Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Gój motorosok és cigányok a békés együttélésért a borsodi Rudabányán
2009-07-28 13:46
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Gój motorosok és cigányok a békés együttélésért a borsodi RudabányánRudabányán ittas roma fiatalok kedvtelésből sörösüveget vágtak egy fiatal nő autójához, aminek következtében a kocsiban jelentős kár keletkezett. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés vétsége miatt nyomozást indított. A Gój Motoros Egyesület megelőzési szándékkal, a jövőbeli tragédiák elkerülése céljából sajátos rendezvényt tartott a helyszínen.

 

 

 

A 2700 lelkes település lakóinak egyharmada érezte fontosnak, hogy részt vegyen az egyesület által szervezett demonstráción. Szombaton egy órától a baleset helyszínén köszöntötte az egybegyűlteket Mészáros Imre elnök. A találkozás célját így foglalta össze: "Ha épelméjű felnőtt emberek esetében a legalapvetőbb viselkedési normákra, a békés együttélés elemi szabályaira nekünk kell felhívnunk a figyelmet, hát megtesszük, származásra tekintet nélkül"– hangsúlyozta.

Mint mondta, "mindenkinek meg kell értenie, hogy az ilyen felelőtlen cselekedet tragédiához vezethet." A békítő összejövetelen az elnök a sörösüveget elhajító férfit szólította fel, kérjen bocsánatot a jelen lévő áldozattól, és a vétkes ezt meg is tette. Sz. Vilmos tettét azzal indokolta, hogy ittas állapotban volt.

"Csak a szerencsének köszönhető, hogy személyi sérülés nem történt"– állapította meg Farkas Félix, a megyei közgyűlés kisebbségi bizottságának elnöke. A figyelmeztetés segíthet abban, mondta, hogy efféle cselekedet többé ne fordulhasson elő. "Oda kell figyelnünk a viselkedésünkre addig, amíg nem késő, hogy ne közösítsen ki minket, romákat a többségi társadalom – mondta Farkas, majd meg is szólította a helybeli romákat. – Vegyétek észre, hogy értetek dolgoznak a motorosok, akik mindent megtesznek azért, hogy ne az egész cigány társadalmat bélyegezzék meg."

Elmondta, örömére szolgál, hogy a gój motorosok kezdeményezésére itt, helyben, békés úton tudták rendezni a konfliktust. Lapunknak azt mondta a megyei roma vezető, mindent megtesz annak tudatosításáért, hogy a gój motorosok nem mumusok. "Nehéz dolgom lesz – szögezte le Farkas Félix –, hiszen a bűncselekményekkel gyanúsított Kolompár Orbán hazudozásaival összezavarta a romákat, félelmet keltett bennük." Egy magát cigánynak valló 31 éves, hatgyermekes anya lapunknak elmondta, hogy családjával egész éjszaka nem aludtak, annyira tartottak a gój motorosok érkezésétől. Kérdésünkre, mi okozta a félelmet, úgy válaszolt: "Én ugyan még semmi rosszat nem hallottam ezekről a motorosokról, de Kolompár Orbánt szoktuk hallgatni, ő mondja mindig, hogy meg akarnak verni bennünket." Az összejövetel végén már máshogyan beszélt: "Nem tudom, miért féltünk tőlük, hiszen ők csak igazságot tesznek."

Egy helybeli férfi arról beszélt, hogy soha nem a tősgyökeres cigányokkal van a baj. "Azok a cigányok keserítik meg életünket – mondta –, akik néhány éve Rudabányára költöztek, de egyik faluból a másikba települnek, mert az életvitelük miatt mindenünnen kiközösítik őket."

 

Get Flash to see this player.
Videó: C-PRESS vágatlan felvétele
C-PRESS - Magyar Hírlap
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2018.október 15-től 21-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2018-10-15
  Ma komoly hangulatban leszünk, nem foglalkozunk "léhaságokkal". Szinte kizárólag a munkánk érdekel minket, talán még a saját igényeinkre sem vagyunk hajlandóak odafigyelni. Ne kövessük el a hibát, hogy egész nap nem eszünk, nem iszunk, csak dolgozunk! Ma reggel nehezebben kászálódunk ki az ágyból, megmagyarázhatatlanul ólmosnak érezhetjük a tagjainkat. Gyanús kis fájdalmakat érezhetünk az izmainkban, s ennek oka, hogy a merevség egész testünkre jellemző lehet.
 • Heti wellness horoszkóp 2018.október 14-től 20-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2018-10-14
  Ma nyitott hangulatban leszünk, kreativitásunk is nagyobb, mint máskor. Talán az unalmas, monoton munkáknak nem örülünk, sőt teljesen alkalmatlannak érezhetjük magunkat arra, hogy ilyesmivel foglalkozzunk. Ma ne erőltessük meg túlságosan az izmainkat, hiszen különösen a combunkban található izmok sérülékenyebbek. Ezen a tájon rengeteg izom található, s így hajlamosabbak vagyunk a sportsérülésekre is. Ha tornázni támadna kedvünk, akkor inkább a kevésbé megerőltető gyakorlatokat válasszuk.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2018.október 13-tól 19-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek