Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Eladósodás fenyegeti az MSZP-t
2009-07-28 14:11
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Eladósodás fenyegeti az MSZP-tHa nagyot bukik a baloldal, akkor az MSZP mostani évi egymilliárd forintos állami támogatása harmadára-felére csökkenhet, és nem lesz képes finanszírozni veszteségeit. A szocialisták 2008-at körülbelül hétszázmillió forint veszteséggel zárták. A párt működtetéséhez felvett hitelek forrásaink szerint ennél jóval többre rúgnak, és egy részük a vidéki pártingatlanokat terheli.

 

 

 

Azaz ha a támogatás megcsappanása miatt az MSZP nem képes törleszteni, a bankok elvihetik a helyi pártszékházakat, és több száz pártközeli alkalmazott kerülhet utcára.

 

7,5–11 milliárd forint – belső becslések szerint ennyit költött az MSZP a 2006-os országgyűlési kampányra. Aminek ereje és népszerűsége teljében, feltöltött pártkasszával futott neki. Most viszont erős mínusszal kénytelen nekimenni a 2010-es választásnak, és népszerűségével együtt a potenciális adományozók köre is erősen megcsappant. Következésképpen, vélekednek MSZP-s forrásaink, mindenképpen hitelre lesz szükségük a kampányhoz és a párt működtetéséhez. (Hivatalosan ilyesmiről persze szó sincs, elvben az MSZP-nek elegendő a korteshadjáratához a törvényben megengedett 386 millió forint.)

 

A kifacsart párt

 

Csakhogy az MSZP büdzséjét már így is jelentős kiadások terhelik. A párt bevételei tavaly 1,422 milliárd forintra rúgtak, de közben 2,1 milliárd forintot költött. A hétszázmilliós hiányt a pártnak egyébként nem kellett egy az egyben benyelnie, 2007-ben nagyjából egymilliárd forintért adta el a Köztársaság téri székházát, így abban az évben körülbelül 2,3 milliárd forint bevételt könyvelhetett el. Költeni pedig csak 1,9 milliárd forintot költött (az új, Jókai utcai székházat 700 millióért vették, 100 milliót vitt el a felújítása), tehát maradt négyszázmillió forintjuk, a párt valós 2008-as hiánya csak háromszázmillió forint.

 

Ám amikor tavaly lehetővé vált, hogy a pártok kedvezményes hitelből vásároljanak ingatlanokat, az MSZP hétszázmillió forint kölcsönt vett fel, hogy megszerezzen több tucat épületet. Előbb-utóbb tehát egymilliárd forintot kell törlesztenie, amit megfejelnek majd a 2009-es év túlköltései. Forrásaink szerint, ha a központ érdemben működtetni akarja a pártot, két-háromszázmillió forintos hiánnyal kell számolniuk. Az áthidaló megoldást újabb hitelek jelenthetik. (Ezek fedezetéül többek között a párt tulajdonában lévő épületek szolgálhatnak, ahogy szolgáltak már a nagyarányú ingatlanvásárlás előtt is. A Jókai utcai székház szintén a párt tulajdona.) De aztán az áthidaló hiteleket is törleszteni kell, a tavaly megvásárolt ingatlanokra felvett hitelekkel együtt.

 

Zsugorodó támogatás, sorvadó szervezet

 

Azonban ha az MSZP nagyon rosszul szerepel a 2010-es választásokon, drasztikusan csökken a szavazatarányosan járó állami támogatás is, ami most évente 953 millió forint. Ha az MSZP csak húsz százalékát szerzi meg az országgyűlési választásokon a szavazatoknak, akkor ez az összeg egy hárompárti parlament (Fidesz, MSZP, Jobbik) létrejöttekor ötszázötvenmillió forintra csökken, négypárti (Fidesz, MSZP, Jobbik, MDF) esetében körülbelül ötszázmillió forintra.

 

Forrásaink attól tartanak, hogy az MSZP-nek nem telik majd a különböző törlesztőrészletek visszafizetésre, a bankok elviszik a párt vagyontárgyait, elsőként az ingatlanokat, és gyakorlatilag eltűnnek a pártélet helyszínei, a rendezvényekhez is bérelni kellene helyiségeket. Amit súlyosbíthat, hogy különböző aggodalmak szerint a pártnak az alkalmazottait is szélnek kell ereszteni, akár több száz embert. Előállhat egy olyan helyzet, hogy az MSZP mint párt hetven-nyolcvan fővel lesz bent a parlamentben, de a képviselők mögött nem működik országos pártszervezet.

 

C-PRESS - Index.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek