Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Magyarúton
2009-07-20 09:14
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
MagyarútonIgen, hogyan is történhetne másképp, mint hogy a megalázott és megszomorított kisebbség szélre szorított értelmiségét még le is „politikai analfabétázzák” e lap hasábjain (Cigányúton. 2009. június 25.).

 

 

 És jött a hideg zuhany április elsején: a kormány titokban, a hátunk mögött és ellenünkre úgy döntött, a fővárosnak adja azt a 900 milliót, amely a mi egységes fellépésünkre került a költségvetés tervezetébe. Annak a fővárosi vezetésnek, amely több mint húsz éve nem képes a saját intézményeit tisztességesen elhelyezni. A Romano Kher - miközben világszínvonalú kulturális munkát végez - alig 50 négyzetméternyi hasznos területen dolgozik. Az egykori moziból átalakított Napház pedig - varázserő híján - nem képes színházat vagy hangversenytermet varázsolni.

 

De majd most! - állítja Horváth Csaba főpolgármester-helyettes. Noha a műemlékileg védett homlokzatú egykori iskolaépületbe csupán 315 fő mehet be egyszerre - tűzvédelmi előírások miatt -, és szintenként a legnagyobb tere a kéményként működő lépcsőház, amely kifűthetetlenné teszi a tükörszimmetriás épületet. Legjobb esetben is csak két 118 négyzetméteres szobája lesz a Fővárosi Roma Oktatási Kulturális Központnak - már ha lehet hinni a szerkezeti átalakításokat nem tartalmazó, hevenyészett terveknek. Ebbe gondolnak országos hatókörű kulturális tevékenységet varázsolni. Másoktól bérelt színházi és
hangversenyfeltételekkel. Mert a miáltalunk teremtett lehetőségeket inkább eltapsolják (lásd: A mostohagyerek felnőtt, Népszabadság, 2009. május 25., Hamis realizmus, Népszabadság, 2009. június 19.)

 

A Fővárosi Közgyűlés kerületi kapcsolatokat koordináló képviselője maga is szóvá tette a sajátos demokráciadeficitet. A főváros ugyanis nem egyeztetett a kerületekkel. Még a VIII. kerülettel sem, ahová tervezte a FROKK-ot. Az első forduló után és a cigány civilek ellenállása folytán aztán tettek egy „mintha” lépést. De hiába adott a józsefvárosi képviselő-testület – pártpolitikán felülemelkedve – tíz választható helyszínre javaslatot, és Terézváros is hiába írta le: tegyen a főváros konkrét ajánlatot a hasznosításra váró Eötvös utcai kultúrpalotára, a főváros vezetése elszántan ragaszkodott saját elgondolásához. A szocialista–szabad demokrata egyfős többség pedig nyomta a gombot, mint a gép. Hiába érveltünk, hiába figyelmeztettünk, hogy ezzel elveszik a lehetőségét az önreprezentációnak, és a kisebbségi autonómia megcsúfolásán munkálkodnak. Ők jobban tudják, mi kell nekünk.


Vagyis: a kormány nem tekinti magára nézve kötelezőnek a partnereivel egyeztetett, kormányhatározattal megerősített tervet. Ahogyan a kormányfő kabinetfőnöke válaszolta megfellebbezhetetlenül: amit mondott, megmondta, a pénz a fővárosé. A kormány semmibe veszi a maga által létrehozott Roma Integrációs Tanácsot. Nem tekinti partnernek a cigányokat.

A főváros sem tekinti partnernek sem a kerületeket, sem a cigányokat. Csak a neki alárendelt, tőle minden vonatkozásban függő Fővárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat bólogatása a mérvadó.

Ebben a helyzetben követeli azt Bari Károly, Zsigó Jenő és e sorok írója, hogy vegyék figyelembe a szavunkat, hagyjanak fel a cigány kisebbség elnyomásával. Mi nem kérünk mást: az itthoni kisebbségek, köztük a cigányság esetében is az legyen a mérce, mint az elszakított területek magyarságának esetében. Méltó intézményt, hogy helye lehessen a következő nemzedékek együttműködésének!

 

C-PRESS - 168ora.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek