Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Késik az adósokat segítő program - 15 százalék veheti igénybe (+videó)
2009-07-29 16:07
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Késik az adósokat segítő program - 15 százalék veheti igénybe (+videó)Csúszik az áthidaló hitelprogram. A kormány ígérete ellenére a legtöbb banknál kedden még nem lehetett igényelni a kölcsönt, amely a hiteleseknek jelentene átmeneti könnyebbséget. A hitelszövetség elnöke a programot bírálja, szerinte az a bajbajutott embereknek nem jelent megoldást, ráadásul a szigorú feltételek miatt csak az adósok 15 százaléka tud majd élni a lehetőséggel.

 

 

Dér Zsuzsanna szocialista képviselő szerint a kormány nem is akarja minden család problémáját megoldani.

 

A program sajtóhírek szerint csak augusztus 10-től indul, az indoklás szerint azért, mert a bankoknak nem volt elég idejük felkészülni az új rendszerre. Ügyintézői szinten közel 90 százalékának fogalma sem volt, hogy mit kell majd tenni a kormány által kidolgozott áthidaló hitel programmal, erre vonatkozóan nem kaptak még utasítást – mondta el Barabás Gyula. A Magyar Hitelszövetség elnöke már hétfőn érdeklődött az áthidaló hitelről a bankoknál.

 

 

Get Flash to see this player.

 

A kölcsönt a kormány ígérete ellenére kedden még nem lehetett igényelni. A hitelt azok a munkanélküliek, illetve a fizetési nehézségekkel küzdők kaphatják meg, akik 2008. szeptember 30-a után, a gazdasági válság miatt vesztették el állásukat, vagy kerültek nehéz helyzetbe. Két évig a törlesztőrészletnek csak egy kisebb részét kell fizetni, a többire az állam garanciát vállal. A problémák kitolásához mindenképpen hatékony, de akik igazán bajban vannak azoknak ez nem igazán megoldás – kommentálta a kormány programját a hitelszövetség elnöke.

Barabás: Kevesen tudnak élni a lehetőséggel

Barabás Gyula hozzátette, hogy 2 év múlva akkora összeget kell fizetniük a bajba került hiteleseknek, amire nem készültek fel. A kölcsönt a munkanélkülieknek 10, a munkával rendelkezőknek 5 év alatt kell törleszteniük. A szigorú feltételek miatt a hitelszövetség szerint a 80-90 ezer devizahitelesnek mindössze 15 százaléka tud majd élni a lehetőséggel.

„Nem tartok tőle, hogy a családok tömegesen kerülnénk utcára”

„A kormány állami pénzekből nem kíván minden egyes családnak segítséget nyújtani” – mondta Dér Zsuzsanna szocialista képviselő. Az MSZP sikerként könyvelik el a kezdeményezést, de még így is elképzelhetőnek tartják: lesznek, akiken már az áthidaló hitel sem segít majd. Ennek ellenére nem tart Dér attól, hogy tömegesen kerülnek majd családok az utcára. Ha árverezésre kerül családok otthona, akkor azt az önkormányzat megvásárolhatja, és a családok tovább lakhatnak benne – tette hozzá a szocialista politikus.

„A garancia ellenére tovább nő az elárverezett otthonok száma”

A devizahitelesek fizetési nehézségei miatt az elmúlt hónapokban már több száz ingatlant árvereztek el, az elemző szerint ez a szám az állami garanciavállalás ellenére tovább nő majd. Aki igazán rossz helyzetben van az az, aki önerő nélkül vette meg a lakását és nem is volt tartaléka, hogy az ilyen problémákat mint, hogy deviza árfolyamok változása fedezni tudja – mondta Murányi Ákos, a Duna House vezető elemzője.

Kedvezményes áthidaló kölcsönt már a kormány kezdeményezése előtt több banknál lehet igényelni, egyes pénzintézeteknél a hitelkönnyítésnek előfeltételei sincsenek.

C-PRESS - hírTV

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2021.szeptember 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2021-09-18
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti szexhoroszkóp 2021.szeptember 17-től 23-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2021-09-17
  Ma örömmel ápoljuk baráti kapcsolatainkat, szívesen szervezünk találkozókat. Kedvünkre vannak a nagy beszélgetések és az intellektuális jellegű programok. Menjünk el egy érdekes kiállításra! Vigyázzunk ma jobban a lábszárunkra, jobban tesszük, ha kényelmes cipőt veszünk fel, semmiképpen sem jó választás a magas sarkú, vagy túlságosan szoros lábbeli. Különösen akkor figyeljünk erre, ha egyébként visszeres problémáink is vannak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2021.szeptember 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Sport hírek