Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Monoki kártya: védelem az uzsorások és az önpusztítás ellen
2009-07-30 12:26
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Monoki kártya: védelem az uzsorások és az önpusztítás ellenSzociális kártyát vezetnek be Monokon szeptembertől.

 

 

 

 

 

Get Flash to see this player.

 

Az ötlet lényege, hogy a szociális juttatások egy bankkártyához hasonló kártyára érkeznének, és csak meghatározott termékek megvásárlására lehetne felhasználni.

Szepessy Zsolt polgármester híradónknak azt mondta, hogy így a szociális juttatásokat csak megfelelő célra lehet majd felhasználni, nem lehet belőle sem cigarettát, sem alkoholt vásárolni, és a pénz nem kerülhet az uzsorásokhoz sem.

Az MSZP frakcióigazgatója híradónknak azt mondta: a rendszer átláthatóbbá tenné a szociális támogatások. A Fidesz szerint viszont a javaslat a csak részmegoldás egy komplex problémára.

Az alapvető élelmiszereket igen, cigarettát és alkoholt azonban nem lehet majd vásárolni a szociális kártyával, amelyet Monokon az országban elsőként már szeptembertől bevezetnek.

Az kezdeményezés lényege, hogy a bankkártyához hasonló módon számlára érkeznének és csak meghatározott boltokban lehetnek használni és csak meghatározott termékek vásárlásánál.

A városvezető szerint azért van erre szükség, mert arányaiban az ilyen támogatásból csaknem ugyannyit költenek alkoholra vagy cigarettára mint az alapvető élelmiszerekre.

„Sok mindenre lehet majd használni, de van, amire nem. Nem vehet majd cigarettát vagy alkoholt, nem lehet majd odaadni az uzsorásnak, és az sem veheti el. – mondja Szepessy Zsolt monoki polgármester.

Szakemberek szerint jó a kezdeményezés, de ha ilyen rövid idő alatt bevezetik, az több buktatót is rejthet magában. Vecsei Miklós szerint több párhuzamos lépésre is szükség lenne, így a szociális munkás hálózat fejlesztése is.

A szaktárcánál most dolgoznak a részleteken, szerintük a szociális kártya a mély szegénységben élők 10 százalékát érintheti. Több politikus jó ötletnek tartja: Kiss Péter társadalompolitikai miniszter rögtön a támogatásáról biztosította az elképzelést, ahogy az MSZP frakcióigazgatója is azt várja a javaslattól, hogy a szociális támogatások rendszere átláthatóbb lesz a jövőben.

Az MDF is támogatja a monoki polgármester javaslatát, a Fidesz szerint viszont a javaslat csak részmegoldást jelent egy komplex problémára.

 

C-PRESS - ATV

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2021.szeptember 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2021-09-18
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti szexhoroszkóp 2021.szeptember 17-től 23-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2021-09-17
  Ma örömmel ápoljuk baráti kapcsolatainkat, szívesen szervezünk találkozókat. Kedvünkre vannak a nagy beszélgetések és az intellektuális jellegű programok. Menjünk el egy érdekes kiállításra! Vigyázzunk ma jobban a lábszárunkra, jobban tesszük, ha kényelmes cipőt veszünk fel, semmiképpen sem jó választás a magas sarkú, vagy túlságosan szoros lábbeli. Különösen akkor figyeljünk erre, ha egyébként visszeres problémáink is vannak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2021.szeptember 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Sport hírek