak bolondulni. Nem fogják bejelenteni a sajtónak, hogy létrejött a „Kreol nyilak”, ehelyett kimennek az utcára és átvágják a magyarok torkát. Biztos vagyok benne, hogy ha ez folytatódik, hamarosan bosszúra is sor kerül. Ha egy falu végén megölnek egy cigány családot, attól nem tűnik el a cigánybűnözés, ellenben egy új műfaj fog felbukkanni, ez pedig a cigány gyilkolás”.

 

„Reális a veszélye egy polgárháborúnak”, mondta Jónás Judit. Egy egész társadalom hallgat a vezetőikkel együtt, és hallgat az egyház is. Ha egy ilyen eset történik, akkor éreznie kell mindenkinek a felelősséget. „Hallgat, aki bűnös, és ez alól egyikünk sem kivétel”. Természetesen a cigányok is követnek el bűnöket. Az ország vezetőinek össze kell fogniuk, és meg kell állítanunk a lavinát, ami elindult. Ha ez nem történik meg, akkor itt tényleg olyan dolgok következnek be, amiket később nem lehet majd korrigálni, tette hozzá a színésznő, aki többek között a cigányokról is szóló Nyócker című filmben Rozi hangját kölcsönözte.

 

Perutek János ennyire durvának nem látja a helyzetet. „Attól nem tartok, hogy polgárháború lesz, a cigányok ennél sokkal, de sokkal kulturáltabbak”. Én közel két éve hallottam azt, hogy az egyik cigányvajda jelezte, hogy ha ez meg az történik, akkor ő x embert azonnal fegyverbe állít, de ez nem történt meg Hála Istennek. Én bízom benne, hogy a társadalom elhatárolódik a romákat ért támadásoktól, és tudomásul veszik, hogy ők is emberek. Ha mégis bekövetkezne, amitől tartunk, akkor ez több lesz, mint polgárháború, és ettől nagyon félek. Óvnék mindenkit attól, hogy neki álljon fegyverkezni, mert abból tragédia lesz, lángokban állhat az ország, mondta a főszerkesztő.

 

 

Get Flash to see this player.

  

C-PRESS - ATV

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2021.szeptember 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2021-09-18
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti szexhoroszkóp 2021.szeptember 17-től 23-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2021-09-17
  Ma örömmel ápoljuk baráti kapcsolatainkat, szívesen szervezünk találkozókat. Kedvünkre vannak a nagy beszélgetések és az intellektuális jellegű programok. Menjünk el egy érdekes kiállításra! Vigyázzunk ma jobban a lábszárunkra, jobban tesszük, ha kényelmes cipőt veszünk fel, semmiképpen sem jó választás a magas sarkú, vagy túlságosan szoros lábbeli. Különösen akkor figyeljünk erre, ha egyébként visszeres problémáink is vannak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2021.szeptember 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Sport hírek