Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Gój motorosok és cigányok a békés együttélésért a borsodi Rudabányán
2009-07-28 13:46
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Gój motorosok és cigányok a békés együttélésért a borsodi RudabányánRudabányán ittas roma fiatalok kedvtelésből sörösüveget vágtak egy fiatal nő autójához, aminek következtében a kocsiban jelentős kár keletkezett. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés vétsége miatt nyomozást indított. A Gój Motoros Egyesület megelőzési szándékkal, a jövőbeli tragédiák elkerülése céljából sajátos rendezvényt tartott a helyszínen.

 

 

 

A 2700 lelkes település lakóinak egyharmada érezte fontosnak, hogy részt vegyen az egyesület által szervezett demonstráción. Szombaton egy órától a baleset helyszínén köszöntötte az egybegyűlteket Mészáros Imre elnök. A találkozás célját így foglalta össze: "Ha épelméjű felnőtt emberek esetében a legalapvetőbb viselkedési normákra, a békés együttélés elemi szabályaira nekünk kell felhívnunk a figyelmet, hát megtesszük, származásra tekintet nélkül"– hangsúlyozta.

Mint mondta, "mindenkinek meg kell értenie, hogy az ilyen felelőtlen cselekedet tragédiához vezethet." A békítő összejövetelen az elnök a sörösüveget elhajító férfit szólította fel, kérjen bocsánatot a jelen lévő áldozattól, és a vétkes ezt meg is tette. Sz. Vilmos tettét azzal indokolta, hogy ittas állapotban volt.

"Csak a szerencsének köszönhető, hogy személyi sérülés nem történt"– állapította meg Farkas Félix, a megyei közgyűlés kisebbségi bizottságának elnöke. A figyelmeztetés segíthet abban, mondta, hogy efféle cselekedet többé ne fordulhasson elő. "Oda kell figyelnünk a viselkedésünkre addig, amíg nem késő, hogy ne közösítsen ki minket, romákat a többségi társadalom – mondta Farkas, majd meg is szólította a helybeli romákat. – Vegyétek észre, hogy értetek dolgoznak a motorosok, akik mindent megtesznek azért, hogy ne az egész cigány társadalmat bélyegezzék meg."

Elmondta, örömére szolgál, hogy a gój motorosok kezdeményezésére itt, helyben, békés úton tudták rendezni a konfliktust. Lapunknak azt mondta a megyei roma vezető, mindent megtesz annak tudatosításáért, hogy a gój motorosok nem mumusok. "Nehéz dolgom lesz – szögezte le Farkas Félix –, hiszen a bűncselekményekkel gyanúsított Kolompár Orbán hazudozásaival összezavarta a romákat, félelmet keltett bennük." Egy magát cigánynak valló 31 éves, hatgyermekes anya lapunknak elmondta, hogy családjával egész éjszaka nem aludtak, annyira tartottak a gój motorosok érkezésétől. Kérdésünkre, mi okozta a félelmet, úgy válaszolt: "Én ugyan még semmi rosszat nem hallottam ezekről a motorosokról, de Kolompár Orbánt szoktuk hallgatni, ő mondja mindig, hogy meg akarnak verni bennünket." Az összejövetel végén már máshogyan beszélt: "Nem tudom, miért féltünk tőlük, hiszen ők csak igazságot tesznek."

Egy helybeli férfi arról beszélt, hogy soha nem a tősgyökeres cigányokkal van a baj. "Azok a cigányok keserítik meg életünket – mondta –, akik néhány éve Rudabányára költöztek, de egyik faluból a másikba települnek, mert az életvitelük miatt mindenünnen kiközösítik őket."

 

Get Flash to see this player.
Videó: C-PRESS vágatlan felvétele
C-PRESS - Magyar Hírlap
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2021.szeptember 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2021-09-18
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti szexhoroszkóp 2021.szeptember 17-től 23-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2021-09-17
  Ma örömmel ápoljuk baráti kapcsolatainkat, szívesen szervezünk találkozókat. Kedvünkre vannak a nagy beszélgetések és az intellektuális jellegű programok. Menjünk el egy érdekes kiállításra! Vigyázzunk ma jobban a lábszárunkra, jobban tesszük, ha kényelmes cipőt veszünk fel, semmiképpen sem jó választás a magas sarkú, vagy túlságosan szoros lábbeli. Különösen akkor figyeljünk erre, ha egyébként visszeres problémáink is vannak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2021.szeptember 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Sport hírek