Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Büntetőügyes cigányvezető állami projektekben
2009-07-24 16:40
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Büntetőügyes cigányvezető állami projektekbenKicsinyíteni igyekszik a Magyar Nemzet által feltárt cigánytelep-felszámolási botrányban játszott szerepét és bagatellizálná a visszásságokat Ürmös Andor, a szociális tárca roma integrációs főosztályának vezetője. Holott – amint tegnap hírül adtuk – a főosztályon az állami programok pályázat-elbírálásakor „kecskére bízták a káposztát”, hiszen az egyik többszörös nyertes egy 2007 óta büntetőeljárás alá vont személy szervezete.

 

 


Egy sok éve indult, két éve bírósági szakaszba került büntetőügyben azt a Dancs Mihályt vádolják szocpollakások építése kapcsán folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalással, akinek civil alakulata, a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete tavaly is részt vett és idén is részt vesz a telepeken élők több lakhatási és szociális integrációs programjában. Dancs az ezredfordulón többek között Olaszliszkán épített vállalkozóként különös szocpolos lakásokat. Amint azt tegnap hírül adtuk: a vádiratban megfogalmazott csalások típusának lényege: a vállalkozó olyan életveszélyes állagú, „roma fantomházakat” épít, amelyekbe a szocpoligénylő sosem költözik be, ám a vállalkozó a lakhatási engedély kijárása után az építőanyagokat elbontja és másutt újabb fantomházat épít, több cigány család helyzetét végképp ellehetetlenítve. A tiszavasvári tanár 2006-os olaszliszkai meglincselése után egyébként roma polgárjogi harcosként Dancs több ízben hangoztatta a rasszistaveszélyt ugyanezen a településen járva.
 
Mivel Dancs büntetőügye kezdettől jól ismert volt cigány közéleti berkekben és a sajtóból is, furcsa, hogy a cigánytelep-felszámolási pályáztatást irányító Szociális és Munkaügyi Minisztérium kisebbségi származású főosztályvezetője, Ürmös Andor ezt nem vette figyelembe. Így az RPM szóban forgó megyei szervezete – képviselője és elnöke a bírósági bejegyzés szerint Dancs Mihály – tavaly főpályázó lehetett Füzéren, konzorciumi tag pedig egy másik programban, Füzérradványon. Idén szintén Füzérradványon konzorciumi tag a Dancs-alakulat. A borsodi RPM az idei abaújszántói telepfelszámolási programban is konzorciumi tag.

„A minisztérium által nyújtott támogatást nem a konzorcium, hanem a főpályázó egyesület kapja. Dancs Mihály, illetőleg az RPM a támogatás felett nem rendelkezik” – reagált lapunk kérdésére Ürmös Andor, a romaintegrációs főosztály vezetője. Csakhogy munkatársunk tegnap megtudta: az abaújszántói program projektvezetője Dancs neje, Dancsné Iváncsik Erika, a füzérradványi projekté pedig Bordás Géza, az RPM Borsod megyei szervezetének általános elnök-helyettese. Vagyis egyértelmű a – jelenleg előzetes letartóztatásban lévő – Dancs vezette, balliberális cigány civil szervezet hegemóniája az úgynevezett cigánytelep-felszámolásban.
Ürmös Andor a 2008-as RPM-munkálatokról azt írta a Magyar Nemzetnek: „A pályázatok 2007-es értékelésekor a minisztériumnak nem volt tudomása a Dancs Mihályt érintő vizsgálatról. A program lebonyolítása közben értesültünk a sajtóból a vizsgálatról, de tekintettel arra, hogy bírósági döntés nem született, illetőleg arra, hogy Dancs Mihály a program lebonyolításában nem vett részt, a minisztérium nem kívánta leállítani a programot. A támogatási szerződést a minisztérium az RPM-mel kötötte, amellyel szemben bírósági eljárás nem volt.”
 
Ürmös tehát azt is tagadja, hogy ismerte volna az RPM-vezető hátterét, amelyben cigány informátoraink erősen kételkednek.
 
C-PRESS -  Joó István – Magyar Nemzet

 

Kapcsolódó anyagok:

- Kecskére bízták a káposztát

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek