Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Gyilkosság a cigánysoron: vizsgálódik az NNI (+videó)
2009-08-06 12:45
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Gyilkosság a cigánysoron: vizsgálódik az NNI (+videó)Lelőttek egy 45 éves cigány nőt, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei
Kislétán hajnalban. Feltehetően sörétes puskával lőttek rájuk, az asszonyt a mellkasán, fején és karján érték a lövedékek.

 

 

 

A lány a nyakán és a karján sérült meg, életveszélyes állapotban van. Nyíregyházára, a Jósa András Kórházba szállították, és jelenleg is műtik. Az anya egyedül volt a házban a gyerekkel, az asszony testvére talált rájuk hajnalban. A rendőrség egyelőre nem árul el további részleteket. Az ügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda veszi át, ami azt jelenti: vizsgálják, hogy a mostani eset összefüggésbe hozható-e a korábbi, cigányok ellen elkövetett támadásokkal. Több helybéli szerint azonban szerelemféltés állhat a történtek hátterében.

 

A rendőrség ígérete ellenére nem közölt új adatokat

 

Bár a civil jogvédők április végén rendezett gyertyás megemlékezése után a rendőrség heti rendszerességű tájékoztatást ígért a cigányok elleni támadássorozatról, új adatokat azóta sem tárt a nyilvánosság elé a Nemzeti Nyomozó Iroda. Az NNI hét ügyben folytat eljárást, a galgagyörki, a piricsei, a nyíradonyi és az alsózsolcai esetekben több emberen elkövetett emberölés kísérlete a gyanú. A nagycsécsi és a tatárszentgyörgyi támadás viszont két-két, a tiszalöki támadás pedig egy halálos áldozatot is követelt. A szakértői vizsgálatok alapján a rendőrség összefüggést lát az egyes támadások között. A feltételezés szerint a gyilkosságokat 2-3, a vadászfegyverekben jártas felnőtt férfi követhette el, előzetes terepszemle után.

 

Nincs bizonyíték a rasszista indíttatásra

 

Az országos rendőrfőkapitány jelezte, a tettesek túlságosan biztonságos kézzel ölnek, ezért a fegyveres szervezetek jelenlegi és volt tagjai között is keresik őket. A helyszínelők rögzítettek DNS-mintákat, de azok nem szerepelnek a bűnügyi nyilvántartásban. A támadók tehát vagy büntetlen előéletűek, vagy letöltötték büntetésüket. Motivációjuk nem ismert, a rasszista indíték nem zárható ki, de bizonyíték nincs rá az eddigi rendőrségi közlés szerint. Az ORFK nettó 50 millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

 

SZDSZ: a rendészeti miniszter adjon számot a nyomozásról

 

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének azonnali összehívását kéri a kormánytól a SZDSZ a romák elleni fegyveres merényletek ügyében. A liberális párt egyúttal felszólítja az igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy a nyilvánosság illetve a parlament előtt adjon számot a támadások felderítésére hónapokkal ezelőtt felállított nyomozócsoport munkájáról - derül ki a párt hétfői közleményéből.


 

 

Get Flash to see this player.

 

C-PRESS - HírTV

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2021.szeptember 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2021-09-18
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti szexhoroszkóp 2021.szeptember 17-től 23-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2021-09-17
  Ma örömmel ápoljuk baráti kapcsolatainkat, szívesen szervezünk találkozókat. Kedvünkre vannak a nagy beszélgetések és az intellektuális jellegű programok. Menjünk el egy érdekes kiállításra! Vigyázzunk ma jobban a lábszárunkra, jobban tesszük, ha kényelmes cipőt veszünk fel, semmiképpen sem jó választás a magas sarkú, vagy túlságosan szoros lábbeli. Különösen akkor figyeljünk erre, ha egyébként visszeres problémáink is vannak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2021.szeptember 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Sport hírek