Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Cigánykártya: az univerzum üzenete?
2009-07-17 09:28
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Cigánykártya: az univerzum üzenete?A jövő fürkészésének talán legismertebbike a cigánykártya, amelyet többféleképpen lehet felhasználni, például úgy is, hogy az univerzum üzenetét közvetítse.

 

 

 

A cigánykártya szimbolikájáról és a kártyavetés módszereiről Bucher Katalint kérdeztük.Van, aki kezdő jóstehetségeknek való játéknak tartja a cigánykártyát. Mások talán úgy gondolják, kevésbé méltó a sorsvetésre, sorselemzésre, mint a tarot, a tenyérelemzés vagy az asztrológia. Akik igazán ismerik a cigánykártyát, azok persze jól tudják, hogy ennek a 36 lapnak ugyanolyan összetett szimbolikája van, mint bármelyik ősi jósrendszernek.


Amíg magunknak vetünk kártyát, azzal nem ártunk. Másnak jósolni azonban elég nagy felelősség. Erről mi a véleménye?

 

Van, aki úgy használja a cigánykártyát, hogy a képek alatt olvasható feliratokat némi porhintéssel körítve összeolvassa, és ebből a magyarázatból keveredik ki valamiféle jóslat. Az ilyen determináló kinyilatkoztatások veszélyesek, akár pozitív, akár negatív jellegűek. A negatív jóslat szómágiájáról, önbeteljesítéséről már sokat hallottunk. De vajon miért veszélyes a pozitív jóslat? Miért nem jó, ha valakinek biztosan megérkező latin szeretőt, gazdag vőlegényt, szexbomba menyasszonyt vagy éppen lottó-ötöst jósolunk? Ha a szómágia és az önbeteljesítés igaz, miért ne jósolhatnánk ilyesmit? Nem kell filozófiai magasságokba emelkednünk, elég elgondolkodnunk azon, hogy vajon ami a jós számára jónak tűnik, ugyanaz a dolog jó-e a jósoltató számára. Egy nőnek gazdag külföldi férjet jósolni tényleg jónak tűnik, de ha a nő nem akarja itthagyni beteg édesanyját, neki ez a jóslat bizony inkább fejtörést, nehézséget fog okozni, és ha be is vonzza életébe a külföldi milliomost, úgy a jövőnek ez a lehetséges iránya nem a legjobb lesz számára, noha jósunk tiszta szándékkal jót, sőt igazat jósolt.

 

Az igaz jóslatok mindig beválnak? Nem védhetjük ki őket?

 

A cigánykártya vagy bármilyen jól használt sorselemző eszköz nem konkrét tényeket, hanem lehetőségeket közöl. A szabad akarat a lehetőségek kihasználásában vagy elutasításában rejlik. A sorselemzés bármilyen módja segítségünkre lehet a legfontosabb feladatok megoldásában: hogy megismerjük önmagunkat! A sorselemzés őszinte tükröt tart elénk, és nem hízeleg a hiúságunknak, ám igazi értékeinket is világosan mutatja. Lehet, hogy vannak végzetszerű dolgok, amelyeket sehogyan sem tudunk elkerülni, ám az a döntő, hogyan fogadjuk az eseményeket, hogyan reagálunk rájuk.

 

 Mindenféle jóslattal kapcsolatban nemcsak a jós felelőssége merül fel, hanem azé is, akinek jósolnak. Mit tehet az ember, ha egyszer a kártya is mutatja, mi a sorsa?

 

Biegelbauer Pál szavait idézném, aki azt mondta: „Nincs olyan módszer, amely felderíthetné, hogy az ember hogyan élt az adottságaival, azaz jóra vagy rosszra használta-e őket. Épp ezért minden olyan megállapítás, mely túllépi a jellemvonások feltárását, és bármilyen erkölcsi vonatkozású ismérvet közöl, azon túl, hogy abszolút illetéktelen, arról árulkodik, hogy közlője éppen az emberlét lényegéről nem tud semmit." A cigánykártyával való sorsvetés nem egyoldalú bűvészmutatvány, melyben a kártyavetőnek el kell kápráztatnia a kérdezőt, hanem egy olyan különleges kapcsolat, melyben minél jobban körüljárjuk a problémát, annál jobban értelmezhetjük azt a kártyalapok jelképrendszerének ismeretében, a lapok egymásutánjának segítségével. Meglepő, de ezoterikusan nyilvánvaló, hogy a matematikailag indokolt véletlen előforduláshoz képest gyakrabban jelennek meg bizonyos lapok egy-egy problémával kapcsolatban. Ezek a jelképek segítik legjobban a helyzet megértését, megoldását, vagy megmutatják a lehetséges útvonalakat, amerre haladhatunk. Vannak olyan kirakási módok, melyek a többféle lehetséges jövő közül mutatják meg azokat az irányokat, melyekből a kérdező választhat.

 

A kártyavetés alapjait elsajátíthatjuk tanfolyamon, ha jósoltatni szeretnénk, érdemes olyan tanácsadót keresnünk, aki determináció helyett abban segít, hogy meghalljuk, észrevegyük az univerzum üzenetét.

 

Tipp kártyavetőknek:

 

A cigánykártya használatánál fontos, hogy megismerjük a rajzok jelképeit például kártya mandala-színezéssel -, és azokat a kártya feliratának összefüggéseiben értelmezzük. Egyes kártyalapok ábráinak felső részén a tudatos, lent az ösztönök, bal oldalon a múlt, jobb oldalon a jövendő informálódik, ugyanezt a modellt a kirakásoknál is használhatjuk.

 

C-PRESS - freespirit.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek