Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Gój motorosok és cigányok a békés együttélésért a borsodi Rudabányán
2009-07-28 13:46
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Gój motorosok és cigányok a békés együttélésért a borsodi RudabányánRudabányán ittas roma fiatalok kedvtelésből sörösüveget vágtak egy fiatal nő autójához, aminek következtében a kocsiban jelentős kár keletkezett. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés vétsége miatt nyomozást indított. A Gój Motoros Egyesület megelőzési szándékkal, a jövőbeli tragédiák elkerülése céljából sajátos rendezvényt tartott a helyszínen.

 

 

 

A 2700 lelkes település lakóinak egyharmada érezte fontosnak, hogy részt vegyen az egyesület által szervezett demonstráción. Szombaton egy órától a baleset helyszínén köszöntötte az egybegyűlteket Mészáros Imre elnök. A találkozás célját így foglalta össze: "Ha épelméjű felnőtt emberek esetében a legalapvetőbb viselkedési normákra, a békés együttélés elemi szabályaira nekünk kell felhívnunk a figyelmet, hát megtesszük, származásra tekintet nélkül"– hangsúlyozta.

Mint mondta, "mindenkinek meg kell értenie, hogy az ilyen felelőtlen cselekedet tragédiához vezethet." A békítő összejövetelen az elnök a sörösüveget elhajító férfit szólította fel, kérjen bocsánatot a jelen lévő áldozattól, és a vétkes ezt meg is tette. Sz. Vilmos tettét azzal indokolta, hogy ittas állapotban volt.

"Csak a szerencsének köszönhető, hogy személyi sérülés nem történt"– állapította meg Farkas Félix, a megyei közgyűlés kisebbségi bizottságának elnöke. A figyelmeztetés segíthet abban, mondta, hogy efféle cselekedet többé ne fordulhasson elő. "Oda kell figyelnünk a viselkedésünkre addig, amíg nem késő, hogy ne közösítsen ki minket, romákat a többségi társadalom – mondta Farkas, majd meg is szólította a helybeli romákat. – Vegyétek észre, hogy értetek dolgoznak a motorosok, akik mindent megtesznek azért, hogy ne az egész cigány társadalmat bélyegezzék meg."

Elmondta, örömére szolgál, hogy a gój motorosok kezdeményezésére itt, helyben, békés úton tudták rendezni a konfliktust. Lapunknak azt mondta a megyei roma vezető, mindent megtesz annak tudatosításáért, hogy a gój motorosok nem mumusok. "Nehéz dolgom lesz – szögezte le Farkas Félix –, hiszen a bűncselekményekkel gyanúsított Kolompár Orbán hazudozásaival összezavarta a romákat, félelmet keltett bennük." Egy magát cigánynak valló 31 éves, hatgyermekes anya lapunknak elmondta, hogy családjával egész éjszaka nem aludtak, annyira tartottak a gój motorosok érkezésétől. Kérdésünkre, mi okozta a félelmet, úgy válaszolt: "Én ugyan még semmi rosszat nem hallottam ezekről a motorosokról, de Kolompár Orbánt szoktuk hallgatni, ő mondja mindig, hogy meg akarnak verni bennünket." Az összejövetel végén már máshogyan beszélt: "Nem tudom, miért féltünk tőlük, hiszen ők csak igazságot tesznek."

Egy helybeli férfi arról beszélt, hogy soha nem a tősgyökeres cigányokkal van a baj. "Azok a cigányok keserítik meg életünket – mondta –, akik néhány éve Rudabányára költöztek, de egyik faluból a másikba települnek, mert az életvitelük miatt mindenünnen kiközösítik őket."

 

Get Flash to see this player.
Videó: C-PRESS vágatlan felvétele
C-PRESS - Magyar Hírlap
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2018.december 13-tól 19-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2018-12-13
  Ma ábrándos hangulatban leszünk, leköt minket érzelmi életünk. Ha éppen szerelmesek vagyunk, akkor mindent a rózsaszín szemüvegen keresztül látunk. Szívesen mutatjuk ki a gyengédségünket. A mai nap beszerezhetjük a szilveszteri mágia alapkellékeit. Ha a szilveszteri növő Hold fényénél beavatunk néhány pénzérmét, lehetőleg sárga selyembe csomagolva, ezüstszalaggal átkötve, akkor egész évben szerencsénk lehet a pénzügyekben.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2018.december 12-től 18-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2018-12-12
  Ma nem akarjuk az időnket a munkánknak, vagy a családunknak szentelni. A saját kedvteléseinket tartjuk szem előtt, de szívesen találkozunk a barátainkkal is. Örömmel vásárolunk extrém szilveszteri kiegészítőket, vagy ruhát. Ma felkerekedhetünk, és bohókás kiegészítőket vásárolhatunk a szilveszteri bulira. Vehetünk a barátainknak szerencsehozó újévi ajándékot. Legyen valamilyen szerencseszimbólum, jó az újévi malac, vagy a négylevelű lóhere!
 • Heti általános horoszkóp 2018.december 11-től 17-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek